Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Αποκάλυψη σοκ από την Nordic Monitor: «Η Τουρκία εξοπλίζει τα Bayraktar για χημικό και βιολογικό πόλεμο!» Για… «εσωτερική κατανάλωση» προβαίνει σε αυτές τις ενέργειες ο Ερντογάν ή μήπως ετοιμάζεται να επιτεθεί στην… αντιπολίτευση, επειδή τον πιέζει να εισβάλλει στην Ελλάδα;
Χημικό και βιολογικό πόλεμο ετοιμάζει η Τουρκία εξοπλίζοντας τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της με νέα όπλα.


Αυτό αποκαλύπτει το Nordic Monitor επικαλούμενο έγγραφα που έχουν κατατεθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υποστηρίζοντας πως πλαισιώνονται από καταγγελίες της Ρωσίας.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Τουρκία ικανοποιεί αίτημα της Ουκρανίας. Με δήλωση στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών τον Μάρτιο του 2022, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια είπε ότι οι ρωσικές Αρχές υπέκλεψαν έγγραφα από τον Baykar Makina, τον κατασκευαστή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar, που υποδηλώνουν ότι η Ουκρανία ήθελε να μετατρέψει τα drones σε δολοφονικά εργαλεία.

«Πέρυσι η Ουκρανία έστειλε αίτημα στον Τούρκο κατασκευαστή UAV Baykar Makina σχετικά με τη δυνατότητα εξοπλισμού των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar με εξοπλισμό που τους επιτρέπει να ψεκάζουν περισσότερα από 20 λίτρα υγρού ενώ πετούν για περισσότερα από 300 χιλιόμετρα», είπε ο Nebenzia. «Εάν είναι εξοπλισμένο με τέτοιο σύστημα και έχει εμβέλεια πτήσης 300 χιλιομέτρων, ένα τέτοιο drone θα αποτελέσει πραγματική απειλή ψεκασμού επικίνδυνων βιολογικών αερολυμάτων πάνω από το έδαφος της Ρωσίας».

Εάν οι ισχυρισμοί είναι σωστοί, η Τουρκία καθώς και η Ουκρανία παραβιάζουν τη Σύμβαση για την Απαγόρευση της Ανάπτυξης, Παραγωγής και Αποθήκευσης Βακτηριολογικών (Βιολογικών) και Τοξικών Όπλων και για την Καταστροφή τους (BWC) εκτός από μια σειρά άλλων διεθνών Συνθήκες που απαγορεύουν τη χρήση τέτοιων όπλων.

Η Τουρκία δεν απάντησε στους ρωσικούς ισχυρισμούς μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου, όταν και υπέβαλε τελικά γραπτή δήλωση λέγοντας ότι είναι συμβαλλόμενο μέρος της BWC από το 1974 και εκπληρώνει όλες τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη σύμβαση.

«Το εν λόγω μη επανδρωμένο εναέριο όχημα που κατασκευάζεται στην Τουρκία χρησιμοποιείται μόνο για απαιτήσεις αερομεταφερόμενης αναγνώρισης, επιτήρησης και εξάλειψης στόχων. Οι τεχνικές προδιαγραφές του δεν περιλαμβάνουν κανένα σύστημα ή μηχανισμό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βιολογικό όπλο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar κατασκευάζονται από τον αμυντικό εργολάβο Baykar Makina Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (Baykar) με έδρα την Κωνσταντινούπολη, τον οποίο διευθύνει ο γαμπρός του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ. Η εταιρεία έχει συνάψει σημαντικές συμβάσεις με την τουρκική κυβέρνηση καθώς και με ξένες χώρες λόγω της σημαντικής υποστήριξης που λαμβάνει από τον Ερντογάν, ο οποίος ασκεί πιέσεις για την πώληση drones στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις καθώς και σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με την επιστολή που έλαβε η Ρωσία, η Κρατική Υπηρεσία Ελέγχου Εμπειρογνωμόνων της Ουκρανίας υπέβαλε μια σειρά ερωτήσεων στην Baykar σχετικά με τις δυνατότητες των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar. Οι περισσότερες ερωτήσεις ήταν τυπικές, αλλά δύο από αυτές ξεχώρισαν, γεγονός που σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους έθεσε το ενδεχόμενο εισαγωγής βιολογικού πολέμου με χρήση drones. Οι ερωτήσεις που έθεσε η Ουκρανία επικεντρώθηκαν στο μέγιστο ωφέλιμο φορτίο και στο σύστημα και τον μηχανισμό ψεκασμού. «Είναι το UAV εξοπλισμένο [με] σύστημα/μηχανισμό ψεκασμού αερολυμάτων χωρητικότητας άνω των 20 λίτρων;» τέθηκε η ερώτηση νούμερο εννέα.

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι έχει περισσότερα στοιχεία για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς ότι η Ουκρανία μπορεί να καταφύγει σε τέτοιους πολέμους.

«Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι, στις 9 Μαρτίου, τρία μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εξοπλισμένα με δοχεία 30 λίτρων και εξοπλισμό για ψεκασμό σκευασμάτων ανακαλύφθηκαν στην επαρχία Χερσώνα από τις μονάδες αναγνώρισης των ρωσικών στρατευμάτων. Τον Ιανουάριο του 2022, η Ουκρανία φέρεται να αγόρασε, μέσω ενδιάμεσων οργανισμών, περισσότερες από 50 τέτοιες συσκευές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εφαρμογή βιολογικών σκευασμάτων και τοξικών χημικών ουσιών», δήλωσε ο Ρώσος μόνιμος εκπρόσωπος στον ΟΗΕ.


europost.gr
19.9.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget