Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Fed: Πάνω από το 3% το βασικό επιτόκιο μετά τη νέα αύξηση κατά 75 μ.β.

H Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια, με τα στελέχη της να προβλέπουν ότι τα βασικό επιτόκιό της θα φθάσει στο 4,4% στο τέλος του 2022 και στο 4,6% το 2023


Ο πρόεδρος της FED Τζερόμ ΠάουελΣε μία ακόμη «τζάμπο» αύξηση των επιτοκίων προχώρησε η Fed, συσφίγγοντας σταθερά τη νομισματική πολιτική για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ο οποίος έτρεχε με ετήσιο ρυθμό 8,3% τον Αύγουστο.


Η Fed αύξησε το βασικό επιτόκιό της κατά 75 μονάδες βάσης, για τρίτη συνεχόμενη φορά, στο 3% έως 3,25% που είναι το υψηλότερο επίπεδο από το 2008.
Στο 4,6% θα φθάσει το βασικό επιτόκιο

Η επιθετική πολιτική θα συνεχισθεί και τους επόμενους μήνες, με τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής ανοικτής αγοράς της Fed να προβλέπουν ότι το βασικό επιτόκιο θα φθάσει στο 4,4% στα τέλη του 2022 κα στο 4,6% το 2023 για να μειωθεί στο 3,9% το 2024.
Μηδενική ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας

Τα στελέχη της Fed εκτιμούν ότι η αμερικανική οικονομία θα φλερτάρει φέτος με την ύφεση, καθώς προβλέπουν ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί μόλις κατά 0,2% έναντι πρόβλεψης για αύξηση 1,7% το Ιούνιο. Για το 2023 προβλέπουν αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,2% έναντι 1,7% που προέβλεπαν επίσης τον Ιούνιο.

O πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, σημείωσε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ότι η πιθανότητα για «ομαλή προσγείωση» της οικονομίας μειώνεται όσο τα επιτόκια αυξάνονται και θα μείνουν για μεγαλύτερο διάστημα σε υψηλά επίπεδα, αλλά τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα είναι αποφασισμένη να μειώσει τον πληθωρισμό στο 2%.
Οι κίνδυνοι για τον πληθωρισμό

Για τον πληθωρισμό και συγκεκριμένα τον δείκτη που προτιμά η Fed (προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, PCE) προβλέπεται να διαμορφωθεί στο 5,4% σε μέσα επίπεδα φέτος για να υποχωρήσει στο 2,8% το 2023 και περαιτέρω στο 2,3% το 2024.

«Οι πρόσφατοι δείκτες υποδηλώνουν μία συγκρατημένη αύξηση των δαπανών και της παραγωγής. Η αύξηση της απασχόλησης ήταν ισχυρή τους τελευταίους μήνες και το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε χαμηλό. Ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός, αντανακλώντας ανισορροπίες μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης σχετικές με την πανδημία, τις υψηλότερες τιμές τροφίμων και ενέργειας και τις ευρύτερες πιέσεις στις τιμές», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Fed.

«Ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας προκαλεί τεράστιο ανθρώπινο και οικονομικό πλήγμα. Ο πόλεμος και τα σχετικά γεγονότα δημιουργούν πρόσθετη ανοδική πίεση στον πληθωρισμό και επηρεάζουν αρνητικά την οικονομική δραστηριότητα. Η Επιτροπή παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τους κινδύνους για τον πληθωρισμό», προσθέτει η ανακοίνωση.


imerisia.gr
22.9.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget