Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Εγκαινιάστηκαν οι νέες πρότυπες εγκαταστάσεις των Συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Τις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις εγκαινίασε η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος σε ειδική τελετή που έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στο συγκρότημα Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων στον Σβορώνο, μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας που βρίσκεται στον ίδιο χώρο.

Το σημαντικό αυτό έργο υλοποιήθηκε μέσω του προγράμματος LEADER και της Πιερικής Αναπτυξιακής με σκοπό την διασφάλιση της υγιεινής της παραγόμενης τροφής, της ασφάλειας του προσωπικού και όλων των απαραίτητων πρωτοκόλλων της υγειονομικής και της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Αρχικά προηγήθηκε η τελετή του Αγιασμού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο. Παρευρέθηκαν οι Βουλευτές Πιερίας κα Άννα Μάνη, κ. Σάββας Χιονίδης και κα Μπέττυ Σκούφα, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Πρόεδρος της Πιερικής Αναπτυξιακής κα Σοφία Μαυρίδου, ο εκπρόσωπος του Βουλευτή κ. Φώντα Μπαραλιάκου, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης δημοτικός σύμβουλος κ. Ιωάννης Μπεϊνάς, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Τα Καθημερινά Συσσίτια «Άρτος ο Επιούσιος» της τοπικής Εκκλησίας διαθέτουν πια σύγχρονες υποδομές-χώρους αλλά και επαγγελματικό εξοπλισμό κουζίνας. Μέσω του νέου έργου τα Συσσίτια θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των καιρών, αποκτώντας σύγχρονα μηχανήματα και συσκευές εναρμονισμένες με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές οδηγίες και τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα.Τα Καθημερινά Συσσίτια «Άρτος ο Επιούσιος», αποτελούν από τις σημαντικότερες διακονίες της τοπικής Εκκλησίας προσφέροντας καθημερινά σε απόρους και ενδεείς Πιεριείς περίπου 500 μερίδες φαγητού, με την καθοριστική συνδρομή ενός στρατού αγάπης εθελοντών και εθελοντριών. Έχουν τιμηθεί για το έργο τους πολλές φορές από διάφορους φορείς, με σημαντικότερη στιγμή τη βράβευση από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στα Συσσίτια υπό την επίβλεψη των υπευθύνων ιερέων, Πρωτοπρ. π. Ευάγγελου Πουλατσίδη, π. Κυριάκου Κοκελίδη και π. Βασίλειου Γκαντά και τη συνδρομή δεκάδων εθελοντριών – εθελοντών ετοιμάζονται οι μερίδες φαγητού, οι οποίες στη συνέχεια, μεταφέρονται, για πρακτικούς λόγους, στους Ιερούς Ναούς της πόλης και από εκεί παραλαμβάνουν το φαγητό οι δικαιούχοι.

Προλογίζοντας την τελετή των εγκαινίων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στην Πρόεδρο του Δ.Σ. της Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε. Ο.Τ.Α. Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, στην διευθύντρια κα Μπέττυ Παρτσαλίδου και τους συνεργάτες της, στους τρεις Δήμους και τους φορείς μέλη του Δ.Σ., αλλά και στους τεχνίτες και μηχανικούς για την ουσιαστική τους βοήθεια προκειμένου να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου.

«Μέσα στους χώρους της Ιεράς μας Μητροπόλεως έχει αναπτυχθεί ένα ευρύ και πολυσχιδές ανθρωπιστικό και φιλανθρωπικό έργο. Όπως όμως έχω πει και παλαιότερα δεν είμαστε περήφανοι για τα Συσσίτια, διότι είναι ντροπή για τον πολιτισμό μας τον 21ο αιώνα να υπάρχουν συσσίτια. Δεν είναι από τις δομές για τις οποίες αισθανόμαστε υπερήφανοι. Παρά ταύτα όμως, ως Εκκλησία, οφείλουμε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των συνανθρώπων μας και σε αυτόν τον αγώνα η υλοποίηση αυτού του έργου για τα Καθημερινά Συσσίτια θα μας βοηθήσει για να συνεχίσουμε τη μεγάλη μας προσπάθεια προς όφελος των απόρων και εμπερίστατων συνανθρώπων μας»,όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.
19.9.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget