Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Η Έφη Αχτσιόγλου στην Κατερίνη: Μίλησε για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και για την οικονομία

Την Πιερία επισκέφτηκε χτες 19/9 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης από τον Νοέμβριο του 2016 μέχρι τον Ιούλιο του 2019, Εφη ΑχτσιόγλουΤην Πιερία επισκέφτηκε χτες 19/9 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης από τον Νοέμβριο του 2016 μέχρι τον Ιούλιο του 2019, Έφη Αχτσιόγλου που είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Έφτασε στην Κατερίνη το απόγευμα και αρχικά συναντήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με τα τοπικά ΜΜΕ

Στη συνέχεια στο συνεδριακό κέντρο ΕΚΑΒΗ μίλησε σε στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικές εξελίξεις, την Οικονομία και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.
Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ την πρώην υπουργό υποδέχθηκαν μέλη της Νομαρχιακή Επιτροπή Πιερίας.

Μεταξύ αυτών οι Αβραμίδης Νίκος, Γκούνας Σωτήρης, Χατζηϊωαννίδης Κώστας, Αλεξάνδρα Νταρλαγιάννη, η βουλευτής Μπέτυ Σκούφα και ο γιατρός Δημήτρης Φασέκης.


Μια σύντομη ανάλυση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε η κα Αχτσιόγλου λέγοντας:

Θέλω να ευχαριστήσω την Νομαρχιακή της Κατερίνης για την πρόσκληση και την δυνατότητα να έχουμε στη συνέχεια εκδήλωση για τα επίκαιρα ζητήματα της οικονομίας

Το Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε το ολοκληρωμένο πλέον πολιτικό σχέδιο, Κυβερνητικό σχέδιο θα έλεγα του Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία. Είναι ένα σχέδιο με έξι εθνικές προτεραιότητες που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και στην αντιμετώπιση της κρίσης ακρίβειας που αυτή τη στιγμή ταλανίζει τα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους.


Για την ενέργεια

Η κατάσταση στην Ελληνική κοινωνία είναι πάρα πολύ σκληρή υπάρχει γενικευμένη οικονομική ασφυξία ως αποτέλεσμα της κρίσης ενέργειας αλλά και του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποφασίσει εδώ και πάνω από ένα χρόνο να διαχειρίζεται το πρόβλημα. Εφαρμόζει μια πολιτική η οποία στην πραγματικότητα ενισχύει και στηρίζει έναν μηχανισμό αισχροκέρδειας αντί να χτυπά το πρόβλημα στην ρίζα του και προκειμένου να αποσοβήσει τις όποιες συνέπειες ακολουθεί έναν μηχανισμό που περισσότερο τροφοδοτεί την αισχροκέρδεια παρά την ανακόπτει. Έναν μηχανισμό επιδοτήσεων ο οποίος προέρχεται στην πραγματικότητα από μία αφαίμαξη των πολιτών δια της φορολογίας και έτσι βρίσκονται οι πολίτες να πληρώνουν δύο φορές τα υπερκέρδη που συσσωρεύονται στους παραγωγούς ενέργειας. Μια απευθείας από την τσέπη τους στους αυξημένους λογαριασμούς και μια δεύτερη δια του κρατικού προϋπολογισμού με τους υψηλούς φόρους που έχουν πληρώσει. Αυτός ο μηχανισμός πρέπει να σταματήσει, αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει είναι αβίωτη, είναι αδύνατον να ανταπεξέλθουν οι εργαζόμενοι, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις σε αυτή την κατάσταση.
Για τους μισθωτούς

Ενας χρόνος ήταν αρκετός για να συμπιεστεί το εισόδημα και η δυνατότητα επιβίωσης και εμείς καταθέσαμε ένα συνολικό πρόγραμμα εξόδου και αντιμετώπισης αυτής της μείζονος ενεργειακής κρίσης. Το έτερον θέμα πέρα του επιπέδου των τιμών και της ακρίβειας είναι το ζήτημα του εισοδήματος όπου με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ένα εκρηκτικό μείγμα καθηλωμένων μισθών στο πρώτο επίπεδο 2010 ιδίως για τον κατώτατο μισθό και υψηλών τιμών στην αγορά προϊόντων. Άρα και από αυτή την πλευρά καταθέσαμε ένα πρόγραμμα που αφορά την ενίσχυση των μισθών στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Μηχανισμούς προσαρμογής του μισθού στην κατάσταση της αγοράς διότι αυτή την στιγμή με τα σημερινά δεδομένα ένας εργαζόμενος πρέπει να δαπανά περίπου δύο μισθούς το χρόνο για να μπορέσει μόνο να πληρώσει τους λογαριασμούς της ενέργειας. Άρα χρειάζεται οπωσδήποτε και μηχανισμούς προσαρμογής της αγοραστικής δύναμης και προτείνουμε την αύξηση του κατώτερου μισθού αλλά και σειρά άλλων μέτρων που εστιάζουν κυρίως στους μικρομεσαίους επαγγελματίες.
Για τους μικρομεσαίους

Τρίτο σημείο και να τονίσω ότι είναι και βασικός άξονας της εθνικής προτεραιότητας του προγράμματος μας η ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και επαγγελματιών που σχηματίζουν την μικρομεσαία τάξη και κατά κανόνα έχει δεχτεί τεράστια πλήγματα από την κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη. Για να εκλεγεί είχε υποσχεθεί ότι θα αποκαταστήσει τις αδικίες που είχε διαπράξει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εν τούτης βρέθηκε να είναι απολύτως ξεχασμένη από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και έφτασε στο σημείο να πληρώνει φόρους διπλάσιους από αυτούς που πλήρωνε το προηγούμενο διάστημα. Το πρώτο εξάμηνο του 2022 οι πολίτες πλήρωσαν περισσότερα από 7 δις από το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου χρόνου. Καταθέσαμε ένα σύνολο προτάσεων για τους επαγγελματίες αγρότες, την θέσπιση ενιαίου αφορολόγητου για όλους στα δέκα χιλιάδες ευρώ και για την αντιμετώπιση των χρεών τους που έχουν φτάσει και δεν μπορεί κανείς να προχωρήσει με ένα βιώσιμο τρόπο.

Από την κυρία Αχτσιόγλου ζητήσαμε μια απάντηση για το θέμα των εκλογικών συνεργασιών και αν θα είναι συνεργασίες προεκλογικές ή θα γίνουν μετεκλογικά και μετά το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής των εκλογών :

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι οι δημοσκοπήσεις προσφέρουν κάποια στοιχεία είναι εργαλείο, αλλά δεν είναι η απόλυτη αποτύπωση της κοινωνικής πραγματικότητας. Και επίσης είπε ότι δεν είναι και λίγες οι φορές στο πρόσφατο παρελθόν που υποτίμησαν τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία σε αυτό με τελευταίο παράδειγμα, στις πρόσφατες τελευταίες εκλογές που πέτυχαν ένα πολύ μικρότερο ποσοστό που τελικά κατέκτησε.

Δεν τις πετάμε είναι εργαλείο αλλά δεν βασίζουμε και όλη μας την εκτίμηση στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Η δικιά μας επαφή επειδή έχουμε το προνόμιο ως χώρος πολιτικός να έχουμε αδιαμεσολάβητη επαφή με τον κόσμο είναι συσσωρευμένη κοινωνική αγανάκτηση απέναντι στην πολιτική του πρωθυπουργού κυρίως για το θέμα της ακρίβειας. αλλά και για ζητήματα καθημερινότητας. εργασιακών και σε άλλα πεδία η οποία είναι απολύτως δικαιολογημένη και αυτό το διάστημα κατά τη γνώμη μου έχει αρχίσει και αποκτά και ένα πολιτικό χαρακτήρα στην κατεύθυνση του αιτήματος της πολιτικής αλλαγής.

Δηλαδή δεν είναι απλώς μία οργή για μια πολιτική αρχίζει και διαμορφώνεται σε ένα αίτημα για πολιτική αλλαγή που κατά τη γνώμη μου συμπυκνώνεται και στα επί μέρους που αυτά εκφράζουμε.

Η κρατικοποίηση της ΔΕΗ νομίζω ότι αγγίζει ένα λαϊκό αίτημα, αλλά βρισκόμαστε πολύ κοντά ως ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με τις βασικές κοινωνικές ανάγκες. Σε αυτό το πλαίσιο η δικιά μας η εκτίμηση είναι ότι δεν θα επιβεβαιωθούν αυτές οι δημοσκοπήσεις και ότι το ΣΥΡΙΖΑ αφενός θα τις διαψεύσει και θα μπορεί να είναι το πρώτο κόμμα και βασισμένοι στην απλή αναλογική την οποία θεωρούμε το πλέον δίκαιο σύστημα και βάσει της λαϊκής ετυμηγορίας και θα μπορέσει να δημιουργήσει προοδευτική κυβέρνηση. Αλλά πιστεύουμε ακόμη ότι θα είναι πρώτο κόμμα και θα ξεκλειδώσει πάρα πολλές εξελίξεις.

Όλα τα υπόλοιπα είναι για εμάς σενάρια τα οποία δεν βρίσκονται σε κάποιο τραπέζι συζήτησης. Είμαστε κόμμα αριστερό που λειτουργεί με συγκροτημένες διαδικασίες. Αρχηγός μας χωρίς καμία αμφισβήτηση είναι ο Αλέξης Τσίπρας και βγήκε από το πρόσφατο συνέδριο μας περισσότερο ισχυρός από κάθε άλλη φορά. Πορευόμαστε έτσι και νομίζουμε ότι ίσα ίσα που ακουμπούμε περισσότερο τον λαϊκό παλμό περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή από το καλοκαίρι του 2019.

1 of 11
-+


Ακολούθησε η ομιλία στην ΕΚΑΒΗ για τις πολιτικές εξελίξεις, την Οικονομία και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.
olympiobima.gr


20.9.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget