Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Κίνδυνος να χάσουν την αξία τους τα μικρά οικόπεδα - Απαραίτητη οικοδομική άδεια
Οι ιδιοκτήτες με μικρά οικόπεδα που επιθυμούν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους, θα πρέπει να «τρέξουν» έως τις 9 Δεκεμβρίου του 2022 για να εκδώσουν την απαραίτητη οικοδομική άδεια.

Πρόκειται για αγροτεμάχια μικρότερα των 4 στρεμμάτων. Ωστόσο εάν δεν παραταθεί η προαναφερόμενη ημερομηνία, η αξία της περιουσίας όσων διαθέτουν αγροτεμάχια 750, 1.200 και 2000 τετραγωνικών μέτρων κυριολεκτικά εξαερώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες από «ΤΑ ΝΕΑ».


Δηλαδή εάν λυθεί άμεσα το πρόβλημα αυτό, τότε οι μικρές περιουσίες θα απαξιωθούν πλήρως, ενώ οι μεγάλες ιδιοκτησίες θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερες, μιας και όσοι ιδιοκτήτες δεν έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν οικοδομική άδεια (έως το τέλος του χρόνου) θα αναγκαστούν να πουλήσουν την περιουσία τους «για να ένα κομμάτι ψωμί», για προσάρτηση στις μεγαλύτερες. Έτσι, οι μεγάλοι (ιδιοκτησιακά) θα γίνουν ακόμη μεγαλύτεροι, και οι άλλοι δεν θα μπορούν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους με κανέναν τρόπο.
Επιστολή της ΠΟΜΙΔΑ - Τι ζητάει

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΜΙΔΑ ήδη έχει αποστείλει επιστολή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας μέσω της οποίας ζητεί να καταργηθεί η ρύθμιση με την οποία οι ιδιοκτήτες που έχουν οικόπεδα μικρότερα των 4 στρεμμάτων χάνουν τη δυνατότητα δόμησης εάν δεν εκδώσουν οικοδομική άδεια έως τις 9 Δεκεμβρίου 2022. Ωστόσο την ίδια ώρα η Ομοσπονδία επισημαίνει πως εάν δεν καταργηθεί η εν λόγω ρύθμιση τότε ζητεί να υπάρξει διετή παράταση της προθεσμίας.

Πάντως το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναγνωρίζει ότι υπάρχει η ανάγκη να δοθεί παράταση στην κατά παρέκκλιση εκτός σχεδίου δόμηση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.


dikaiologitika.gr
19.9.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget