Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Αγορά ενέργειας: Τα φέσια τρομάζουν τους παρόχους - Σχέδια για ενεργειακό Τειρεσία

Oι εταιρείες του κλάδου επιδιώκουν τη δημιουργία μιας πλατφόρμας, με στόχο να έχουν όλοι εικόνα για το ιστορικό ενός υποψήφιου νέου πελάτη


Πηγή: EurokinissiΟ  φόβος για αύξηση των ληξιπρόθεσμων κυριαρχεί στις εταιρείες προμήθειας ενέργειας, καθώς ο υψηλός πληθωρισμός αυξάνει τον κίνδυνο των απλήρωτων λογαριασμών. Η δυνατότητα αλλαγής προμηθευτή που δίνει το νέο σύστημα στους καταναλωτές εκτιμάται ότι θα αυξήσει την κινητικότητα μεταξύ των εταιρειών και ενδεχομένως και τα ληξιπρόθεσμα.Στο πλαίσιο αυτό, οι εταιρείες του κλάδου επιδιώκουν τη δημιουργία ενεργειακού Τειρεσία ώστε να έχουν όλοι εικόνα για το ιστορικό ενός υποψήφιου νέου πελάτη.

Όπως τονίζουν πηγές, είναι πλέον ώριμη η αγορά για να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ώστε να προστατευθούν όλες οι εταιρείες από τον κίνδυνο των απλήρωτων λογαριασμών. Η συζήτηση για ενεργειακό Τειρεσία δεν είναι καινούργια, πλέον όμως δρομολογείται από τις ίδιες τις εταιρείες για την προστασία τους.

Σημειώνεται ότι σήμερα υπολογίζονται σε 60.000 οι πελάτες που μετακινούνται τον μήνα, από τους οποίους ένα μεγάλο μέρος πήγε στη ΔΕΗ. Το ισοζύγιο είναι αρνητικό για τους εναλλακτικούς παρόχους, ενώ τον τελευταίο μήνα αυξήθηκαν 20% οι μετακινήσεις.

Το ποσοστό των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών, που δεν πληρώνεται στις 45 ημέρες, εκτιμάται στο 30% στην αγορά και υπάρχουν φόβοι ότι θα αυξηθεί.

Η προηγούμενη προσπάθεια της ΡΑΕ

Πριν από ενάμιση χρόνο και πριν ξεσπάσει η ενεργειακή κρίση είχε προκύψει και πάλι η συζήτηση ενός ενεργειακού Τειρεσία, προκειμένου να αμβλύνει τον πιστωτικό κίνδυνο της λιανικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών και κύρια σε περίπτωση διόγκωσής τους.

Η ΡΑΕ είχε εξετάσει τις προϋποθέσεις σύστασης ενός αρχείου (τράπεζα πληροφοριών) με δεδομένα οικονομικής συμπεριφοράς επισφαλών πελατών, στα πρότυπα της Τειρεσίας ΑΕ, από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας.

Μια τέτοια πρωτοβουλία στόχευε να συμβάλει στην προστασία της εμπορικής πίστης, την ελαχιστοποίηση των κινδύνων από αφερέγγυους πελάτες που παρουσιάζουν αντισυμβατική συμπεριφορά.

Η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε, πλέον όμως η συζήτηση επανέρχεται από τις ίδιες τις εταιρείες, στο πλαίσιο μιας αυτορρύθμισης για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο λόγω της ιδιαίτερα δύσκολης συγκυρίας.


imerisia.gr
16.9.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget