Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

«Ολύμπια εν Δίω» 2022: Η συνέντευξη τύπου και η παρουσίαση του λευκώματος

Δέκα χρόνια συμπληρώνει φέτος ο θεσμός της Διεθνούς Νεανικής Συνάντησης Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού «Ολύμπια εν Δίω» που υλοποιεί στο θέατρο του Δίου, στον χώρο των σκηνικών δρώμενων των αρχαίων Μακεδόνων, ο ομώνυμος φορέας.Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 15 Σεπτεμβρίου 2022 και ολοκληρώνονται στο τέλος του τρέχοντα μήνα. Εκτός των παραστάσεων που πραγματοποιούνται τις πρωινές ώρες, μέρος αυτών σε παράλληλη δράση ανεβαίνουν και σε άλλες περιοχές της Πιερίας.

Η εκ των συνδιοργανωτών, Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, μαζί με διοικητικά μέλη των «ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΕΝ ΔΙΩ» παραχώρησαν την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 συνέντευξη τύπου στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου ενώ παράλληλα παρουσίασαν το λεύκωμα «10 ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ».


Από τους διοργανωτές, παρόντες, ο πρόεδρος, Αθανάσιος Μπίντας, η υπεύθυνη διοργάνωσης , Μυράντα Παππά και τα διοικητικό μέλος, Αριστείδης Αγγέλου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ «ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΕΝ ΔΙΩ»

Προλογίζοντας τη συνάντησε με τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, ο πρόεδρος, καθηγητής Πανεπιστημίου Δρ Αθανάσιος Μπίντας, μετά την ευχαριστήρια αναφορά, επισήμανε: «Τα «Ολύμπια εν Δίω» τούτες τις ημέρες βρίσκονται σε εξέλιξη. Είναι μια συνάντηση με διεθνή ακτινοβολία γιατί απλά συμμετέχουν νέοι από όλο τον κόσμο. Ξεχωρίζουν και γιατί προσδίδουν στην Πιερία μια ιδιαίτερη πνευματικότητα, μάλιστα με ορόσημο τον Όλυμπο, το Δίον, την Πύδνα.

Σε αυτήν τη διοργάνωση στυλοβάτης είναι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και προσωπικά η Αντιπεριφερειάρχης, η κ. Μαυρίδου, προς την οποία αποδίδουμε τα εύσημα μιας και στέκεται δίπλα μας αγέρωχη και παραγωγική.»


Σ. ΜΑΥΡΙΔΟΥ: ΘΕΣΜΟΣ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΡΙΖΑ ΜΑΣ

Στην αντιφώνησή της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, εύστοχα χαρακτήρισε τα «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ», ως το θεσμό που σέβεται τις ρίζες, την ιστορία και την παράδοσή μας, ενώ προέβη στην επισήμανση ότι όλοι κοινωνούμε σε ένα γεγονός πολιτιστικό, κοινωνικό και πανανθρώπινο.

Στη συνέχεια, τόνισε: «Είναι ένα σημαντικό δρώμενο μεταξύ των πολλών δράσεων που χαρακτηρίζουν αυτή την περίοδο την Πιερία. Το Δίον αποτελεί το σημείο αναφοράς αυτής της πρωτοβουλίας, η οποία αναμφίβολα ξεχωρίζει. Προσπαθούμε και στηρίζουμε ως συνδιοργανωτές το θεσμό που εκφράζει τον μαθητή και τον εκπαιδευτικό. Όπως γενναιόδωρα υποστηρίξαμε και την έκδοση του λευκώματος.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, με την υπενθύμιση ότι τόσο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, όσο και εγώ προσωπικά είμαστε δίπλα σας.»

ΜΥΡΑΝΤΑ ΠΑΠΠΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η υπεύθυνη διοργάνωσης των «ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΕΝ ΔΙΩ», εκπαιδευτικός Μυράντα Παππά, η οποία γνωστοποίησε ότι φέτος συμμετέχουν δώδεκα σχολεία από την όλη την χώρα και δύο από το εξωτερικό, ενώ τις παραστάσεις θα παρακολουθήσουν επτά και μισό χιλιάδες θεατές, ήτοι εκπαιδευτικοί και μαθητές υπό μορφή σχολικού μαθήματος. Στο ρόλο των ηθοποιών συμμετέχουν τετρακόσιοι πενήντα μαθητές και μαθήτριες.

Μετά τις ευχαριστίες στους συνδιοργανωτές, υποστηρικτές, χορηγούς και την γενναία επιχορήγηση από την κ. Μαυρίδου για την έκδοση του λευκώματος και την παραχώρηση του λειτουργικού γραφείου, είπε: «Οι παραστάσεις είναι αφιερωμένες καθημερινά σε μια από τις εννέα Μούσες. Πέρα της φιλοξενίας, τις θεατρικές ομάδες που συμμετέχουν, τις ξεναγούμε σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και στον Εθνικό Δρυμό Ολύμπου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ισπανική αντιπροσωπεία μας δήλωσε ότι η επίσκεψη και η παράσταση που ανέβασαν στο Δίον ήταν όνειρο ζωής. Να θυμάστε, είπαν. Είμαστε όλοι Έλληνες.»

Το διοικητικό μέλος, πολιτικός μηχανικός και πρώην περιφερειακός σύμβουλος, Αριστείδης Αγγέλου, ανέφερε: «Το έτος 2014, όταν γνώρισα τον πρόεδρό μας τον κ. Μπίντα η πρώτη του κουβέντα αφορούσε την συμβολή μας στην επιτυχή πορεία των «ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΕΝ ΔΙΩ». Ένοιωσα το πόσο σημαντικός είναι αυτός ο θεσμός στην υπόθεση πολιτισμός στην Πιερία.

Η εικόνα που με σημάδεψε είναι, όταν αντίκρισα τα παιδιά από το Ιράν με την μπούρκα να παίζουν αρχαία τραγωδία. Συγκίνηση και δέος για την ιστορία μας. Θεωρώ και εγώ ότι η ρίζα μας είναι το ορόσημό μας, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που χάσαμε τον προβληματισμό μας.»
23.9.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget