Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Προμελετημένη επίθεση κατά της Ελλάδος στον ΟΗΕ για την διεκδίκηση 176 ελληνικών νησιών-Μέχρι που θα φτάσουν οι Τούρκοι;

Γιώργος Μοτσάκος

Το ινστιτούτο Turkish Maritime and Global Strategies προετοιμάζει την προσφυγή στον ΟΗΕ μαζί με το αφήγημα της κρίσης με την Ελλάδα δουλεύοντας εντατικά από το 2020


Πολλά και άκρως επικίνδυνα φαίνονται ότι ετοιμάζουν μεθοδικά εδώ και δύο χρόνια οι Τούρκοι κατά της Ελλάδος, αφού τίποτα και κανένας δεν αλλάζει την εθνικιστική πολιτική της Τουρκίας, ειδικά σε ότι έχει σχέση με την διεκδίκηση ελληνικών νησιών (176 τον αριθμό), με αρχή την ευαίσθητη περιοχή των Δωδεκανήσων (πριν ένα χρόνο είχαμε καθόλου τυχαία περιπτώσεις τουρκικής κατασκοπείας).


Να σημειώσουμε δε πως ο Ερντογάν βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.Ο Τούρκος Ναύαρχος ε.α. Cihat Yaycı, ο οποίος είναι ο εμπνευστής της “Γαλάζιας πατρίδας”, αποκάλυψε το άκρως επικίνδυνο σχέδιο, με το οποίο πιθανότατα θα ξεκινήσει μια πάρα πολύ σοβαρή κρίση με την Ελλάδα.


Ο ίδιος ενημερώνει το “ποίμνιο του” ότι η επίμονη προσήλωση του και η μελέτη του θέματος σχετικά με το Αιγαίο και τα νησιά που πρέπει να διεκδικήσει η Τουρκία, δεν αφορά 18-20 νησιά, όπως πολλοί Τούρκοι πολιτικοί αναφέρουν.


Αναφέροντας ότι η επίσημη κυριαρχία των νησιών αυτών δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα, ο Yaycı Πασάς, σημείωσε ότι ο αριθμός των νησιών και των βραχονησίδων που δήθεν ανήκουν στην Τουρκία στο Αιγαίο είναι 176.


«Ο αριθμός των νησιών που εμπίπτουν στο σχέδιο EGAYDAAK δεν είναι 18-20. Αφήστε αυτά τα γελοία νούμερα. Το τέλος της 2ετούς μελέτης, την οποία το κράτος ανέθεσε σε μια επιστημονική ομάδα 35 ατόμων από το ινστιτούτο, οι των οποίων η κυριαρχία δεν είχε μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με συνθήκες. Ο αριθμός αυτή τη στιγμή είναι 176", ανέφερε ο ίδιος.

Μετά την επίσημη αμφισβήτηση, ελληνικών νησιών από την Τουρκία στον ΟΗΕ, και με έτοιμο το “αφήγημα” για οποιαδήποτε κρίση στην περιοχή, όλα τα σενάρια είναι πλέον εφικτά στην περιοχή του Αιγαίου.Όπως γίνεται κατανοητό, η Τουρκία αμέσως μετά την κρίση των Ιμίων το 1996, σχεδίαζε μεθοδικά την επόμενη κίνηση της, η οποία περιελάμβανε μια νέα ακόμα πιο σοβαρή ένταση αρχικά πιθανόν στην περιοχή των Δωδεκανήσων, με στόχο να τεθεί διεθνώς θέμα για την ελληνική κυριαρχία σε δεκάδες άλλες μικρονήσους και βραχονησίδες.Το καθεστώς Ερντογάν, ανέξοδα και αβίαστα μπορεί να φέρει οποιαδήποτε από τις παραπάνω αστήριχτες διεκδικήσεις στον ΟΗΕ, και στην διεθνή κοινότητα και μαζί με την άσκηση “μαύρης προπαγάνδας” κατά της Ελλάδος, να βρει ευήκοα ώτα κάποιων ειδικά στην Ασία όπως έδειξε και η πρόσφατη σύναξη των "δικτατόρων της Ασίας" στο Ουζμπεκιστάν.

Το σχέδιο της Άγκυρας είναι χάος, συγκρούσεις και αναρχία σε ολόκληρη την Α. Μεσόγειο, καθώς η ίδια με την αρωγή της Μόσχας και του Πεκίνου θα κινείται να λάβει τα κεκανονισμένα, τα οποία έχει συμφωνήσει.Η Άγκυρα επιζητεί μανιωδώς (πολιτικά, διπλωματικά, και στρατιωτικά) να ανοίξει “κερκόπορτα” στην περιοχή, για να διεκδικήσει αργότερα πιθανότατα ακόμα και το μισό Αιγαίο, σύμφωνα με Τούρκους ειδικούς και αξιωματούχους.


pentapostagma.gr
19.9.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget