Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

ΝΕΟ πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω»: Επιδότηση έως 10.000 ευρώ – Δικαιούχοι

 Όσα πρέπει να ξέρετε για την ενεργειακή αναβάθμιση – ανακαίνιση παλαιών κατοικιών τόσο για ιδιοκατοίκηση όσο και για μίσθωση.
Ειδικότερα, στόχος του προγράμματος αυτού είναι να αναβαθμιστεί μια παλαιά πατρογονική κατοικία με μικρό κόστος, έτσι ώστε οι νέοι να κατοικήσουν σε αυτή. Το πρόγραμμα αυτό κινείται σε δύο άξονες: να αναβαθμιστεί ενεργειακά το παλαιό σπίτι και να ανακαινιστεί για να αξιοποιηθεί από τους νέους ιδιοκτήτες του. Εκτιμώμενοι δικαιούχοι είναι 20.000 νέοι 18-39 ετών, ενώ προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 350 εκατ. ευρώ.

 Η πλατφόρμα για το πρόγραμμα θα ανοίξει τον Δεκέμβριο του 2022. Σημειώνεται ότι μπορείτε και να αναβαθμίσετε ενεργειακά το σπίτι σας και να το ανακαινίσετε, απλά το κάθε σκέλος έχει τα δικά του κριτήρια. Συγκεκριμένα, όσον αφορά στο σκέλος του «Εξοικονομώ», η επιδότηση είναι έως 25.000 ευρώ και κυμαίνεται από 50% έως 90% ανάλογα με το εισόδημα του νέου. Το σκέλος αυτό αφορά σε παρεμβάσεις βελτίωσης ενεργειακής κλάσης σπιτιού, όπως δηλαδή: Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης και κλιματισμού, Αντικατάσταση κουφωμάτων, Εξωτερική θερμομόνωση, Αγορά συσκευών smart home, Αγορά οικιακών ηλεκτρικών συσκευών 

Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των νέων ανθρώπων στο «Εξοικονομώ» είναι: Έως 50.000 ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα Ιδιόκτητο ακίνητο και ιδιοκατοικούμενο Πλήρης κυριότητα ή επικαρπία για ενοικιαζόμενο Όσον αφορά στο σκέλος του «Ανακαινίζω», δίνονται έως 10.000 ευρώ με ενιαίο ποσοστό επιδότησης 30 % για όλους (δηλαδή η επιδότηση φθάνει μέχρι 3.000 ευρώ). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ανακαίνιση χωρών μπάνιου και ειδών υγιεινής, Ανακαίνιση κουζίνας, Aντικατάσταση πόρτας εισόδου Aντικατάσταση και επισκευές ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων Aντικατάσταση και επισκευές υδραυλικών εγκαταστάσεων Επιχρίσματα Αντικατάσταση επιφανειών πατωμάτων Επισκευές δομικών στοιχειών Προϋπόθεση για τη συμμετοχή των νέων ανθρώπων στο «Ανακαινίζω» είναι: Έως 20.000 ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα Ιδιόκτητο ακίνητο και ιδιοκατοικούμενο Πλήρης κυριότητα ή επικαρπία για ενοικιαζόμενο Σημειώνεται ότι και για τα δύο σκέλη υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την κατοικία που θα αναβαθμιστεί ενεργειακά ή θα ανακαινιστεί: Μονοκατοικία ή μεμονωμένο διαμέρισμα, 

Υφίσταται νόμιμα και δεν έχει κριθεί κατεδαθιστέα, Χρησιμοποιείται ή θα αποκτήσει χρήση κύριας κατοικίας από το νέο ή το τρίτο πρόσωπο, Είναι ενεργειακή κατηγορία Γ’ ή και χαμηλότερη βάσει του ΑΠΕΑ Πέρα από τις κρατικές παροχές, για την κάλυψη της ίδιας συμμετοχής (του ποσού που απομένει) από τους νέους, παρέχεται η δυνατότητα δανείων για εξοικονόμηση ή αναβάθμιση κατοικίας: Για το «Εξοικονομώ» εξασφαλίζεται άτοκος δανεισμός Για το «Ανακαινίζω» εξασφαλίζεται χαμηλότοκος δανεισμός έως 7.000 ευρώ.


 ipaidia.gr 


23.9.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget