Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Πώς να διώξω τα κουνούπια από το δωμάτιο: Εφαρμογή ksou ksou στο κινητό

Η εφαρμογή «Ksou – Ksou» είναι δωρεάν και απωθεί τα κουνούπια μέσω ήχου.
Στο ερώτημα που έχουν πολλοί «πώς να διώξω τα κουνούπια από το δωμάτιο» έρχεται μια εφαρμογή στο κινητό που υπόσχεται να το κάνει πράξη.
Ειδικά για το καλοκαίρι, που τα κουνούπια κάνουν πάρτι, η εφαρμογή που σχεδίασε ο 25χρονος Χρήστος Αποστόλου από τη Λάρισα, είναι απαραίτητη.
Η εφαρμογή, η οποία ονομάζεται… «Ksou Ksou» είναι εντελώς δωρεάν και υπόσχεται να διώξει όλα τα κουνούπια που υπάρχουν γύρω σου με το πάτημα ενός κουμπιού.

Ενεργοποιώντας την εφαρμογή ο χρήστης θέτει σε λειτουργεία ένα αρχείο ήχου το οποίο είναι άκρως εκνευριστικό για τα κουνούπια, με αποτέλεσμα αυτά να απομακρύνονται. Δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας καθώς, σύμφωνα με τον σχεδιαστή, ο ήχος αυτός δε γίνεται αντιληπτός από το ανθρώπινο αυτί.
Πώς χρησιμοποιούμε την εφαρμογή «Ksou – Ksou»

Η εφαρμογή «Ksou Ksou» είναι ιδιαίτερα εύχρηστη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα ακόμα και από εκείνους που δεν είναι πολύ εξοικειωμένοι με την τεχνολογία.

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή πατώντας εδώ. Η εφαρμογή θα κατέβει μέσω του DropBox ή μέσω Google Drive, κάνοντας κλικ πάνω στον τίτλο της εφαρμογής.

Μετά, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε πάνω στο κουνούπι που θα φανεί στην οθόνη σας: Η λήψη είναι έτοιμη.


Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εφαρμογής, η «Ksou – Ksou» έχει κατασκευαστεί εξ' ολοκλήρου για συσκευές Android, όμως εάν διαθέτετε συσκευή Apple, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο ψηφιακό «αντικουνουπικό» μέσα από το BlueStacks 5.
Πώς λειτουργεί η εφαρμογή «Ksou – Ksou» για τα κουνούπια

Σχετικά με το πώς λειτουργεί το «Ksou – Ksou», η ιστοσελίδα της εφαρμογής αναφέρει:

«Ουσιαστικά, η εφαρμογή παράγει ήχο από 12Hz έως 200Hz. Το δικό μας αυτί ίσως αντιληφθεί από τα 22Hz και πάνω αλλά παρόλα αυτά οι χαμηλότερες για εμάς συχνότητες είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές για τα κουνούπια.


Βέβαια, στην Ελλάδα έχουμε περισσότερα από 60 είδη κουνουπιών οπότε μερικές φορές μπορεί να πέσουμε και έξω. Μην ξεχνάμε ότι ο τρόπος που θα τους επηρεάσει ο ήχος εξαρτάται και από την όρεξη τους (τα θηλυκά τσιμπάνε), από την περίοδο αναπαραγωγής καθώς και από την περιοχή.

Παρόλα αυτά λειτουργεί στο μεγαλύτερο μέρος αυτών. Όλοι μπορούμε να διαθέτουμε ένα ηλεκτρονικό αντικουνουπικό και χωρίς να είναι επιβλαβές για το περιβάλλον. Μέσω της εφαρμογής ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από 5 διαφορετικά είδη συχνοτήτων ανάμεσα από τα

Έχει αποδειχθεί κυρίως στο παρελθόν ότι ήχοι χαμηλής συχνότητας απωθούν τα αρσενικά κουνούπια Aedes diantaeus NDK (Diptera, Culicidae) σύμφωνα με τους D.N. Lapshin & D.D. Vorontsov. Η όλη λειτουργία βασίζεται στο ότι αντιλαμβάνονται τέτοιες συχνότητες σαν κομμάτι της επικοινωνίας τους.


Σε διάφορα πειράματα που διεξάχθηκαν στον παρελθόν από τους D.N. Lapshin & D.D. Vorontsov, αποδείχθηκε ότι υπήρξαν έντονες συμπεριφορές αποφυγής κουνουπιών σε ήχους στην περιοχή 140–200 Hz.

Τα περισσότερα από τα κουνούπια έφυγαν από την περιοχή πάνω από την πηγή ήχου μέσα σε ένα δευτερόλεπτο μετά την έναρξη του σήματος δοκιμής. Τα κουνούπια πέταξαν ως επί το πλείστον προς τα πάνω, προς τα πλάγια και προς τα πίσω σε σχέση με το δοκιμαστικό ακουστικό διάνυσμα. Υποθέτουμε ότι τα κουνούπια αναπτύσσουν αμυντική συμπεριφορά με βάση την ανάλυση των ακουστικών πληροφοριών.

Το εύρος της αρνητικής φωνοταξίας περιορίζεται σε υψηλότερες συχνότητες από το φάσμα των ήχων πτήσης των ομοειδών θηλυκών, και στο εύρος χαμηλής συχνότητας, από το αυξανόμενο επίπεδο ατμοσφαιρικού θορύβου. Βέβαια για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε αρσενικά κουνούπια και όχι σε θυληκά(τα οπόια είναι και αυτά που τσιμπάνε).

Τα θηλυκά χρειάζονται το αίμα γιατί περιέχει πρωτεΐνες απαραίτητες για την ανάπτυξη των αυγών που φέρουν. Ένα τσίμπημα μπορεί να περιέχει και 5 χιλιοστά του λίτρου αίμα. Παρόλα αυτά οι ultrasonic ήχοι έχουν δείξει να επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος των κουνουπιών».


ieidiseis.gr
17.8.22
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget