Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Δήμος Πύδνας Κολινδρού: Έκτακτη σύσκεψη για το αρδευτικό «Βεργίνα – Αιγίνιο»
Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Αυγούστου, στο Δημαρχείο του Αιγινίου σχετικά με τις εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί για το σημαντικό έργο άρδευσης των καλλιεργήσιμων εκτάσεων του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού από τον ποταμό Αλιάκμονα.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν, μετά από πρόσκληση του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, υλοποιώντας αίτημα της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, ο Δήμαρχος Αν.Μανώλας και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Βουλευτές του Νομού Φ. Μπαραλιάκος, Σ.Χιονίδης, Μπ.Σκούφα , εκπρόσωπος της Α.Μάνη και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σ.Μαυρίδου.

Το θέμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του σώματος για την πορεία της μελέτης του έργου με τίτλο «Επικαιροποίηση και τροποποίηση μελετών εγγειοβελτιωτικών έργων Βεργίνας- Αιγινίου» και ο σχεδιασμός των επόμενων πρωτοβουλιών για θέματα που προέκυψαν ή θα προκύψουν σχετικά με τις εκτάσεις άρδευσης του Δήμου που θα περιλαμβάνει το συγκεκριμένο έργο.

Το αρδευτικό έργο είναι μείζονος σημασίας για τις καλλιέργειες του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού και αυτή την περίοδο βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης η Αναγνωριστική μελέτη του αναδόχου του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και αφορά στον αρχικό σχεδιασμό των εγγειοβελτιωτικών έργων για την άρδευση των πεδινών εκτάσεων των Δήμων Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Πύδνας-Κολινδρού από το φράγμα της Αγίας Βαρβάρας ΙΙ, βάσει των διαθέσιμων στοιχείων που συλλέχθηκαν από την διεύθυνση αντιπλημμυρικών και εγγειοβελτιωτικών έργων του Υπουργείου.

Όπως είναι γνωστό, μετά από συντονισμένες ενέργειες το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών στις αρχές του 2022, ενέταξε στον προγραμματισμό της την δημοπράτηση της σύμβασης εκπόνησης μελέτης με τίτλο: «Επικαιροποίηση και τροποποίηση μελετών εγγειοβελτιωτικών έργων Βεργίνας – Αιγινίου». Ένα έργο που αν όλα εξελιχθούν καλά, θα λύσει το πρόβλημα της άρδευση των αγροτικών περιοχών όλου του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού με τα νερά του ποταμού Αλιάκμονα και η προσπάθεια όλων έγκειται στο να συμπεριληφθούν όλες οι καλλιεργούμενες εκτάσεις (κάτω των 200 μέτρων υψόμετρο) του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού (περίπου 132.102 στρέμματα) στο συγκεκριμένο έργο.Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αναλύθηκαν από τον δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού, Αν.Μανώλα τα μέχρι στιγμής δεδομένα και οι ενέργειες του Δήμου, από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευση Β.Λαγδάρη αναφέρθηκε το ιστορικό από το 2017 και μετά που επανήλθε η παλιά μελέτη του έργου (η αρχική μελέτη ξεκίνησε το 1975) ενώ ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Π. Καζάς επισήμανε την αναγκαιότητα του έργου σε συνδυασμό με τα δημογραφικά του Δήμου κατά την τελευταία απογραφή.

Από το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράστηκαν οι ανησυχίες και οι φόβοι για την μη συμπερίληψη όλων των καλλιεργούμενων εκτάσεων του Δήμου στο αρδευτικό έργο Βεργίνας- Αιγινίου, λόγω μη επάρκειας του υδάτινου όγκου.

Από τη μεριά του ο Βουλευτής ΝΔ Φ.Μπαραλιάκος έκανε έναν μίνι απολογισμό επί του θέματος για όλες του τις συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου αλλά και με την αρμόδια Διευθύντρια για τα εγγειοβελτιωτικά έργα του Υπουργείου ώστε να μη χαθεί ούτε στρέμμα χωρίς να συμπεριληφθεί στο μεγάλο έργο ενώ κατέθεσε και νέα έγγραφα που αφορούν στην εξέλιξη του έργου.Ο Βουλευτής ΝΔ Σ.Χιονίδης αφού επισήμανε την σημαντικότητα του έργου, αναφέρθηκε για τις ενέργειες του επί του θέματος ενώ τόνισε ότι όλοι μαζί με καλή συνεργασία δυναμικά και ενωμένοι θα διεκδικήσουν το επιθυμητό για την περιοχή και τους αγρότες της.

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μ.Σκούφα αναφέρθηκε στην θετική αντιμετώπιση του έργου από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Η Αντιπεριφερειάρχης Σ.Μαυρίδου έθεσε την Περιφέρεια στην διάθεση της όλης προσπάθειας προκειμένου να βοηθήσει είτε στις μελέτες είτε με τις υπηρεσίες της ώστε να επιτευχθεί η ένταξη όλων των αγροτικών περιοχών στο μεγάλο αναπτυξιακό έργο.

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι από τα μέχρι σήμερα δεδομένα στην Αναγνωριστική μελέτη, η οποία ολοκληρώνετε το επόμενο χρονικό διάστημα, έχουν εκτιμηθεί οι υδατικές ανάγκες όλων των Δ.Ε του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού και έχει προβλεφθεί η συμπερίληψη τους στα τεύχη δημοπράτησης της νέας μελέτης , ενώ κατά το στάδιο της προμελέτης θα διερευνηθεί η δυνατότητα κάλυψης των υδατικών αναγκών τους από τις διαθέσιμες ποσότητες ύδατος του ποταμού Αλιάκμονα.

Τα παραπάνω είναι μεν το πρώτο βήμα που δείχνει την πολιτική βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, αλλά έπονται πολλά ακόμη μέχρι να οριστικοποιηθεί η ολική συμπερίληψη των εκτάσεων της αρχικής μελέτης για την περιοχή του Δήμου Πύδνας Κολινδρού.

17.8.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget