Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ από τον Μύτικα στην Ακρόπολη με… ΒΜΧ !
Σαν χθές ήταν όταν το 2004, ανεβήκαμε με ποδήλατο ΒΜΧ ,από το σημείο με μηδέν υψόμετρο (SUMMIT ZERO) διασχύζοντας/ποδηλατώντας όλο, το ορειβατικό μονοπάτι του Ενιπέα, Πριόνια, καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» (Ζολώτας), Σκολιό… και φτάσαμε στην ψηλότερη κορυφή του Ολυμπου τον Μύτικα (υπάρχει και ερασιτεχνικό βίντεο) Τότε ο Μύτικας ήταν 2917μ .


Αφού είχαμε ανέβει περισσότερο από 15 φορές στην κορυφή, μετά από προπόνηση-προετοιμασία 6 μηνών , ορειβάτες και πιστοποιημένοι διασώστες τότε -πιστοποιημένοι ξεναγοί/ΜΤΒ Leader σήμερα-και λάτρεις του Ολυμπιακού αθλήματος ΒΜΧ ( αποφασίσαμε και τελικά τα καταφέραμε ) πως είναι εφικτό ένα τέτοιο εγχείρημα ,χωρίς μουλάρια, σχοινιά! Ρωτήσαμε το Δασαρχείο εάν χρειάζεται άδεια, ενημερώσαμε τα καταφύγια και τους συλλόγους ,για κάθε ενδεχόμενο.

Γνωρίζαμε ότι από το ’80 Γερμανοί είχαν ανέβει στην κορυφή καθώς και Έλληνες με ΜΤΒ , από το καταφύγιο ανάγκης « καλύβα του Χρηστάκη» ή το Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων (Κ.Ε.Ο,Α.Χ). Στα επόμενα χρόνια έχουν ανέβει και με μουλάρια ( μέχρι καταφύγια) και γίνονται δεκάδες εκδηλώσεις ποδηλασίας από όλες τις πλευρές

Φυσικά κανένας δεν τόλμησε με ΒΜΧ ξανά !


Μετά από 18χρόνια τον Ιούλιο του 2022 και αφού κατακτήσαμε τον Μύτικα και τις περισσότερες ορθοπλαγιές του Ολύμπου και των Πιερίων και ποδηλατώντας ασφαλώς στις περισσότερες πρωτεύουσες της Ελλάδος, (και με trekking και ΜΤΒ ) αποφασίσαμε να πάμε για ένα καφεδάκι μέχρι την Ακρόπολη !Είδη είχαμε ανέβει στην ψηλότερη κορυφή της Ελλάδος με ΒΜΧ , είπαμε να ανέβουμε και στον πιο φημισμένο βράχο της Ελλάδος ,στον κόσμο. Πήραμε το ΚΤΕΛ Ν.Πιερίας για Αθήνα , αφού η μεταφορά ποδηλάτου είναι δωρεάν και το το τελικό κόστος εισιτηρίου είναι 50€ με επιστροφή στην Κατερίνη ! Ποδηλατούσαμε 30χλμ κατά μέσο όρο την ημέρα με ΒΜΧ πάντα. Καθίσαμε τρείς μέρες και εντυπωσιαστήκαμε: από τα ποδήλατα που ΔΕΝ κυκλοφοράνε στην Αθήνα, μόλις και μετα βίας εάν είδαμε καμιά 30αρια ποδηλάτες , στα 100χλμ αστικής ποδηλασίας που κάναμε !

Μας ζητήσαμε πάνω από 30 ευρώ είσοδο, για μπούμε μέσα από τον φράχτη, να δούμε τον ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ και την ευρύτερη περιοχή (φυσικά και δεν πληρώσαμε ,τον είδαμε τζάμπα από έξω) ! Δεκάδες-εκατοντάδες κόσμου πάντως «σαν παστές σαρδέλες» Κυριακή πρωί ,στοιβάζονταν στις εισόδους με τον κορονοιό να καλπάζει …

– Στον Όλυμπο πάντως είναι τζάμπα η είσοδος ! Μόνο εάν κοιμηθείς σε καταφύγιο (που σου ζητάνε και χαρτί εμβολιασμού) ή φας ,πληρώνεις!

– Καλό και ασφαλές ποδηλατικό καλοκαίρι ,χωρίς άλλα ατυχήματα !

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΙΩΡΗΣ>ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΛ.Π.ΠΙ./ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ/ΞΕΝΑΓΟΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ/ΜΤΒ LEADER.
2.8.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget