Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Ο μικρότερος αμπελώνας στον κόσμο στην ταράτσα παλάτσο του 16ου αιώνα, στη Β. Ιταλία


Ένας πληθωρικός επιχειρηματίας, συλλέκτης έργων τέχνης και πρώην τραπεζίτης δημιούργησε τον μικρότερο αμπελώνα στον κόσμο στην ταράτσα ενός παλάτσο του 16ου αιώνα

Πηγή Φωτογραφίας: viamari10.com


Ένας πληθωρικός επιχειρηματίας, συλλέκτης έργων τέχνης και πρώην τραπεζίτης ο Τullio Μasoni δημιούργησε τον μικρότερο αμπελώνα στον κόσμο στην ταράτσα ενός παλάτσο του 16ου αιώνα στην καρδιά του Ρέτζιο Εμίλια στη Βόρεια Ιταλία.

«Κληρονόμησα από τον πατέρα μου, ο οποίος ασχολιόταν με την οινοποιία, έναν πραγματικό αμπελώνα αλλά τον πούλησα» δήλωσε ο Τullio Μasoni σε τηλεφωνική συνέντευξη στο CNN. «Δυστυχώς το μετάνιωσα, και 20 χρόνια μετά έφτιαξα έναν αμπελώνα ποικιλίας Sangiovese σε “μέγεθος τσέπης”».


Με έκταση μόλις 200 τετραγωνικά μέτρα, το «Via Mari 10» αποδίδει μόλις 29 φιάλες κόκκινου κρασιού το χρόνο, τις οποίες ο Masoni τιμολογεί την καθεμία με το εντυπωσιακό ποσό των 5.000 ευρώ. Οι φιάλες δεν πωλούνται σε οινοπωλείο, αλλά από μια γκαλερί τέχνης -Bonioni Arte- λίγα τετράγωνα πιο πέρα.

«Το κρασί μου είναι μια μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης, μια φιλοσοφική πρόκληση, θέμα συζήτησης με τους φίλους στο σαλόνι αναφέροντας τον τρελό που έβαλε έναν αμπελώνα στην ταράτσα του», δήλωσε ο Masoni. «Αν δείτε μια ρόδα ποδηλάτου σε ένα σαλόνι και όχι σε ένα συνεργείο, συνειδητοποιείτε πόσο όμορφη είναι. Ο αμπελώνας μου είναι κάπως έτσι: Είναι απροσδόκητος, διεγείρει τον εγκέφαλο και πυροδοτεί νέες σκέψεις».

Η σχέση του κρασιού με την τέχνη μεγάλη. Το αμπέλι αναπτύσσεται σε πέργκολες που στην πραγματικότητα είναι έργα τέχνης φτιαγμένα από έναν τοπικό γλύπτη, τον Oscar Accorsi. Το κρασί ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια που είναι επίσης γλυπτά ενός άλλου τοπικού καλλιτέχνη, του Lorenzo Menozzi, που αναπαριστούν έναν άνδρα και μια γυναίκα. Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης κόμικς της Marvel Giuseppe Camuncoli σχεδίασε την ετικέτα. Ως αποτέλεσμα, ο ιδιοκτήτης του αμπελώνα ενθαρρύνει τους αγοραστές του να μην ανοίγουν ποτέ τις φιάλες, αλλά να τις αντιμετωπίζουν σαν έργα τέχνης.

«Είμαι ο μόνος οινοπαραγωγός στον κόσμο που υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να πίνετε το κρασί μου», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον ιστότοπό του, έχουν απομείνει μόνο 10 φιάλες από την τελευταία εσοδεία, ενώ από τις προηγούμενες χρονιές έχουν εξαντληθεί όλες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


 ertnews.gr
25.8.22
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget