Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Ανοιξε ξανά ο Nord Stream: Ξεκίνησαν οι αποστολές αερίου στην Ευρώπη

Ο αγωγός είχε κλείσει 10 μέρες για συντήρηση. Οι εξαγωγές αρχίζουν στο 40% της χωρητικότητάς του, στο ίδιο σημείο που ήταν και πριν από τις εργασίες. Πτώση 5% για το ευρωπαΪκό αέριο, στα €147.
Δημοσιεύθηκε: 21 Ιουλίου 2022 - 08:33
Λία Δεληγιάννηl.deligianni@euro2day.gr


Η Ρωσία άρχισε να στέλνει ξανά φυσικό αέριο μέσω του μεγαλύτερου αγωγού της στην Ευρώπη, μετά την περίοδο συντήρησης 10 ημερών, σύμφωνα με τη Nord Stream AG.


Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι ροές ξεκίνησαν ξανά την Πέμπτη, δήλωσε τηλεφωνικά ένας εκπρόσωπος του φορέα εκμετάλλευσης του αγωγού. Η αποκατάσταση των ροών στα ζητούμενα επίπεδα θα πάρει κάποιο χρόνο. Η Gazprom αρνήθηκε να σχολιάσει.


Η επανέναρξη των ροών πρόκειται να προσφέρει κάποια ανακούφιση για στην ευρωπαϊκή ήπειρο, που αγωνίζεται να αποθηκεύσει τα καύσιμα πριν από τον χειμώνα. Οι παραγγελίες για εξαγωγές μεταφοράς αερίου μέσω του αγωγού θα ξεκινήσουν ξανά στο 40% της χωρητικότητάς του, στο ίδιο επίπεδο που ήταν και πριν από τη συντήρηση.

Ροές σε επίπεδο 40% θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις τιμές σε πτώση, σύμφωνα με την Goldman Sachs Group Inc. Η τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου υποχωρεί 5%, στα 147 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

«Ο μεγάλος αριθμός πελατών που περίμεναν ότι ο αγωγός δεν θα λειτουργήσει ξανά μετά τη συντήρηση υποδηλώνει ότι είναι πιθανό ένα sell off του φυσικού αερίου στην Ευρώπη από τα τρέχοντα επίπεδα», ανέφεραν σε έκθεσή τους αναλυτές, συμπεριλαμβανομένης της Samantha Dart.

Τα δεδομένα της ροής φυσικού αερίου για τον αγωγό Nord Stream 1 όσον αφορά τις παροχές από τη Ρωσία προς τη Γερμανία καταγράφηκαν στις 29.284.591 κιλοβατώρες (kwh) ανά ώρα σήμερα το πρωί (07:00-08:00 ώρα Ελλάδας), έναντι μηδενικής ροής κατά τις προηγούμενες ώρες, όπως δείχνουν τα στοιχεία από την ηλεκτρονική σελίδα της εταιρείας που διαχειρίζεται τον αγωγό. Euro2day.gr 
21.7.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget