Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Καθηλωμένα στο έδαφος εκατοντάδες F-35 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ – Το πρόβλημα που εντοπίστηκε


Μαχητικό αεροσκάφος F-35 εν έωρα πτήσης/Ap PhotosΗ Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ δήλωσε ότι καθήλωσε τον στόλο των μαχητικών αεροσκαφών F-35 λόγω ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια των καθισμάτων εκτίναξης, λίγες ημέρες αφότου το Πολεμικό Ναυτικό δήλωσε ότι καθήλωσε άγνωστο αριθμό αεροσκαφών για τον ίδιο λόγο.
Εκατοντάδες F-35 καθηλώθηκαν στο έδαφος


Τα F-35 καθηλώθηκαν για να «επιταχυνθεί η διαδικασία επιθεώρησης» των καθισμάτων εκτίναξης, δήλωσε εκπρόσωπος της Διοίκησης Μάχης της Αεροπορίας στο Breaking Defense. Η Πολεμική Αεροπορία δήλωσε τον Σεπτέμβριο του 2021 ότι διαθέτει 302 μαχητικά αεροσκάφη F-35 stealth.Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έχει επίσης καθηλώσει στο έδαφος 203 εκπαιδευτικά αεροσκάφη που ενδέχεται να επηρεάζονται από τα ελαττωματικά εξαρτήματα των καθισμάτων εκτίναξης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Air Force Times. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει το 40% του στόλου των T-38 Talon της Διοίκησης Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Αεροπορίας και το 15% του στόλου των T-6 Texan II στις βάσεις εκπαίδευσης πιλότων προπτυχιακών σπουδών, καθώς και στον Ναυτικό Αεροπορικό Σταθμό Pensacola.
Καθήλωσε αεροσκάφη και το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ
Το Πολεμικό Ναυτικό δήλωσε επίσης ότι έχει καθηλώσει στο έδαφος έναν άγνωστο αριθμό αεροσκαφών του, δήλωσε εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού στο Breaking Defense, ενώ απέκρυψε τον συγκεκριμένο αριθμό για λόγους επιχειρησιακής ασφάλειας.Το ελάττωμα που ανακαλύφθηκε δεν επηρέασε όλα τα αεροσκάφη που βρίσκονται στο απόθεμα του Ναυτικού και των Πεζοναυτών. Αντιθέτως, το πρόβλημα περιορίστηκε σε εκείνα τα αεροσκάφη εντός «ενός περιορισμένου εύρους», σύμφωνα με τη Διοίκηση Αεροπορικών Συστημάτων του Ναυτικού. Η Πολεμική Αεροπορία δήλωσε ότι το ελάττωμα επηρεάζει επίσης μόνο ορισμένες παρτίδες παραγωγής των καθισμάτων Martin-Baker.Ο κατασκευαστής των καθισμάτων εκτίναξης, η Martin-Baker, εντόπισε για πρώτη φορά το πιθανό ελάττωμα στις συσκευές που ενεργοποιούνται με φυσίγγια, οι οποίες συμμετέχουν στην ανάπτυξη του αλεξίπτωτου όταν οι πιλότοι τραβούν τη λαβή εκτίναξης. Το πρόβλημα έχει επηρεάσει μερικά από τα πιο προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη του στρατού, όπως τα F-35, τα F/A-18E/F Super Hornet, τα E/A-18G Growler, καθώς και εκπαιδευτικά αεροσκάφη όπως τα T-45 Goshawk, F-5 Tiger II, T-38 Talons και 76 εκπαιδευτικά αεροσκάφη T-6 Texan IIs.
Το Πολεμικό Ναυτικό δήλωσε ότι ο κατασκευαστής χρησιμοποίησε «επικυρωμένες διαδικασίες ακτινογραφίας για τη σάρωση των αποθεμάτων που υπήρχαν για να επαληθεύσει ότι κάθε στοιχείο κατασκευάστηκε σωστά» πριν στείλει τα ανταλλακτικά. Το Naval Surface Warfare Center Indian Head Division του Πολεμικού Ναυτικού άρχισε να στέλνει τα εκκαθαρισμένα ανταλλακτικά στα κέντρα συντήρησης του στόλου στις 24 Ιουλίου.Ο υποπτέραρχος Craig Wills, διοικητής της 19ης Διοίκησης Πολεμικής Αεροπορίας, δήλωσε στο Breaking Defence ότι τα επηρεαζόμενα αεροσκάφη του εκπαιδευτικού στόλου δεν θα αρχίσουν να πετούν μέχρι η υπηρεσία να είναι "σίγουρη" ότι τα καθίσματα εκτίναξης λειτουργούν.«Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η ασφάλεια των αεροπόρων μας και είναι επιτακτική ανάγκη να έχουν εμπιστοσύνη στον εξοπλισμό μας», ανέφερε σε δήλωσή του. «Οι ενέργειές μας σήμερα έγιναν από περίσσεια σύνεσης, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των πιλότων και του πληρώματος των αεροσκαφών μας».


ethnos.gr
31.7.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget