Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Κόβονται 9 στις 10 αιτήσεις από τη δεύτερη «φουρνιά» του Power Pass

Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση των πληρωμών της επιδότησης στους λογαριασμούς του ρεύματος, με 600άρια αλλά και μπαράζ απορρίψεων. Πότε έρχονται οι νέες πληρωμές. Πώς θα δοθούν οι αποζημιώσεις για τον Ιούνιο.

Έλενα Λάσκαρηe.laskari@euro2day.gr


Μαζικά «κόβονται», σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις για Power Pass κατά τη δεύτερη φάση πληρωμών, μετά από ελέγχους και διασταυρώσεις στοιχείων.


Οι πληρωμές ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή για 1,9 εκατ. δικαιούχους επιδότησης από 18 έως και 600 ευρώ της πρώτης φάσης και αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα.

Χθες και σήμερα πληρώνονται κυρίως 600άρια, καθώς αρμόδιες πηγές αναφέρουν πως οι πιστώσεις ποσών ξεκίνησαν από τα μικρότερα προς τα μεγαλύτερα ποσά. Από τα περίπου 2,5 εκατ. μοναδικά ΑΦΜ που υπέβαλαν σχεδόν 3 εκατ. αιτήσεις, σε κατάσταση αναμονής (υπό επεξεργασία) είχαν μείνει περίπου 600.000 αιτήσεις. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των αιτήσεων απορρίπτεται και οι πληροφορίες αναφέρουν πως το χρώμα του χρήματος θα δουν περίπου 40.000 με 50.000 δικαιούχοι.


Βασικές αιτίες απόρριψης, η μη ύπαρξη επιβαρύνσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας για το διάστημα Δεκεμβρίου - Μαΐου ή επιβαρύνσεις μικρότερες των 30 ευρώ, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο επιβάρυνσης για να ανοίξει η πύλη της αποζημίωσης.

Οι αιτήσεις έγιναν μαζικά αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όλοι όσοι αιτήθηκαν αποζημίωση τη δικαιούνται κιόλας. Οι πληρωμές αυτής της δεύτερης «δόσης» αποζημιώσεων θα γίνουν αύριο-μεθαύριο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Στη συνέχεια, αρχίζει ένας νέος κύκλος επεξεργασίας των αιτήσεων. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα δοθεί αποζημίωση και για τον Ιούνιο, παρότι αρχικά το διάστημα που θα κάλυπτε το Power Pass αφορούσε λογαριασμούς οι οποίοι είχαν εκδοθεί από τον Δεκέμβριο 2021 έως και τον Μάιο 2022.

Οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας οι οποίοι δικαιούνται αποζημίωση δεν θα χρειαστεί να κάνουν νέα αίτηση. Τα στοιχεία καταναλώσεων και επιβαρύνσεων θα αντληθούν αυτόματα από τους παρόχους και το υπουργείο Οικονομικών θα καταβάλει τυχόν πρόσθετες αποζημιώσεις, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι Power Pass είναι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας με καθαρό οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ και η επιδότηση αφορά μόνο την πρώτη κατοικία, ιδιόκτητη ή νοικιασμένη καθώς και τη φοιτητική στέγη.

Στην πρώτη φάση πληρωμών, το κονδύλι υπολογίζεται σε 230 εκατ. ευρώ (για το 1,9 εκατ. δικαιούχων), είχαν προϋπολογιστεί επιπλέον 30 εκατ. ευρώ για τις 600.000 δυνητικούς δικαιούχους και συνολικά για την παρέμβαση έχουν δεσμευθεί κονδύλια 280 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας και τους λογαριασμούς του Ιουνίου.

Επόμενο επίδομα στη σειρά, το Fuel Pass για τα καύσιμα, με τις αιτήσεις να έχει προγραμματιστεί να υποβληθούν στα τέλη Ιουλίου και τις πληρωμές να ακολουθούν λίγες ημέρες αργότερα.
 


Euro2day.gr 
19.7.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget