Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Διάρκεια ύπνου: Πώς συνδέεται με την υπέρταση και την υγεία της καρδιάς

Oι ανωμαλίες στο χρόνο και τη διάρκεια του ύπνου συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο υπέρτασης, σύμφωνα με νέα μελέτη.Τα ευρήματα δείχνουν ότι η μεγάλη διάρκεια ύπνου συνδέεται με 9-15% αύξηση στον κίνδυνο υπέρτασης.
Επιπλέον, μια αύξηση 38 λεπτών στη μέση διάρκεια ύπνου συσχετίστηκε με αύξηση του κινδύνου κατά 11%, ενώ μια καθυστέρηση 31 λεπτών στην ώρα έναρξης ύπνου συσχετίστηκε με 29% αυξημένο κίνδυνο υπέρτασης.


«Αυτή η νέα προσέγγιση στη μη επεμβατική παρακολούθηση της διάρκειας και της ώρας έναρξης του νυχτερινού ύπνου στα σπίτια των ανθρώπων για μια μέση περίοδο έξι μηνών, σε συνδυασμό με την τακτική παρακολούθηση της αρτηριακής τους πίεσης, μας έδειξε πόσο σημαντική είναι για την υγεία η σταθερή ρουτίνα ύπνου και ο επαρκής ύπνος για την υγεία της καρδιάς», είπε η επικεφαλής συγγραφέας Hannah Scott, διδάκτωρ υγείας του ύπνου και συνεργάτιδα του Ινστιτούτου Αδελαΐδας για την Υγεία του Ύπνου (AISH), στο Πανεπιστήμιο Flinders.


«Αυτά τα δεδομένα ρίχνουν νέο φως στα οφέλη του ύπνου για την αποκατάσταση και εγείρουν ανησυχίες για το σημαντικό ποσοστό των εργαζομένων σε βάρδιες στη σύγχρονη 24ωρη κοινωνία μας».Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα που συλλέχθηκαν σε διάστημα εννέα μηνών από 12.300 συμμετέχοντες που ήταν μεταξύ 18 και 90 ετών. Για τις μετρήσεις χρησιμοποιήθηκε συσκευή ύπνου κάτω από το στρώμα και φορητό πιεσόμετρο.

Χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος της λογιστικής παλινδρόμησης που ελέγχει την ηλικία, το φύλο, τον δείκτη μάζας σώματος και τον μέσο συνολικό χρόνο ύπνου για τη διερεύνηση πιθανών συσχετισμών μεταξύ της κανονικότητας του ύπνου και της υπέρτασης, η οποία βρέθηκε σε 2.499 συμμετέχοντες.


Τα ευρήματα της μελέτης παρέχουν νέες γνώσεις σχετικά με τον πιθανό αρνητικό αντίκτυπο του ακανόνιστου χρόνου και της διάρκειας του ύπνου στην υγεία της καρδιάς και υπογραμμίζουν περαιτέρω τη σημασία του ρόλου του συγχρονισμού του ρολογιού του σώματος και της προτεραιοποίησης του ύπνου τη για βελτιστοποίηση της υγείας και ευεξίας», δήλωσε ο Danny Eckert, ανώτερος συγγραφέας της μελέτης και διδάκτωρ φυσιολογίας του ύπνου και της αναπνοής.

Προηγούμενες μελέτες για τον ύπνο και την υγεία της καρδιάς είχαν περιορισμένο δείγμα και διάρκεια. Η τρέχουσα μελέτη διερεύνησε πιθανές συσχετίσεις μεταξύ της κανονικότητας του ύπνου και της υπέρτασης σε ένα μεγάλο, παγκόσμιο δείγμα και για πολλούς μήνες.

Πηγή: news-medical.net
15.6.22
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget