Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Απάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑ Κατερίνης, στο Δημοτικό Σύμβουλο Αθ. Λιακόπουλο

Κύριε Λιακόπουλε

Οι απαντήσεις σε ο,τι αφορά την καταγγελία που έγινε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 1ης Ιουνίου 2022 (και όχι της 3ης Ιουνίου όπως αναφέρετε) από τον κ. Λεμονόπουλο, δόθηκαν από τη ΔΕΥΑΚ σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, αφού λήφθηκαν σοβαρά υπόψη τόσο όσα ανέφερε προφορικά στη συνεδρίαση όσο και όσα διακινήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από αναφορές δημοτών και τα όποια στοιχεία είχαν περιέλθει σε γνώση μας.


Αντιλαμβάνεστε ότι μια προφορική καταγγελία οφείλει κάθε υπηρεσία όπως εσείς ζητάτε να εξετάζεται υπεύθυνα και αυτό πράξαμε. Σήμερα μας εγκαλείτε γιατί δεν ενημερώσαμε στη διάρκεια της συνεδρίασης στην οποία μάλλον εσείς δεν συμμετείχατε, γιατί αλλιώς θα γνωρίζατε ότι απουσίαζα στην Αθήνα. Παρόλα αυτά επιμένετε ότι ήμουν παρών και μάλιστα επιμένετε ότι ενώ άκουσα τις καταγγελίες δεν απάντησα.

Εάν χρειαστεί για τα αυτονόητα να δημοσιοποιήσω αποδεικτικά στοιχεία της απουσίας μου, θα το πράξω.

Δεν θα επαναλάβω τα όσα η ΔΕΥΑΚ γνωστοποίησε στην ανακοίνωση της 6ης Ιουνίου 2022 για τις ενέργειες στις οποίες προβήκαμε ως υπηρεσία, ούτε θα σταθώ στις προσωπικές σας επιθέσεις.

Θα επαναλάβω όμως τα εξής:

– Όλες οι πρώτες εκτιμήσεις – και αναλύσεις των δειγμάτων – έδειξαν ξεκάθαρα πως πρόκειται για πλαγκτόν. Να σημειώσω ότι η θάλασσα στην ακτογραμμή του Δήμου Κατερίνης (Παραλία Κατερίνης, Κορινού, Ολυμπιακής Ακτής) δεν παρουσίασε ΟΥΤΕ ΠΛΑΓΚΤΟΝ.

– Η υιοθέτηση της άποψης του πρώην συνοδοιπόρου σας στη διοίκηση του Δήμου, ότι το πρόβλημα προκλήθηκε εξαιτίας διακοπής ρεύματος στο Βιολογικό Σταθμό της Κατερίνης, είναι λάθος, διότι σε περίπτωση διακοπής ηλεκτροδότησης ενεργοποιούνται άμεσα γεννήτριες.

Ο Βιολογικός Σταθμός Κατερίνης παρά τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που κληρονομήσαμε ΔΕΝ προκάλεσε ρύπανση ούτε λόγω διακοπής ρεύματος ούτε λόγω ειδικών συνθηκών. Εάν έχετε εσείς είτε ο κ. Λεμονόπουλος στοιχεία που να αποδεικνύουν το αντίθετο, παρακαλώ να μας τα προσκομίσετε και να συνεισφέρετε στην έρευνα που είναι σε εξέλιξη.

Κάθε σοβαρή διοίκηση όπως αναφέρετε στην επιστολή σας, θα έκανε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα και αυτό πράξαμε και σας παραπέμπω και πάλι στην αναλυτικότατη ανακοίνωση που εκδόθηκε. Διαβάστε την.

Επίσης θέλω να επαναλάβω ότι δεν ευθύνεται για ό,τι συμβαίνει στη θάλασσα της Πιερίας ο βιολογικός σταθμός της Κατερίνης. Ρέματα, κανάλια και ποτάμια έχουν ως αποδέκτη τη θαλάσσια περιοχή, ενώ και επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στην παράκτια ζώνη.

Εάν έχετε στοιχεία ότι ο Βιολογικός Σταθμός της Κατερίνης μολύνει παρακαλώ να τα προσκομίσετε σε κάθε αρμόδια υπηρεσία και να αποδοθούν ευθύνες σε όποιους τις έχουν.

Δεν θα απολογηθούμε για ευθύνες που δεν μας αναλογούν.

Ας κάνει λίγο υπομονή ο κ. Λιακόπουλος μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, διότι αν αυτά δείξουν αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που εντέχνως αφήνει να εννοηθεί για την ποιότητα του θαλάσσιου ύδατος των ακτών μας, αυτός είναι που θα πρέπει να σκεφτεί ποιοι θα πληρώσουν στους επαγγελματίες τουρισμού, για τη ζημιά από τη δυσφήμιση των ακτών μας.Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ

Ιωάννης Συμεωνίδης


10.6.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget