Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Διαβήτης, εγκεφαλικό, έμφραγμα: Πόσο αυξάνουν τον κίνδυνο άνοιας

Το να πάσχει κανείς από διαβήτη τον καθιστά πιο ευάλωτο στην άνοια, περισσότερο και από το να έχει κληρονομική προδιάθεση, σύμφωνα με νέα έρευνα.Οι ειδικοί των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Έξετερ πιστεύουν ότι το ίδιο ισχύει και για το έμφραγμα και το εγκεφαλικό.

Οι πάσχοντες από αυτές τις τρεις ασθένειες, οι οποίες συνδέονται με την παχυσαρκία, είχαν τριπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν άνοια, σε σύγκριση με τους υγιείς συνομηλίκους τους.


Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι τα στοιχεία είναι πλέον ξεκάθαρα και πως «ό,τι είναι καλό για την καρδιά είναι καλό και για τον εγκέφαλο».


Τα ευρήματα προέκυψαν από ανάλυση στοιχείων για 200.000 και πλέον Βρετανούς και επιβεβαιώνουν τη σημασία της άσκησης και της υγιεινής διατροφής.

Δεκάδες μελέτες έχουν συνδέσει τα καρδιακά προβλήματα με την άνοια, η οποία επηρεάζει σχεδόν 1 εκατομμύριο ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο και 6,5 εκατομμύρια ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Η νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση The Lancet Healthy Longevity, είναι μία από τις μεγαλύτερες που διερεύνησε αυτή τη σύνδεση.

Ο επικεφαλής συγγραφέας Δρ. Xin You Tai είπε: «Η άνοια είναι ένα σημαντικό παγκόσμιο πρόβλημα υγείας, καθώς εκτιμάται ότι μέχρι το 2050 θα έχουν νοσήσει 135 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Βρήκαμε ότι οι παθήσεις που σχετίζονται με την καρδιά συνδέονται και με τον κίνδυνο άνοιας περισσότερο και από τον γενετικό κίνδυνο. Αν λοιπόν έχετε κληρονομήσει αυτόν τον κίνδυνο, μπορείτε να τον τροποποιήσετε φροντίζοντας την καρδιά και τη μεταβολική σας υγεία καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής σας».
onmed.gr
10.6.22
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget