Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Πανεπιστημιακή αστυνομία: Προσλήψεις - εξπρές 600 ειδικών φρουρών

Πηγές του Υπουργείου Προστασίας ανέφεραν πως η υποχρέωση της ΕΛ.ΑΣ να προσλάβει και να εκπαιδεύσει το προσωπικό για τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων ολοκληρώνεται

Πηγή: eurokinissi

Και νέο «κύμα» Ειδικών Φρουρών για την στελέχωση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας πρόκειται να προσληφθούν από την Ελληνική Αστυνομία, και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές. Μετά την εκπαίδευση και την τοποθέτηση σε κεντρικά Αστυνομικά Τμήματα, των πρώτων 370 Ειδικών Φρουρών, που υποτίθεται πως θα στελέχωναν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, σήμερα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε την πρόσληψη και των υπολοίπων 600, αφού ο σχετικός Νόμος προέβλεπε 1.000, μέσα στον Ιούλιο.


Στο μεταξύ από πλευράς ΑΕΙ δεν έχει προχωρήσει στο παραμικρό το πλαίσιο υποδομών που απαιτεί ο σχετικός Νόμος για την εγκατάσταση των Ο.Π.Π.Ι., ενώ παράλληλα αυξάνονται γεωμετρικά οι έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των φοιτητικών οργανώσεων για την λειτουργία της λεγόμενης Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν στο Reader πως η υποχρέωση της Αστυνομίας να προσλάβει και να εκπαιδεύσει το προσωπικό που απαιτείται για τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων ολοκληρώνεται και ότι όλοι αυτοί οι Ειδικοί Φρουροί θα διατεθούν σε Αστυνομικά Τμήματα έως ότου τα ΑΕΙ ολοκληρώσουν τις υποδομές που είναι απαραίτητες.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, η διαδικασία για την πρόσληψη ακόμη 600 Ειδικών Φρουρών για τη συγκρότηση Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.).
Οι 600 επιπλέον Ειδικοί Φρουροί, θα προσληφθούν από τη λίστα επιλαχόντων, σύμφωνα με την από 31 Μαΐου 2021 προκήρυξη , ενώ θα καλύψουν τις επιπλέον θέσεις σε ποσοστό 80% από την κατηγορία Α’ (480 θέσεις) και 20% από την κατηγορία Β’ (120 θέσεις).

Η διαδικασία των προκαταρκτικών εξετάσεων θα πραγματοποιηθεί μέσα στον ερχόμενο Ιούλιο, ενώ ήδη χορηγούνται στους υποψήφιους τα δελτία υγειονομικών εξετάσεων.

Οι παραπάνω προσλήψεις αποτελούν έμπρακτη εφαρμογή του Κυβερνητικού Σχεδιασμού και εντάσσονται στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας για την αναβάθμιση και ενίσχυση της ασφάλειας προσώπων και υποδομών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, και κατ’ επέκταση του κοινωνικού συνόλου.


reader.gr
16.6.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget