Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

51ου Φεστιβάλ Ολύμπου: Η Γλυκερία Τραγουδά στο Δίον – Για την Ενίσχυση του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Κατερίνης

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή η Γλυκερία έρχεται στο αρχαίο θέατρο του Δίου για μία και μοναδική συναυλία στο πλαίσιο του 51ου Φεστιβάλ Ολύμπου την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 στις 21:00.
 Την αγαπημένη ερμηνεύτρια θα συνοδεύσουν η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης και η Δημοτική Χορωδία Αιγινίου “Canto Olympus”.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Στους χώρους του Μουσικού Σχολείου χθες, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, Γ, Βαρδακώστας ως οικοδεσπότης, ο Ηρακλής Τσιτλακίδης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, ο πατέρας Ευάγγελος Γιαννίκης ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη κ. Γεωργίου μίλησαν για τη φιλανθρωπική συναυλία, και ουσιαστικά την πρώτη παράσταση της φετινής διοργάνωσης, εστιάζοντας στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης στις διοργανώσεις του Φεστιβάλ, οι οποίες είναι πολύ ωραίες και στο φιλανθρωπικό σκοπό που έχει αυτή η πρώτη εκδήλωση.

Η Συνέντευξη Τύπου:
Γιώργος Βαρδακώστας: Διευθυντής Μουσικού Σχολείου Κατερίνη

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την 3η συμμετοχή του σχολείου μας, του μουσικού σχολείου Κατερίνης στο Φεστιβάλ Ολύμπου (θυμίζω τις δύο προηγούμενες συμμετοχές με τον Λάκη Χαλκιά πριν από 3 χρόνια και την περσινή λόγου του κορονοιού που είχε αναβληθεί για μια χρονιά με τον Μανώλη Τσιάρα.

Φέτος είναι η 3η κατά σειρά συμμετοχή μας, έχουμε δουλέψει πάρα πολύ για αυτήν, για το αφιέρωμα στην Μικρασιατική καταστροφή με καλλιτέχνη την Γλυκερία και βέβαια την συμμετοχή από πλευράς του σχολείου τόσο ως χορωδία όσο και ως ορχήστρα και επίσης με την φιλική συμμετοχή της χορωδίας Αιγινίου Canto Olympous με τη γενική Διεύθυνση του Μιχάλη Καριοφυλίδη.

Η προετοιμασία των μαθητών έχει γίνει και από καθηγητές του σχολείου και από τον ίδιο τον Κ. Καριοφυλίδη στο χρονικό διάστημα που πέρασε. Δύσκολη χρονιά η φετινή γιατί τα σχολεία φέτος ήταν ανοιχτά μεν με πολλά προβλήματα δε, απλώς θα πρέπει να ξέρουν βέβαια όσοι παρακολούθησαν τα προηγούμενα χρόνια αλλά και αυτοί που θα είναι φέτος κοντά μας την άλλη Τετάρτη στο Αρχαίο Θέατρο Δίου ότι αυτό που θα δουν θα είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, επειδή πρόκειται όχι για επαγγελματίες αλλά για μαθητές στην πλειοψηφία τους, οι οποίοι έχουν να κάνουν ταυτόχρονα και όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις που έχουν να κάνουν και οι μαθητές ενός κανονικού σχολείου.
Σοφία Μαυρίδου: Αντιπεριφερειάρχης

Η κα Μαυρίδου είπε μεταξύ άλλων: Επιθυμία μας είναι να βοηθήσουμε πάρα πολύ στην προσπάθεια της ανέγερσης ενός κτηρίου που πραγματικά θα αντιπροσωπεύει το κύρος, την αξία και το ρόλο του μουσικού σχολείου στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας. Είναι κάτι που το αξίζει και το χρειάζεται.

Να ευχαριστήσω την Ιερά Μητρόπολη που είναι σήμερα εδώ και δια του εκπροσώπου της του πατέρα Ευάγγελου Γιαννίκη, τον πρόεδρο του φεστιβάλ Ολύμπου τον Γρηγόρη τον Παπαχρήστο, καθώς και τον πρόεδρο του οργανισμού της περιφερειακής ενότητας Πιερίας και πρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων Πιερίας τον Ηρακλή Τσιτλακίδη γι’ αυτή την προσπάθεια που θα γίνει και γίνεται με τη συναυλία της Γλυκερίας σε λίγες μέρες που έχει σαν στόχο και σαν σκοπό να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε επετειακά τις Αλησμόνητες Πατρίδες και τις μνήμες εορτασμού των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Για μένα προσωπικά πέρα από εκπρόσωπο της περιφερειακής αλλά και σαν Σοφία είναι ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση γιατί αποτελώ προσφυγοπούλα από την πλευρά της μητέρας μου έχω τη Μικρασιατική ρίζα που είναι πάρα πολύ σημαντική για τον καθένα μας να τιμά τη ρίζα του, την ιστορία και την παράδοσή του.

Έτσι λοιπόν μέσα σ’ αυτή την προσπάθεια στήριξης αυτών των αλησμόνητων πατρίδων γίνεται αυτή η εκδήλωση η οποία πιστεύω ότι κοινωνείτε και επικοινωνείτε κι ότι θα έχει πραγματικά πάρα πολύ μεγάλη προσέλευση αλλά δίνει και ένα στίγμα στην πολιτιστική και πολιτισμική χάρτα της περιοχής μας. Θα έχουμε ένα πλούσιο καλοκαίρι με πολλές εκδηλώσεις.
Ηρακλής Τσιτλακίδης: Πρόεδρος ένωσης ξενοδόχων Πιερίας

Εκπροσωπώντας την ένωση ξενοδόχων Πιερίας και τους διεθνείς οργανισμούς τουριστικής ανάπτυξης και προβολής δηλώνουμε παρόντες και αυτήν τη χρονιά στην διοργάνωση αυτής της συναυλίας με θέμα τις Αλησμόνητες Πατρίδες 100 χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή. Συμμετέχω μαζί με την περιφερειακή ενότητα Πιερίας, την Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα, τον οργανισμό φεστιβάλ Ολύμπου, τους οποίους ευχαριστώ για αυτή την διοργάνωση, όπως βέβαια και το μουσικό σχολείο, το οποίο μας φιλοξενεί και έχει βαρύνοντα ρόλο και στην συγκεκριμένη διοργάνωση και γενικότερα για το εκπαιδευτικό έργο που παράγει στον τόπο μας.

Είναι γνωστό ότι ο τουρισμός και ο πολιτισμός είναι δύο θέματα αλληλένδετα, ακόμα και σήμερα ,ως χώρα αυτό το οποίο αναλώνουμε είναι το ατελείωτο τελικά και πάρα πολύ πλούσιο πολιτιστικό κεφάλαιο της χώρας μας που είχαμε την τύχη να γεννηθούμε και να βιώνουμε και να δραστηριοποιούμαστε σε έναν τόπο ο οποίος είναι πραγματικά ευλογημένος.

Εμείς (και εγώ προσωπικά) έχουμε ιδιαίτερη βέβαια ευαισθησία στην συγκεκριμένη διοργάνωση ,διότι(γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε) ούλ πόντιοι είμενς, δηλαδή έχουμε μια πάρα πολύ ιδιαίτερη ευαισθησία πάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι, το οποίο εκφράζει βέβαια όχι μόνο ημάς , αλλά και πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι του ελληνισμού το οποίο επανέκαμψε στην Πατρώα Γη και δραστηριοποιήθηκε όλα αυτά τα χρόνια και στην Πατρίδα μας, την Πιερία, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Θέλω να συγχαρώ όλους όσους συμμετείχαν στην διοργάνωση, για εμάς ο θεσμός, όχι μόνο των συγκεκριμένων εκδηλώσεων, αλλά γενικότερα ο θεσμός του φεστιβάλ Ολύμπου είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός θεσμός, τον οποίο έχουμε αποφασίσει να στηρίξουμε ολόθερμα.

Θεωρούμε ότι είναι ένα τεράστιο περιουσιακό στοιχείο για το τόπο μας, είναι η Επίδαυρος του βορρά, πολιτιστικό πλεόνασμα για το τόπο μας, είναι κάτι το οποίο το θεωρούμε ευτύχημα το ότι δραστηριοποιείται εδώ στην περιοχή μας, στο αρχαίο θέατρο του Δίον, υπό την επιτυχημένη καθοδήγηση και διεύθυνση του προέδρου Γρηγόρη Παπαχρήστου, που παρίσταται εδώ πέρα.
Γρηγόρης Παπαχρήστος Πρόεδρος Φεστιβάλ Ολύμπου.

Το Φεστιβάλ Ολύμπου φιλοξενεί το μουσικό σχολείο, το σχολείο που προσφέρει τόσα χρόνια κάτω από αντίξοες συνθήκες όπως γνωρίζουμε όλοι μεγάλη προσφορά στον χώρο του πολιτισμού της Πιερίας, διαμορφώνει χαρακτήρες μέσα από την μουσική αλλά μας παρουσιάζει σημαντικά θα έλεγα στον χώρο της μουσικής επιχειρώντας και τολμώντας να συνεργαστεί με μεγάλους καλλιτέχνες, πολύ σημαντικές δουλειές που θα έλεγα κάποια φορά θα ζήλευαν και επαγγελματίες στην μουσική.

Έτσι στο Αρχαίο θέατρο του Δίου την Τετάρτη θα έχουμε την χαρά να απολαύουμε ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο το οποίο είναι και αφιέρωμα στις αλησμόνητες πατρίδες μια και φέτος συμπληρώνουμε τα 100 χρόνια και εκεί θα υπάρχει ένα συγκρότημα ορχηστρών, μουσικών όπου θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που θα μείνουμε όλοι ικανοποιημένοι.

Να πω ότι το Φεστιβάλ Ολύμπου τα τελευταία χρόνια δίνει δυνατότητες σε πολλά καλλιτεχνικά σχήματα της Πιερίας παρουσιάζουν τις δουλειές τους μέσα από το Φεστιβάλ Ολύμπου, δουλειές που εμείς εκτιμούμε ότι είναι σημαντικές, αξιόλογες και αξίζουν να δοθεί χώρος στο Φεστιβάλ για να τις παρουσιάσουμε. Φέτος η Ένωση Ποντίων θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα πάλι για την Μικρά Ασία, φέτος φιλοξενούμε και τα δυο θέατρα μας που έχουμε στην πόλη μας, το θέατρο Μώ και το θέατρο Πήγασος, τις ορχήστρες του Δήμου η Camerata Academica της Κατερίνης, Canto Olympoys του Αιγινίου.
Ευάγγελος Γιαννίκης, ιερέας

Στις 6 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Δίου στο πλαίσιο του 51ου Φεστιβάλ Ολύμπου και τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή θα πραγματοποιηθεί μια συναυλία με την καλλιτέχνιδα Γλυκερία για φιλανθρωπικό σκοπό. Τα έσοδα της συναυλίας θα δοθούν στο εκκλησιαστικό γηροκομείο της Μητροπόλεώς μας.

Η Ιερά Μητρόπολη και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Γεώργιος ευχαριστεί όλους τους φορείς που συμβάλλουν σ’ αυτή τη συναυλία, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας την κα Μαυρίδου, η οποία έχει αγαστή συνεργασία με τη Μητρόπολή μας και με όλους τους ιερείς, τον Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης τον κο Βαρδακώστα και τους καθηγητές του Μουσικού Σχολείου, όσο και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου και τον κο Γρηγόρη Παπαχρήστου που προσπαθεί πάντοτε να συμβάλλει με τον τρόπο του στις ανάγκες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και τον πρόεδρο της Ένωσης ξενοδόχων Ηρακλή Τσιτλακίδη, ο οποίος προσπαθεί να βοηθήσει σε κάθε ανάγκη της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και ιδιαίτερα στο φιλανθρωπικό της έργο.


olympiobima.gr


30.6.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget