Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Ο Δήμος Κατερίνης υποδέχεται το Med Pearls project και τη δυναμική του ήπιου – βιώσιμου – τουρισμού (slow tourism)

Την εκδήλωση ενημέρωσης των τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων και φορέων από τα τέσσερα τουριστικά γραφεία / DMCs, που έχουν επιλεγεί μετά από διαγωνιστική διαδικασία από το διασυνοριακό πρόγραμμα «Med Pearls» για τη δημιουργία τουριστικών πακέτων ήπιου τουρισμού (slow tourism) στις πιλοτικές περιοχές του Ολύμπου – Πιερίας και της Ημαθίας, φιλοξένησε ο Δήμος Κατερίνης, στο Πνευματικό του Κέντρο. Διαχειριστική αρχή στην Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Τουρισμού Interreg ‘Med-Pearls’ ENI CBCMED είναι ο μητροπολιτικός Δήμος Θεσσαλονίκης / Τμήμα Τουρισμού και η αρμόδια αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.

Οι εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων πραγματοποίησαν διήμερη επίσκεψη σε περιοχές και επιχειρήσεις και των τριών δήμων της Πιερίας. Συνομίλησαν με ντόπιους φορείς και επαγγελματίες, συγκέντρωσαν πληροφορίες και υλικό το οποίο θα επεξεργαστούν για την κατάρτιση των τουριστικών προγραμμάτων ήπιου τουρισμού. Τα τουριστικά αυτά προγράμματα ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες και αυστηρές απαιτήσεις βιώσιμου τουρισμού που θέτει το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα και αφού κοστολογηθούν και εμπλουτιστούν με τεχνολογικές εφαρμογές θα προωθηθούν μέσω της παγκόσμιας τουριστικής πλατφόρμας «Breathing Land».

Στο πλαίσιο της ανοιχτής εκδήλωσης στον Δήμο Κατερίνης παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Med Pearls», οι αρχές του Slow Tourism, το προφίλ των 4 τουριστικών γραφείων/ DMCs και το περίγραμμα των τουριστικών εμπειριών που πρόκειται να δημιουργηθούν. Στο τέλος των παρουσιάσεων δόθηκε χρόνος για κατ’ ιδίαν συναντήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των τουριστικών γραφείων/DMCs και των τοπικών επιχειρηματιών, από τις οποίες προέκυψαν ιδιαίτερα γόνιμες συζητήσεις και τέθηκαν τα θεμέλια για μελλοντικές συνέργειες.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Κατερίνης Μαρία Τερζίδου η οποία εξήρε τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών που οδηγούν τον τουρισμό σ’ ένα άλλο επίπεδο: «Ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος και η Αντιδημαρχία Τουρισμού δίνουν έμφαση στην ανάπτυξη του θεματικού – εναλλακτικού τουρισμού με όρους βιωσιμότητας και στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων. Κάνουμε στροφή από τον μαζικό τουρισμό της καλοκαιρινής σεζόν, στη δημιουργία τουριστικών εμπειριών για τις οποίες η περιοχή μας ενδείκνυται, με στόχο ο Δήμος Κατερίνης να γίνει προορισμός όλο το χρόνο.

 Η πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Τουρισμού κας Καραγιάννη έρχεται να ενδυναμώσει αυτές τις προσπάθειες και να ανοίξει το δρόμο για συνέργειες με στόχο την ενδυνάμωση του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή προς όφελος όλων. Είμαστε δίπλα σας».

Σημειώνεται ότι τα τουριστικά γραφεία / DMCs των οποίων η πρόταση συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία από τις αναθέτουσες αρχές των υπόλοιπων χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (Ισπανία, Ιταλία, Αίγυπτος, Ιορδανία, Παλαιστίνη), χρηματοδοτούνται για τη δημιουργία νέων προϊόντων που εναρμονίζονται με τον Ήπιο Τουρισμό σε συνεργασία με τον μέντορά τους Γιώργο Παλησίδη, και την καθοριστική συμβολή της Project Manager Χρυσάνθης Τάσσιου και της Προϊσταμένης του τμήματος Τουρισμού Αλεξίας Μαργαρίτη.Τα γραφεία που δημιουργούν τα τουριστικά πακέτα ήπιου (βιώσιμου) τουρισμού είναι:

“Enjoy Travel & Tourism”

“MAZI Travel & Events”

“Open Ways Events & Travel”

“San Dopios -Travel like a local”13.5.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget