Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

ΗΠΑ: Η μόνη χώρα που τα όπλα ξεπερνούν τον πληθυσμό της – Υπάρχουν 120,5 όπλα για κάθε 100 Αμερικανούς!

Η μόνη χώρα όπου συμβαίνει τουλάχιστον ένας μαζικός πυροβολισμός κάθε χρόνο

Υπο τη σκιά της μαζικής επίθεσης στο Δημοτικό Σχολείο Ρομπ στο Τέξας την Τρίτη, που στοίχισε τη ζωή σε 21 ανθρώπους, 19 εκ των οποίων παιδιά, είδε το φως της δημοσιότητας έρευνα του Small Arms Survey (SAS) με έδρα την Ελβετία, όπου οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα στον κόσμο όπου τα όπλα των πολιτών ξεπερνούν τους ανθρώπους!


Η έκθεση αναφέρει πως υπάρχουν 120,5 όπλα για κάθε 100 Αμερικανούς.

Είναι επίσης η μόνη χώρα όπου συμβαίνει τουλάχιστον ένας μαζικός πυροβολισμός κάθε χρόνο, ανέφερε το CNN επικαλούμενο την έρευνα.

Οι νήσοι Φώκλαντ έρχονται μετά τις ΗΠΑ με εκτιμώμενα 62 όπλα ανά 100 άτομα και η διαλυμένη από τον πόλεμο Υεμένη, έχει το τρίτο υψηλότερο ποσοστό κατοχής όπλων, με 53 όπλα ανά 100 άτομα.

Αντίθετα, σε ορισμένες χώρες, όπως η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία, το ποσοστό αυτό κυμάνθηκε γύρω στο 0,2 σχεδόν μηδενικό.

Η έρευνα της SAS εκτιμά ότι οι Αμερικανοί κατέχουν 393 εκατομμύρια από τα 857 εκατομμύρια πολιτικά όπλα που είναι διαθέσιμα και αυτό το ποσοστό αντιστοιχεί στο 46% της παγκόσμιας ιδιοκτησίας πολιτικών όπλων.

Η έρευνα εφιστά επίσης την προσοχή στο θέμα ότι οι τακτικοί μαζικοί πυροβολισμοί (mass shootings) είναι «ένα μοναδικά αμερικανικό φαινόμενο».

Ο μαζικός πυροβολισμός αναφέρεται σε γεγονότα στα οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα, εξαιρουμένου του δράστη και ο ορισμός δεν περιλαμβάνει εγκληματική δραστηριότητα που βασίζεται στο κέρδος, ενδοοικογενειακές δολοφονίες και βία που επιχορηγείται από το κράτος.

Η έκθεση του CNN σημείωσε ότι τέσσερις στους 100.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ ήταν θύματα ένοπλης βίας το 2019, που είναι 18 φορές το μέσο ποσοστό σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες.

Ενώ ο πληθυσμός των ΗΠΑ αντιστοιχούσε στο 4% του παγκόσμιου πληθυσμού, οι αυτοκτονίες με πυροβόλα όπλα στις ΗΠΑ ανέρχονται στο 44% των παγκόσμιων αυτοκτονιών με πυροβόλο όπλο το 2019, ανέφερε ακόμα.

Τουλάχιστον ένας μαζικός πυροβολισμός έλαβε χώρα στις μισές ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου μεταξύ 1998 και 2009, αλλά δεν συνέβησαν περισσότερα από οκτώ περιστατικά σε καμία ανεπτυγμένη χώρα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Μέσα σε αυτά τα 22 χρόνια (στοιχεία για 1998-2020), περισσότεροι από 100 μαζικοί πυροβολισμοί σημειώθηκαν στις ΗΠΑ και πάνω από 2.000 άνθρωποι έπεσαν θύματα αυτών των πυροβολισμών.
Περίπου το 44% των Αμερικανών ενηλίκων ζει σε νοικοκυριά με όπλο

Η έκθεση ανέφερε, επικαλούμενη έρευνα που διεξήχθη τον Οκτώβριο του 2020, ότι περίπου το 44% των ενηλίκων των ΗΠΑ ζει σε ένα σπίτι με όπλο και περίπου το ένα τρίτο κατέχει ένα όπλο.


Οι ΗΠΑ είναι μία από τις τρεις χώρες όπου οι πολίτες τους έχουν συνταγματικό δικαίωμα να φέρουν ή να έχουν όπλο, ενώ στο Μεξικό και τη Γουατεμάλα (οι άλλες δύο χώρες) το ποσοστό κατοχής όπλων είναι σχεδόν το ένα δέκατο του αντίστοιχου των ΗΠΑ.pronews.gr 
27.5.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget