Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Το SeaWay Festival παρουσιάζει το SISTRON – αρχαίο ελληνικό & παραδοσιακό παιχνίδι για πρώτη φορά στην Παραλία Κατερίνης, 16-20 Απριλίου


Το SISTRON (ΣΕΙΣΤΡΟΝ) – Κέντρο Έρευνας & Κατασκευής Αρχαίου Ελληνικού και Παραδοσιακού Παιχνιδιού, που αντλεί την έμπνευσή του από το Παιδί και το Παιχνίδι, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Παραλία Κατερίνης, στο πλαίσιο του SeaWay Festival που διοργανώνεται παράλληλα με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα OPTIMIST U 13, στις 16-20 Απριλίου, στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚΑΤ.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης και την εταιρεία Open Ways Events & Travel και παρουσιάζει εκθέματα – μπαζάρ / φεστιβάλ φαγητού / πολιτιστικά – αθλητικά δρώμενα.Στο πλαίσιο του SeaWay Festival, το SISTRΟN παρουσιάζει το τρίπτυχο «Έκθεση – Δράση – Εργαστήριο Παιχνιδιών»:
Έκθεση παιχνιδιών που σχετίζονται με τη γέννηση του ανθρώπου, την παιδική του ηλικία, την ενηλικίωσή, αλλά και με την παιγνιώδη διάθεση που τον διακρίνει στην ενήλικη του ζωή. Πρόκειται για μια έκθεση την οποία πλαισιώνουν με ευαισθησία και απόλυτο σεβασμό στην παράδοση παιχνίδια-αντικείμενα από το 2000 π.Χ. έως τη δεκαετία του΄70. Τα εκθέματα αποτελούν πιστές ανακατασκευές, φιλοτεχνημένες σύμφωνα με αναφορές σε αρχαία συγγράμματα και απεικονίσεις σε αρχαιολογικά ευρήματα. Έχουν κατασκευαστεί με φυσικά υλικά κι όπου αυτό είναι δυνατόν αναγράφεται η αρχαιοελληνική ονομασία τους.


Παιχνίδι-Δράση όπου συμμετέχουν ενεργά τα παιδιά παίζοντας αρχαία και παραδοσιακά παιχνίδια υπό την καθοδήγηση μουσείο-παιδαγωγών. Επιλέγονται παιχνίδια, όπως κρικηλασία (τσέρκι), πεντάλιθα, αμάδες, νιανιάς, μπαλί, κεραμιδάκια, συρμάτινα αυτοκινητάκια, φούρκες (ξυλοπόδαροι) κ.ά που τα συναρπάζουν και κινητοποιούν κι όλους όσους έρθουν παρέα τους.
Eργαστήρι Παιχνιδιών TOYS LAB όπου οι επισκέπτες δημιουργούν, με ανακυκλώσιμα υλικά, τηλέφωνα, πάνινες κούκλες, στόχους (παιχνίδι δεξιοτεχνίας) κ.ά. Τα εργαστήρια καλλιεργούν την ιδέα του χειροποίητου, μεταλαμπαδεύουν γνώση και τεχνική, διαμορφώνουν αισθητικά κριτήρια και προάγουν την αναγκαιότητα της επαναχρησιμοποίησης υλικών και της μείωσης του αποτυπώματος τους στο φυσικό περιβάλλον.

Πρόγραμμα Sistron στο SeaWay Festival:

Σάββατο 16 /04/2022


Έκθεση

Κυριακή 17 /04/2022

11πμ – 1μμ :

Έκθεση

Εργαστήρι Toys Lab

Δράση : Παιχνίδια δεξιοτεχνίας / ισορροπίας (Τσέρκι, Γκλίτσα, Φούρκες κ.ά.)

5μμ-7μμ:

Έκθεση

Εργαστήρι Toys Lab

Δράση : Παιχνίδια δράσης με τόπι (Μπαλί, Κεραμιδάκια, Νιανιάς κ.ά.)

Δευτέρα 18/04/2022

11πμ – 1μμ :

Έκθεση

Εργαστήρι Toys Lab

Δράση : Παιχνίδια επιτραπέζια (Οστομάχιον, Εννιάρα, Τριάρα κ.ά.)

5μμ-7μμ:

Έκθεση

Εργαστήρι Toys Lab

Δράση : Παιχνίδια Ιλίγγου (Ίυγγα, Σβούρα, Γιο-γιο, Στεφάνι κ.ά.)

Τρίτη 19/04/2022

11πμ – 1μμ :

Έκθεση

Εργαστήρι Toys Lab

Δράση : Παιχνίδια δράσης με τόπι (Μπαλί, Κεραμιδάκια, Νιανιάς κ.ά.)

5μμ-7μμ:

Έκθεση

Εργαστήρι Toys Lab

Δράση : Παιχνίδια επιτραπέζια (Οστομάχιον, Εννιάρα, Τριάρα κ.ά.)

Τετάρτη 20/04/2022

11πμ – 1μμ :

Έκθεση

Εργαστήρι Toys Lab

Δράση : Παιχνίδια δράσης με τόπι (Μπαλί, Κεραμιδάκια, Νιανιάς κ.ά.)

5μμ-7μμ:

Έκθεση

Εργαστήρι Toys Lab

Δράση : Παιχνίδια τύχης (Αστράγαλοι, Πεντάλιθα, Ζάρια κ.ά.)

ΕΙΣΟΔΟΣ

Η έκθεση και οι δραστηριότητες θα γίνονται στο χώρο του φεστιβάλ και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Σημειώνεται ότι θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας από τον COVID-19 (μάσκες, πιστοποιητικά, αντισηπτικά, αποστάσεις). Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η είσοδος σε ενήλικες με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ τα παιδιά πρέπει να δείχνουν self-test για την είσοδό τους στο χώρο.

Πληροφορίες: culture@openways.gr9.4.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget