Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Η Απόλυτη Πορτοκαλόπιτα…Το έντονο άρωμά της έχει μεθύσει όλο μου το σπίτι


Ενα πολύ απαλό γλυκό, είναι αφράτο και υγρό, πραγματική απόλαυση για τον ουρανίσκο.


Υλικά φόρμας 22 cm:


200 γρ αλεύρι

125 γρ βούτυρο

200 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη

3 ολόκληρα αυγά (M)

1 πορτοκάλι και μισό μεσαίου μεγέθους BIO.

Η τριμμένη φλούδα ενός λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι.




Για το σιρόπι πορτοκαλιού:

200 ml χυμό πορτοκαλιού

4 κουταλιές κρυσταλλική ζάχαρη.

Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού για διακόσμηση (προαιρετικά)



Μέθοδος:

Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα πορτοκάλια με όλη τη φλούδα, τα κάνουμε πουρέ με το μπλέντερ.

Χτυπάμε με ηλεκτρικό μίξερ το μαλακό βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, την πρέζα αλάτι, την τριμμένη φλούδα λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.

Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, πάντα χτυπώντας. Το δεύτερο θα το προσθέσετε μόνο όταν το πρώτο έχει απορροφηθεί πλήρως. Δουλέψτε το μείγμα μέχρι να αφρατέψει και να φουσκώσει. Τώρα προσθέστε τον πουρέ πορτοκαλιού, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Βάλτε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη, αλευρωμένη φόρμα για κέικ με στρωμένο στον πάτο με λαδόκολλα.




Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° για 35 λεπτά.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και φτιάχνουμε το σιρόπι.

Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τον φιλτραρισμένο χυμό πορτοκαλιού μαζί με τη ζάχαρη και λίγο ξύσμα αν το χρειαζόμαστε για διακόσμηση.

Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ψηθεί, περιμένουμε να βράσει (το μείγμα πρέπει να γεμίσει με φυσαλίδες).

Ανακατεύουμε γρήγορα με ένα κουτάλι και ελέγχουμε τη συνοχή του σιροπιού αφαιρώντας το από τη φωτιά περιοδικά για να μην καεί, το σιρόπι που θα πάρουμε πρέπει να καλύπτει το κουτάλι, να μην είναι πολύ καραμελωμένο αλλά όχι πολύ ρευστό.

Αναποδογυρίζουμε το κέικ γιατί να έχει πανω την πιο επίπεδη επιφάνεια. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με το σιρόπι, τοποθετούμε τη φλούδα στο κέντρο ως διακόσμηση και την περιχύνουμε ξανά με το σιρόπι.


Αφήστε το να κρυώσει εντελώς και απολαύστε το κέικ.


xrysoskoyfaki.gr


5.4.22
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget