Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Τι σημαίνει όταν κάποιος πιάνει επίμονα το αυτί του

Τι μπορεί να μας δείξει η γλώσσα του σώματος

Όταν κάποιος πιάνει επίμονα το αυτί του, μάλλον μας λέει ψέματα.

Σύμφωνα με έρευνες, η συνολική εντύπωση ενός μηνύματος είναι 7% λεκτική, (προκύπτει δηλαδή από λέξεις που χρησιμοποιούμε), 38% φωνητική (ο ήχος της φωνής μας και ο τονισμός) και 55% μη προφορική, (δηλαδή από τη γλώσσα του σώματός μας). Αν θέλετε να καταλάβετε περισσότερα για το άτομο που έχετε απέναντί σας, τότε καλύτερα να παρατηρήσετε προσεκτικότερα τις κινήσεις και τις εκφράσεις του.

Αν το πρόσωπό του, παρόλο που αποτελεί το ισχυρότερο κανάλι μη λεκτικής επικοινωνίας, έχει γίνει ολόκληρος γρίφος κάτω από τη μάσκα μέσα στην πανδημία, καλύτερα να προσέξετε όσα θέλουν να σας πουν οι κινήσεις των χεριών του και ολόκληρου του σώματός του.

Παρόλο που το να αγγίζει κανείς το πρόσωπό του πλέον είναι επίφοβο, τα χέρια μας πηγαίνουν υποσυνείδητα στο πρόσωπο, τα μαλλιά και τα αυτιά μας, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του Maryland.

Όταν κάποιο άτομο πιάνει το αυτί του ενώ του μιλάμε, είναι γνωστό ότι μάλλον λέει ψέματα. Όμως πέρα από αυτό, οι ειδικοί της γλώσσας του σώματος καταλήγουν σε μερικά ακόμη συμπεράσματα που κρύβονται πίσω από αυτή την απλή συνήθεια.

Ειδικότερα, αν κάποιος πιέζει τον λοβό του αυτιού του, είναι σημάδι αναποφασιστικότητας. Σύμφωνα μάλιστα με το Science of the People, αυτή η χειρονομία γίνεται όταν ένα άτομο έχει άγχος και αγωνία για κάτι.

Όταν κάποιος πιάνει το αυτί του, πιέζοντάς το, σύμφωνα με τον Ολλανδό ερευνητή του APA PsycNet, Nikolaas Tinbergen, σημαίνει ότι βρίσκεται συνήθως σε έναν τσακωμό και μέσω αυτού του μηχανισμού άμυνας, προσπαθεί να αποφορτιστεί από την ένταση που νιώθει.

Σύμφωνα με το Thriveworks, η συνήθεια αυτή δείχνει ότι το άτομο που την υιοθετεί, δυσκολεύεται πολύ να πάρει μια απόφαση.

Ό,τι κι αν συμβολίζει η συγκεκριμένη τακτική, καλό είναι να ελέγχουμε πάντοτε τη γλώσσα του σώματός του απέναντί μας καθώς προδίδει πολλά για τον χαρακτήρα και τα συναισθήματά του. News.gr
23.4.22
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget