Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

ΗΠΑ: Στο 8,5% σκαρφάλωσε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο

Ο λεγόμενος δομικός πληθωρισμός – που δεν περιλαμβάνει τις τιμές της ενέργειας και των νωπών τροφίμων – αυξήθηκε 0,3% σε μηνιαία και 6,5% σε ετήσια βάση


Πηγή: AP

Στο 8,5% αυξήθηκε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Μάρτιο σε ετήσια βάση από 7,9% τον Φεβρουάριο, στο υψηλότερο επίπεδο από το 1981, εντείνοντας την πίεση στη Fed να προχωρήσει σε πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου, σε μηνιαία βάση ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 1,2% τον Μάρτιο.

Η αύξηση της τιμής της βενζίνης ευθύνεται για τη μισή μηνιαία αύξηση, ενώ σε αυτή συνέβαλαν σημαντικά και τα τρόφιμα, με τους Αμερικανούς να πληρώνουν περισσότερα για λαχανικά, κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ο λεγόμενος δομικός πληθωρισμός – που δεν περιλαμβάνει τις τιμές της ενέργειας και των νωπών τροφίμων – αυξήθηκε 0,3% σε μηνιαία και 6,5% σε ετήσια βάση.
Αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων

Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων αυξήθηκαν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, ενώ το δολάριο έχασε τα κέρδη που είχε προηγουμένως καθώς ο δομικός πληθωρισμός αυξήθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο. Με κέρδη άνοιξε ο S&P 500.

Αν και η Fed έχει προετοιμάσει το έδαφος για μία αύξηση των επιτοκίων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, ο πληθωρισμός δεν είναι πιθανόν να υποχωρήσει στον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας στο ορατό μέλλον, δεδομένου του πολέμου στην Ουκρανία και των lockdown στην Κίνα για τον κορονοϊό.

Παράλληλα, αυξάνονται οι κίνδυνοι ο πληθωρισμός να οδηγήσει την οικονομίας σε ύφεση. Ολο και περισσότεροι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι η δραστηριότητα θα μειωθεί είτε λόγω μείωσης της κατανάλωσης είτε λόγω των μεγάλων αυξήσεων επιτοκίων που σχεδιάζει η Fed. Ωστόσο, η πλειονότητά τους αναμένει ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα έχει θετικό ρυθμό ανάπτυξης φέτος.

Ο πληθωρισμός αναμένεται να μειωθεί στην πορεία του 2022 αλλά να διατηρηθεί κοντά στο 6% στο τέλος του έτους. 


imerisia.gr
13.4.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget