Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

ΚΕΔΕ: Δίνει 516.000 ευρώ για την ανασυγκρότηση της Β. Εύβοιας - «Γκρίνια» για τις καθυστερήσεις στο άνοιγμα του ερανικού λογαριασμούAP Photo/Michael Varaklas

Με 516.000 ευρώ μέσω δύο προγραμματικών συμβάσεων θα συνδράμει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, η οποία υπέστη βιβλική καταστροφή από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021.


Τα χρήματα θα διατεθούν για τα προγράμματα «POLITIS» και «Οικονομία του Δάσους» για τα οποία μίλησε κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ ο επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Εύβοιας, Σταύρος Μπένος.

Και ενώ οι κάτοικοι των δύο δήμων της Βόρειας Εύβοιας ακόμα μετρούν τις πληγές τους από την καταστροφή προσπαθώντας να ξαναδώσουν ανάσα στην περιοχή, η γραφειοκρατία και οι καθυστερήσεις εξακολουθούν να στέκονται εμπόδιο ακόμα και σήμερα, σχεδόν εννέα μήνες μετά τις πυρκαγιές.Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας (ΠΕΔ) και δήμαρχος Κιλελέρ, Θανάσης Νασιακόπουλος, μέχρι τώρα δεν έχουν καταφέρει να ανοίξουν τον ερανικό λογαριασμό ώστε οι δήμοι Ιστιαίας - Αιδηψού και Αγίας Άννας – Μαντουδίου να μπορέσουν να αποκτήσουν τα δύο ανατρεπόμενα φορτηγά από την δωρεά της ΠΕΔ.
«Τα χρήματα από την ΠΕΔ πήγαν από τον περασμένο Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Οι δύο δήμοι συμφώνησαν ότι χρειάζονταν δύο ανατρεπόμενα φορτηγά για τη διαχείριση των κορμών. Αλλά ο δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού ακόμα περιμένει να ανοίξει ο ερανικός λογαριασμός με κίνδυνο να χαθεί και το φετινό καλοκαίρι καθώς μόνο μετά το άνοιγμα θα μπορέσουν να παραγγείλουν και το όχημα», είπε ο κ. Νασιακόπουλος συμπληρώνοντας ότι η διαδικασία θα πρέπει να απλοποιηθεί.
Το πρόγραμμα «POLITIS»Στην υλοποίηση των προγραμμάτων «POLITIS» και «Οικονομία του Δάσους» θα συμβάλει με το ποσό των 516.000 ευρώ η ΚΕΔΕ μέσω των δύο προγραμματικών συμβάσεων που συνάπτει με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και με το Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.Αναφερόμενος στη δωρεά της ΚΕΔΕ ο πρόεδρός της, Δημήτρης Παπαστεργίου σημείωσε πως: «Από κοινού με τον κ. Μπένο καταλήξαμε το ποσό αυτό να πάει στους δύο δήμους της Βόρειας Εύβοιας, με τέτοιον τρόπο ώστε να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία, να φέρουν ανάπτυξη, να επουλώσουν πληγές στο περιβάλλον και την τοπική ανάπτυξη».
Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα «Πολίτης», ο κ. Μπένος παρουσίασε τις τρεις μείζονες μεταρρυθμίσεις που αφορούν:Στη νέα εποχή των ΚΕΠ, που παραμένουν όπως είπε, η πιο δημοφιλής υπηρεσία της χώρας μας «πλην όμως έχουμε ακόμα πολλά βήματα να κάνουμε και περιγράφονται αυτά τα βήματα στην προγραμματική σύμβαση». Βασικά χαρακτηριστικά της μεταρρύθμισης είναι να γίνουν τα ΚΕΠ πλήρη υποκαταστήματα του κράτους και το τεκμήριο αναζήτησης των δικαιολογητικών για τη διεκπεραίωση των υποθέσεων, πλέον να είναι υπέρ του πολίτη. Επίσης η μεταρρύθμιση θα περιλαμβάνει τη διοικητική εξυπηρέτηση ανήμπορων πολιτών από το σπίτι καθώς και την καθιέρωση των «οικογενειών προϊόντων» ξεκινώντας από το αγροτικό πακέτο και το αναπτυξιακό πακέτο. Η υλοποίηση θα ξεκινήσει από 4 ΚΕΠ στη Βόρεια Εύβοια που έχουν υποδείξει οι δήμαρχοι και μετά θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα.
Στη δημιουργία των Κέντρων Χωροταξίας και Περιβάλλοντος (ΚΕΧΩΠ) στην πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση. Ο θεσμός θα ξεκινήσει από τους δύο δήμους της Βόρειας Εύβοιας και θα έχει ως αποστολή να αναγορεύσει την πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση ως τον επιτηρητή, τον εγγυητή της εφαρμογής της περιβαλλοντικής, της χωροταξικής και αδειοδοτικής διαδικασίας. Όπως εξήγησε ο κ. Μπένος, «θα είναι ένας ομόλογος ρόλος όπως είναι η εφορείες του υπουργείου Πολιτισμού. Θα ξετυλίξουμε αυτόν τον θεσμό εγκαθιδρύοντας τα πρώτα ΚΕΧΩΠ στους δύο δήμους της Β. Εύβοιας, ξεκινώντας από μια γεωχωρική πύλη, μια γεωχωρική βάση δεδομένων, που θα είναι το πρώτο βήμα σε αυτήν τη μεγάλη μεταρρύθμιση».
Στην ψηφιακή ενίσχυση των Αναπτυξιακών Οργανισμών, οι οποίοι περιλαμβάνουν τρεις βασικούς πυλώνες: την παραγωγή μελετών και έργων για αδύναμους δήμους στην περιοχή της αρμοδιότητάς τους, τον αναπτυξιακό πυλώνα και τους Φορείς Διαχείρισης Προορισμών, τα DMO. «Εδώ, τόνισε ο κ. Μπένος, αξιοποιώντας την πλούσια εμπειρία του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ θα κάνουμε ένα λογισμικό και για τους τρεις αυτούς πυλώνες ξεκινώντας από κάτι που είναι επείγον και είναι η ψηφιακή βοήθεια των Φορέων Διαχείρισης Προορισμού».
Το Πρόγραμμα «Οικονομία του Δάσους»Το δεύτερο Πρόγραμμα «Οικονομία του Δάσους», αφορά στην δεύτερη προγραμματική σύμβαση μεταξύ της ΚΕΔΕ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ειδικότερα το Τμήμα Δασολογίας, στη βάση πρότασης που έχει κατατεθεί από τον καθηγητή δασολογίας και πρόεδρο του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννη Παπαδόπουλο για την οικονομική βιωσιμότητα και αειφορία του δάσους από την αξιοποίηση των πόρων το ίδιου του δάσους.ethnos.gr
29.4.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget