Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Ύπατη Αρμοστεία: Τουλάχιστον 38.650 άνθρωποι εγκατέλειψαν την Ουκρανία μέσα σε μια μέρα(AP Photo/Sergei Grits)


Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, δεκάδες χιλιάδες περισσότεροι άνθρωποι εγκατέλειψαν την Ουκρανία μέσα σε μια μέρα. Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) αναφέρει πάνω από 4,215 εκατομμύρια πρόσφυγες από την έναρξη της εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.
Μόνο την Κυριακή έφυγαν 38.650 άνθρωποι από την Ουκρανία. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, υπάρχουν επίσης σχεδόν 6,5 εκατομμύρια εσωτερικά εκτοπισμένοι.

Συνολικά, περισσότεροι από δέκα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τον πόλεμο μέχρι στιγμής, δηλαδή περισσότερο από το ένα τέταρτο του ουκρανικού πληθυσμού. Κατέφυγαν σε γειτονικές χώρες ή άλλες περιοχές της Ουκρανίας. Πολλά παιδιά επηρεάζονται επίσης από τον πόλεμο. Περισσότερα από τα μισά από τα 7,5 εκατομμύρια παιδιά που ζουν στην Ουκρανία εκδιώχθηκαν από τις πόλεις τους σε άλλες περιοχές ή χρειάστηκε να καταφύγουν σε άλλες χώρες, σύμφωνα με τη φιλανθρωπική οργάνωση του ΟΗΕ για τα παιδιά Unicef.

Οι περισσότεροι άνθρωποι κατέφυγαν στην Πολωνία. Σύμφωνα με τους Πολωνούς συνοριοφύλακες, περισσότεροι από 2,48 εκατομμύρια πρόσφυγες πέρασαν τα ουκρανο-πολωνικά σύνορα μέχρι την Κυριακή. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, 1,5 εκατομμύριο από αυτούς παραμένουν στην Πολωνία. Από αυτούς, οι 600.000 έχουν ήδη λάβει τον εθνικό αριθμό αναγνώρισης, ο οποίος συχνά απαιτείται για κρατικές υπηρεσίες, υγειονομική περίθαλψη ή τραπεζικές υπηρεσίες.

Ανταπόκριση – Στρασβούργο: Κώστας Δαβάνης

 ertnews.gr


5.4.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget