Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Ωραία ατμόσφαιρα! Εν όψει συνάντησης Μητσοτάκη -Ερντογάν οι Τούρκοι δοκιμάζουν με το TCG Anadolu σενάρια απόβασης στο Αιγαίο

Δημοσιογράφος της Yeni Safak μίλησε για υψηλά ιστάμενα Αμερικανικά "γεράκια" πίσω από την είδηση του CBS για ελληνικό κράτος της Κωνσταντινούπολης

Εν αναμονή της συναντήσεως του Έλληνα πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Ν.Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, οι Τούρκοι δοκιμάζουν σενάρια απόβασης με τις δοκιμές του μίνι αεροπλανοφόρου TCG Anadolu, στο Αιγαίο, ενώ όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο στοχοποιούν και την Αλεξανδρούπολη.


Το μίνι αεροπλανοφόρο TCG Anadolu, το οποίο ναυπηγήθηκε στο ναυπηγείο Sedef στην Τούζλα ως η ναυαρχίδα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι σε ανοιχτή θάλασσα, υποτίθεται για δοκιμές των συστημάτων πλοήγησης, μηχανών και άλλων συστημάτων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Milliyet, τα συστήματα και οι συσκευές που θα δοκιμαστούν κατά την δοκιμή του αεροπλανοφόρου αναντολου θα επιτρέψουν τον προσδιορισμό πιθανών προβλημάτων που μπορεί να συναντήσει το TCG Anadolu σε περίπτωση πολέμου.

Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι, "εκτός από την μεταφορά Τούρκων πεζοναυτών, κατά τη διάρκεια αυτών των δοκιμών, θα χρησιμοποιηθούν επίσης χερσαία, εναέρια και θαλάσσια οχήματα αλλά και drones, που θα δοκιμαστούν μαζί με το TCG Anadolu, μαζί με μεγάλο αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων πεζικού και τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, ικανά να αποβιβαστούν από τη θάλασσα", ( πιθανόν στο μυαλό των Τούρκων σε κάποιο νησί), διότι περί αυτού πρόκειται.


Αυτό που καίει την τουρκική πλευρά είναι πιο πολύ προς το παρόν, οι αμφίβιες ικανότητες του πλοίου, παρά η απόκτηση ειδικών αεροσκαφών που θα απονηόνωνται από το κατάστρωμα του, αφού η Τουρκία εκδιώχθηκε από το πρόγραμμα των αεροσκαφών F-35B, ενώ τα μη επανδρωμένα BAYRAKTAR TB3, δεν είναι ακόμη έτοιμα να το εξοπλίσουν σύντομα.


Προς το παρόν μόνο ελικόπτερα θα μπορούν να πετούν από το κατάστρωμα του, και αυτό που θέλουν να τεστάρουν οι Τούρκοι είναι οι αποβατικές ικανότητες του, με ασκήσεις απόβασης πεζοναυτών και ειδικών αμφίβιων οχημάτων.

Εκτιμάται ότι με αυτό το πλοίο η Άγκυρα θα επιδιώκει να ασκεί ψυχολογικό πόλεμο στην χώρα μας, έως εμφανιστούν οι γαλλικές Φρεγάτες, ειδικά στο Αιγαίο.


Βέβαια οι Τούρκοι αξιωματικοί γνωρίζουν ότι το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό προμηθεύεται 44 τορπίλες βαρέως τύπου για τα υποβρύχια Type-214, και οποιαδήποτε κίνηση επίδειξης ισχύος σε πολεμικές συνθήκες θα ήταν αυτοκτονία.
Για αυτό και το πιο πιθανό είναι η χρησιμοποίηση του TCG Anadolu, για άσκηση ψυχολογικών επιχειρήσεων και μόνο το επόμενο διάστημα.

Τούρκος δημοσιογράφος θεωρεί ότι η δύση πιέζει την Ελλάδα όπως έκανε με την Ουκρανία να “προκαλεί” την Τουρκία ενώ επανέφερε ξανά το σενάριο κράτους της Κωνσταντινούπολης


Ο Τούρκος δημοσιογράφος Μεχμέτ Ατσέτ πριν από την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία, επεσήμανε ότι “η Δύση προκαλεί την Αθήνα, ο Ατσέτ δήλωσε ότι « υπάρχει ανάγκη να κρατηθούν ενεργοποιημένα τα τουρκικά ραντάρ για τις προθέσεις της Ελλάδας».

Ο εκπρόσωπος του Kanal7 και δημοσιογράφος της εφημερίδας Yeni Şafak, Μεχμέτ Ατσέτ, επεσήμανε ότι ο κίνδυνος δεν βρίσκεται μόνο στο βορρά ( πόλεμος στην Ουκρανία) αλλά και στη δύση.

Υπογραμμίζοντας ότι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις προκαλούν την Ελλάδα εναντίον της Τουρκίας, όπως στις αρχές του περασμένου αιώνα, ο Ατσέτ τόνισε ότι η Άγκυρα δεν πρέπει να αγνοήσει αυτόν τον κίνδυνο.


Το άρθρο του Ατσέτ με τίτλο «Η ανάγκη να κρατηθούν τα ραντάρ ανοιχτά για την Ελλάδα» αναφέρει ότι «υπάρχουν κάποιες περίεργες ειδήσεις που επαναλαμβάνονται κατά καιρούς στον ξένο Τύπο.

Όπως αυτή του αμερικανικού καναλιού CBS την περασμένη εβδομάδα, που έδειξε την Κωνσταντινούπολη ως ελληνικό έδαφος.

Μετά τη δημοσίευση της είδησης, ο Διευθυντής Επικοινωνιών Fahrettin Altun έγραψε προειδοποιητική επιστολή στο αμερικανικό κανάλι, απαιτώντας την διόρθωση της είδησης.

Το CBS διόρθωσε την είδηση και ζήτησε συγγνώμη. Το θέμα αυτό όμως ήταν και στην ατζέντα του Τούρκου υπουργού άμυνας Χουλουσί Ακάρ.Για να πω την αλήθεια, αφού είδα την είδηση ​​με τον εν λόγω χάρτης, πρέπει να δηλώσω ότι δεν είναι εύκολο να καταλάβουμε πώς αυτός ο χάρτης τοποθετήθηκε εκεί, απλά «κατά λάθος». Αυτός ο χάρτης μοιάζει περισσότερο με μια κίνηση ενός επιτελείου ανθρώπων που γνώριζαν καλά τι έκαναν, επιδιώκοντας να δείξουν προσεκτικά την Κωνσταντινούπολη ως κομμάτι της Ελλάδας.
Ακόμα κι αν διορθώθηκε και ζητήθηκε συγγνώμη, μπορεί να αναζητηθεί ύπουλη πρόθεση πίσω από αυτό. Φυσικά, θα ήταν λάθος να φέρουμε το θέμα σε επίπεδο παράνοιας. Αλλά αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να εξαλείψει την έλλειψη προσοχής της Τουρκίας στο θέμα αυτό.

Δεν είπε «η πόλη μας» για την Κωνσταντινούπολη, ο Ευάγγελος Μαρινάκης, πρόεδρος ελληνικού ποδοσφαιρικού συλλόγου, μετά την ήττα της Φενέρμπαχτσε με 3-0 από τον Ολυμπιακό πριν από 4,5 μήνες;


Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο χάρτης που δημοσίευσε το CBS, κοσμεί τα όνειρα μιας αντιτουρκικής ομάδας “γερακιών” ( στις ΗΠΑ), που έχουν υψηλές θέσεις και έχουν την ικανότητα να κάνουν θόρυβο”, τόνισε ο ίδιος.


Το μόνο που έχουμε να πούμε εδώ σε όλα αυτά που αναφέρει ο Τούρκος δημοσιογράφος, είναι ότι οι Τούρκοι ανέκαθεν γνώριζαν ότι ήταν, και συνεχίζουν να είναι, “νοικάρηδες” της Κωνσταντινούπολης, του Πόντου και της Μικράς Ασίας, και τρέμουν μην αναγκαστούν να χάσουν μέρος αυτών των εδαφών.
pentapostagma.gr
10.3.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget