Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Το κόλπο με τον θερμοστάτη του καλοριφέρ για να καις λιγότερο αέριο ή πετρέλαιο
Το φυσικό άεριο αυξήθηκε, το πετρέλαιο αυξήθηκε, το ηλεκτρικό ρεύμα αυξήθηκε, ήρθε η ώρα να λάβεις τα μέτρα σου.
Προφανώς και δεν μπορούμε να μειώσουμε αισθητά το τελικό ποσό του λογαριασμού θέρμανσης που θα λάβεις.
Υπάρχουν βέβαια τρόποι που προτείνουν οι ειδικοί ενέργειας, όπως η Lizzie Rubado της μη κερδοσκοπικής εταιρίας Energy Trust of Oregon.


Θερμοστάτης ο μέγας!

Ο Θερμοστάτης είναι το βασικό κλειδί για να μην σπαταλάς περισσότερα ευρώ από όσα μπορείς να αντέξεις για να ζεσταθείς.


- Αν ο θερμοστάτης του σπιτιού είναι πολύ παλιός, αντικατάστησέ του. Φέρε στο σπίτι έναν ειδικό για να μελετήσει το σύστημα θέρμανσης που διαθέτεις και να αξιολογήσει αν ο θερμοστάτης αξίζει να αλλαχθεί με έναν smart θερμοστάτη, τον οποίο θα ελέγχεις και από το κινητό σου.

- Αν έχεις έναν smart θερμοστάτη, μπορείς να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία να χαμηλώνει στη διάρκεια της νύχτας ή όταν λείπεις από το σπίτι, επιτρέποντάς σου να ανεβάσεις τη θερμοκρασία ακόμα και πριν φτάσεις στο σπίτι.

- Μην ανεβάζεις υπερβολικά την ένδειξη του θερμοστάτη μιας και δεν θα βοηθήσεις το σπίτι να ζεσταθεί πιο γρήγορα με αυτήν την τακτική, απλά οι μονάδες θέρμανσης θα καίνε για περισσότερη ώρα.


- Μπορείς να γλιτώσεις 1% με 3% του συνολικού λογαριασμού θέρμανσης μειώνοντας 1 βαθμό τη θερμοκρασία στον θερμοστάτη.

- Δεν χρειάζεται βέβαια να παγώσεις αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κόλπο, στο οποίο μειώνεις τη θερμοκρασία κατά 1% βαθμό ανά εβδομάδα για να εξοικειώνονται όλα τα μέλη του σπιτιού με την αλλαγή. Θυμήσου όμως να μην μειώσεις τη θερμοκρασία στον θερμοστάτη κάτω από τους 13 βαθμούς κελσίου (ιδανική θερμοκρασία τη στιγμή που απουσιάζεις από το σπίτι) και άφησε σταθερά τον θερμοστάτη στους 15-16 βαθμούς ειδικά τις ημέρες που βρίσκεσαι διαρκώς στο σπίτι.

Τι άλλο μπορείς να κάνεις:

Να αλλάξεις πάροχο ενέργειςας: Να προσέξεις τα ψιλά γράμματα στη σύμβαση που θα υπογράψεις, να είναι μικρής διάρκειας και να επωφεληθείς της προσφοράς που θα σου γίνει αρχικά.

Να κλείσεις τρύπες και σημεία που μπαίνει αέρας στο σπίτι: Αυτά είναι που προκαλούν τη μεγαλύτερη απώλεια ενέργειας, όπως τα παλιά τζάμια ή το τζάκι που παραμένει ανοιχτό και όχι ενεργειακό.

Τις ηλιόλουστες ημέρες, άνοιγε τα παντζούρια ή σήκωσε τις τέντες. Ο ήλιος που θα μπει θα κρατήσει το σπίτι πιο ζεστό μέχρι αργά το απόγευμα.


View GalleryΘυμήσου πως το τζάκι έχει 80% απώλεια θερμότητας από την καμινάδα


queen.gr
10.3.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget