Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Γυναίκες που έχουν διακριθεί στα επαγγέλματά τους σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα των Γυναικών

Γυναίκες που έχουν διακριθεί στα επαγγέλματά τους και κατέχουν θέσεις ευθύνης στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συμμετείχαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα των Γυναικών, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.


(Φωτ.: EUROKINISSI)

Οι γυναίκες μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με μαθητές και μαθήτριες Λυκείων που παρακολούθησαν την εκδήλωση, ανέφεραν τα σημαντικότερα προβλήματα που συνάντησαν στην επαγγελματική τους πορεία και τόνισαν ότι με τη δύναμη και τη θέλησή τους κατάφεραν να ξεπεράσουν τα στερεότυπα και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Καλλιόπη Αθανασιάδη, Χειρουργός Θώρακος - Δ/ντρια ΕΣΥ, η Αλεξάνδρα Κατσαντώνη, Πλωτάρχης Πολεμικού Ναυτικού, η Ζωή Κουρνιά, ερευνήτρια στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, η Romanna Lobach, ηθοποιός και παραγωγός ταινιών από την Ουκρανία που ζει στην Ελλάδα, η Ευτέρπη Μαμπλέκου, πρώτη γυναίκα Αξιωματικός Ψυχίατρος στις Ένοπλες Δυνάμεις και η Ελένη Παπαδοπούλου, Πλοίαρχος Α’ Εμπορικού Ναυτικού.

O υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης μίλησε για τις πρωτοβουλίες που έχει ήδη υλοποιήσει το υπουργείο (Ρυθμίσεις του νόμου για την Προστασία της Εργασίας για τη συμφιλίωση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, κύρωση της Οδηγίας 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στους χώρους εργασίας) καθώς και γι’ αυτές που δρομολογούνται αυτή τη στιγμή (Πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς», δημιουργία χώρων φύλαξης βρεφών σε μεγάλες επιχειρήσεις κ.α.). Και υπογράμμισε τις κατακτήσεις των γυναικών με αφορμή τις έξι γυναίκες που συμμετείχαν στην εκδήλωση και διακρίθηκαν η καθεμία στον τομέα της, παρά τις αντιξοότητες.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής, Οικογένειας και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα συνεχάρη τις γυναίκες που κατάφεραν να σπάσουν τις στερεοτυπικές αντιλήψεις και προκαταλήψεις και να ακολουθήσουν την επαγγελματική πορεία που επιθυμούσαν. «Οι γυναίκες που ξεπερνούν τα εμπόδια που βρίσκουν στην προσπάθεια να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, αποτελούν πρότυπα για όλες τις Ελληνίδες» ανέφερε μεταξύ άλλων.
«Είναι αδήριτη ανάγκη να αγωνιζόμαστε καθημερινά όλοι και όλες»

Όπως τόνισε η υφυπουργός, «Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα, που αποτελεί φόρο τιμής για τις γυναίκες που αγωνίζονται για την ισότητα των φύλων, μας υπενθυμίζει ότι μία ημέρα δεν αρκεί. Είναι αδήριτη ανάγκη να αγωνιζόμαστε καθημερινά όλοι και όλες, συλλογικά και ατομικά, για την προστασία και την ενίσχυση των δικαιωμάτων των γυναικών».

Και πρόσθεσε ότι «Προωθούμε την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας, την εναρμόνιση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής και ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να ασχοληθούν με κλάδους στους οποίους οι άνδρες υπερτερούσαν παραδοσιακά».


«Στόχος είναι να ενισχύσουμε τη γυναικεία εργασία, να μειώσουμε το μισθολογικό χάσμα, να διασφαλίσουμε την ισότιμη συμμετοχή τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων και την προώθησή τους σε θέσεις ευθύνης και να εξασφαλίσουμε στις γυναίκες ένα περιβάλλον απαλλαγμένο από τις διακρίσεις. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να οικοδομήσουμε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλες και για όλους» κατέληξε η κ. Συρεγγέλα.Dikaiologitika.gr
9.3.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget