Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Φεστιβάλ Ολύμπου: Ο Πολιτισμός και η γυναίκα σήμερα
Ο πολιτισμός αποτελεί τη βάση κάθε κοινωνίας και προάγει αξίες όπως η ισότητα, η δικαιοσύνη και ο σεβασμός. Η ιδιαίτερα σημαντική πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας και της Ευρώπης, δημιούργησε προϋποθέσεις συνεργασίας, διαλόγου, πολυμορφίας και πλουραλισμού.

Στο βαρύ κλίμα απαισιοδοξίας που βιώνουμε σήμερα, ο πολιτισμός μπορεί να μας βοηθήσει να αναζητήσουμε τη θετική προοπτική στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου), στην οποία φέτος, έχει ξεχωριστή θέση η γυναίκα-πρόσφυγας που μάχεται σε αντίξοες συνθήκες.

Οι μετακινήσεις πληθυσμών, ακόμη και εκείνες που οφείλονται σε βίαιο εξαναγκασμό, οι ροές προσφύγων, είναι και ροές πολιτισμών που ταξιδεύουν μαζί με τους λαούς, οι οποίοι μετατρέπονται σε φορείς ιδεών. Η μουσική, το θέατρο, οι διαφορετικές κουλτούρες έχουν ιστορικά αφήσει το ξεχωριστό τους αποτύπωμα, συν-διαμορφώνοντας και εξελίσσοντας τον πολιτισμό και την κοινωνία.

Οφείλουν οι φορείς του πολιτισμού να ενσωματώσουν στην πολιτιστική τους δραστηριότητα και την προσφυγική πολιτιστική διαφορετικότητα, δίνοντας ξεχωριστή θέση στην πρόσφυγα γυναίκα επιστήμονα, καλλιτέχνιδα, που επωμίζεται εκτός των ευθυνών της μάνας, της συζύγου και την ευθύνη διάσωσης της πολιτιστικής κουλτούρας της χώρας της.

Το Φεστιβάλ Ολύμπου, εξελίσσοντας το θεσμό της τιμώμενης χώρας, με τον οποίο δημιουργήθηκαν σχέσεις γνωριμίας και ανταλλαγής διαφορετικών πολιτισμών, θα θέσει ως προτεραιότητα συνεργασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κουλτούρας προσφυγικών λαών, με πρωταγωνιστές τις πρόσφυγες γυναίκες.


8.3.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget