Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια



Αν είστε λάτρης της σκορδαλιάς, αυτή η παραδοσιακή συνταγή με ψωμί, θα σας τρελάνει. Βάλτε αμύγδαλα ή άλλους ξηρούς καρπούς και απολαύστε την μαζί με... περισσότερα 

Υλικά 

Δοσομετρητής

 Λήψη Υλικών

Για την σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια

250 γρ. ψωμί (χωρίς κόρα)

1/2 φλ. καρυδόψιχα

1/2 φλ. αμυγδαλόψιχα

3-4 σκελ. σκόρδο

1/4 φλ. ξίδι

1 φλ. απαλό ελαιόλαδο

Αλάτι

Εξοπλισμός που θα χρειαστείτε

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα

* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.


* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Για την σκορδαλιά

Μυστικά

Διατήρηση σκορδαλιάς




Για σίγουρη επιτυχία

Για την σκορδαλιά

Πρώτα ζεσταίνουμε λίγο νερό και ρίχνουμε μέσα την αμυγδαλόψιχα να μουλιάσει.


Την αφήνουμε έτσι για 1 ώρα και στη συνέχεια τη στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.


Παίρνουμε τις φέτες από το μπαγιάτικο ψωμί και τις βάζουμε σε νερό (με βάρος από πάνω) για να μουσκέψει καλά.


Το στύβουμε με τα χέρια μας και το βάζουμε στο μίξερ για να το αλέσουμε.


Προσθέτουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα και τα σκόρδα, για να πολτοποιηθούν καλά.


Για να γίνει αφράτη η σκορδαλιά με ψωμί, χρειάζεται πολύ καλή πολτοποίηση όλων των υλικών.


Προσθέτουμε το ξίδι και το απαλό ελαιόλαδο με ροή κλωστής. Αν δεν σας αρέσει παχύ το μείγμα, αραιώστε το με λίγο νερό.


Αλατίζουμε κατά βούληση στο τέλος και ελέγχουμε το ξύδι, αν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο ακόμα.


Η παραδοσιακή σκορδαλιά με ψωμί μπορεί να γίνει στο μπλέντερ ή στο γουδί.

Μυστικά

Μπορείς να φτιάξεις σκορδαλιά με καρύδια ή με μίξη ξηρών καρπών.


Τα καρύδια δε θέλουν μούλιασμα γιατί πολτοποιούνται πολύ εύκολα.


Η αμυγδαλόψιχα όμως πρέπει να μουλιάσει σε ζεστό νερό για μία ώρα, ώστε να πολτοποιηθεί σωστά το αμύγδαλο και να γίνει μια σκορδαλιά σαν αλοιφή.


Επιλέξτε ξηρούς καρπούς καλής ποιότητας. Αν “ταγγίζουν” οι ξηροί καρποί, αυτή τη γεύση θα σας αφήσουν και στη σκορδαλιά.


Η σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια ταιριάζει πολύ με μπακαλιάρο τηγανητό σε τραγανό κουρκούτι.


Διατήρηση σκορδαλιάς

Η σκορδαλιά με καρύδια διατηρείται στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο σκεύος καλά σκεπασμένη.


Διατηρείται για αρκετές ημέρες και μάλιστα όσο μένει στο ψυγείο, τόσο πιο δυνατή γίνεται η αψάδα του σκόρδου.


Αν μετά από μερικές ημέρες η σκορδαλιά σας είναι πολύ δυνατή σε σκόρδο, προσθέστε λίγο λάδι για να γλυκάνει και ανακατέψτε με ένα κουτάλι.


Εσύ με τι φτιάχνεις τη σκορδαλιά;


argiro.gr

24.3.22
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget