Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

ΚΡΗΤΙΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ (Νηστίσιμα)





Κρητικά Κουλουράκια που θα σας μαγέψουν!!! Είναι πεντανόστιμα και πανεύκολα!!

Υλικά

1 κιλό αλεύρι
300 γρ. ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού αμμωνία
1 κουτ. γλυκού αλάτι (Φλώρος)
1 κουτ. γλυκού σόδα
1 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
2 κουτ. γλυκού κανέλα
300 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (skoutari)
130 ml νερό
130 ml χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°

• Σε μια μπασίνα έχουμε το αλεύρι και προσθέτουμε την ζάχαρη, γαρύφαλλο, κανέλα, αμμωνία, και νερό.

• Προσθέτουμε στο χυμό πορτοκάλι την σόδα και το προσθέτουμε και αυτό στην μπασίνα.

• Τέλος αλάτι και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

• Ανακατεύουμε και στην συνέχεια ζυμώνουμε.

• Πλάθουμε τα κουλουράκια όπως εμείς θέλουμε και τα βουτάμε στο σουσάμι.

• Τα ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά σε πάνω κάτω αντιστάσεις.

Μπορείτε να δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:

Cook & Pastry Chef Κωνσταντίνος Τσίχλας

ολύμπιο βήμα
2.3.22
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget