Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Εκτακτο επίδομα Πάσχα: Οι δικαιούχοι για την επιταγή ακρίβειας - Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμά του, αναφέρθηκε και στην επιταγή ακρίβειας που θα δοθεί σε συμπολίτες μας, όπως τόνισε ο ίδιος. Αναλυτικά οι ρυθμίσεις που αφορούν στα μέτωπα της ακρίβειας


Χρήματα από ΑΤΜ (πηγή: Getty Images)


Εκτακτο επίδομα για το Πάσχα θα δοθεί στους δικαιούχους κόντρα στην ακρίβεια και τις ανατιμήσεις σε καύσιμα και τρόφιμα. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμά του, αναφέρθηκε και στην επιταγή ακρίβειας που θα δοθεί σε συμπολίτες μας, όπως τόνισε ο ίδιος.

«Πρέπει να δράσουμε, ακόμη μια φορά, και σε επίπεδο εθνικό. Ετσι, το πρωί της Πέμπτης, οι υπουργοί Οικονομικών, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης θα ανακοινώσουν ένα τρίμηνο πρόγραμμα σημαντικών πρόσθετων ενισχύσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και συμπλήρωσε: «Πρόκειται για μέτρα που απευθύνονται στους πιο αδύναμους και στη μεσαία τάξη. Μελετημένες παρεμβάσεις ύψους 1,1 δισ. που θα ανακουφίσουν 3,2 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες, αλλά και τα νοικοκυριά με εισόδημα έως 30.000 ευρώ το χρόνο».

Οι ρυθμίσεις αφορούν όλα τα μέτωπα της ακρίβειας:
την τόνωση του εισοδήματος με ένα έκτακτο επίδομα στους χαμηλά αμειβόμενους και τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Τη στήριξη των οικογενειών με παιδιά, που έχουν σήμερα και τα περισσότερα έξοδα.
Τη γενναία επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος.
Αλλά και τη μερική απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα

Ενώ συνδυάζονται με ειδικές μέριμνες για τους αγρότες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν χτυπηθεί ιδιαίτερα από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Και, βέβαια, όλα αυτά πλαισιώνονται από τον νέο, χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ και από την επικείμενη δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού. Γιατί οι μισθοί στη χώρα μας είναι, δυστυχώς, ακόμα χαμηλοί. Και η ακρίβεια ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημα.


Είναι μία πρωτοβουλία η οποία έρχεται σε συνέχεια των 2,6 δισ. ευρώ που έχουν ήδη διατεθεί από το ξέσπασμα της ενεργειακής αναστάτωσης. Και για μέτρα που θα ισχύουν για τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο. Όπως είπα, η εφαρμογή τους θα είναι απλή και θα εξηγηθεί αύριο αναλυτικά από τους αρμόδιους Υπουργούς».

Πλέον αναμένονται οι ανακοινώσεις των Υπουργών Οικονομικών, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης, το πρωί της Πέμπτης (17/03) ώστε να ξεκαθαρίσουν οι λεπτομέρειες για το έκτακτο βοήθημα και ποιο θα είναι τελικά το ύψος του.

Τα σενάρια για την επιταγή ακρίβειας και τους δικαιούχους


Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, δικαιούχοι για το έκτακτο επίδομα Πάσχα ή την επιταγή ακρίβειας θα είναι οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού ενώ οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Τετάρτη 16 Μαρτίου. Η χορήγηση της επιταγής ακρίβειας αναμένεται να γίνει τη Μεγάλη Βδομάδα, μεταξύ 18 με 21 Απριλίου.

Αναμένεται να ενταχθούν:
Χαμηλοσυνταξιούχοι
Έγγαμοι με παιδιά και μονογονεϊκές οικογένειες – Αφορά σε χαμηλόμισθους που λαμβάνουν οικογενειακό επίδομα
Δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
Άτομα με αναπηρία που λαμβάνουν προνοιακό επίδομα

Κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος θα είναι το ετήσιο εισόδημα του 2020 (δηλώσεις 2021), αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία (παλαιές αντικειμενικές αξίες).

Εισοδηματικά κριτήρια χαμηλοσυνταξιούχων:

Άγαμοι: Έως 7.200 ευρώ – Έγγαμοι: Έως 14.400 ευρώ
Αξία περιουσίας: Έως 200.000 ευρώ
Ύψος επιδόματος: 250 ευρώ (+50 ευρώ/παιδί)

Εισοδηματικά κριτήρια οικογενειών με παιδιά:

1 παιδί: Ετ. Εισόδημα έως 10.500 ευρώ
2 παιδιά: Ετ. Εισόδημα έως 12.000 ευρώ
3 παιδιά: Ετ. Εισόδημα έως 13.500 ευρώ
Ύψος επιδόματος: 250 ευρώ (+50 ευρώ/παιδί)

238.000 νοικοκυριά Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Θα εισπράξουν: Ένα επιπλέον επίδομα

173.000 άτομα με αναπηρία

Θα λάβουν: 250 ευρώ
Κριτήρια: Να λαμβάνουν προνοιακό επίδομαreader.gr
16.3.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget