Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Προσκεκλημένοι από τα «Ολύμπια εν Δίω» μέλη του Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού Κύπρου

Στο πλαίσιο των διευρυμένων και διεθνών συνεργασιών του Οργανισμού «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» του φορέα που υλοποιεί στον Πιερικό νομό τη Διεθνή Νεανική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού, επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στην Πιερία το διάστημα 4 έως 8 Μαρτίου 2022, προσκεκλημένοι του προαναφερόμενου θεσμού, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού της Κύπρου, με επικεφαλής τον πρόεδρο Ξενοφών Ξενοφώντος.

Την Κυπριακή αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν, ενημέρωσαν και ξενάγησαν από πλευράς «ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΕΝ ΔΙΩ», ο πρόεδρος, ομότιμος καθηγητής πανεπιστημίου, Δρ Αθανάσιος Μπίντας και η συντονίστρια εκδηλώσεων και προϊσταμένη καινοτόμων δράσεων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας, εκπαιδευτικός Μυράντα Παππά.

Στην καθόλα ενδιαφέρουσα συνάντηση επιβεβαιώθηκε η κοινή προσήλωση των δύο φορέων στα ιδεώδη του Ελληνισμού και η πίστη στις ανθρώπινες αξίες, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε να διευρύνουν τη συνεργασία τους με ανταλλαγές ομάδων εργασίας και ειδικών επιστημόνων. Συναποφασίστηκε επίσης μετά από πρόταση του προέδρου του Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού της Κύπρου Ξενοφών Ξενοφώντος, μέλη του οργανισμού «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» να επισκεφτούν την Κύπρο, ενώ αντίστοιχα οι οικοδεσπότες προσκάλεσαν Κύπριους μαθητές και φοιτητές να αποδεχθούν φιλοξενία στην Πιερία, ώστε να συμμετάσχουν στη Διεθνή Νεανική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ 2022».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους οι Κύπριοι εκπρόσωποι ξεναγήθηκαν σε περιοχές αρχαιολογικού, ιστορικού και παραδοσιακού ενδιαφέροντος της Πιερικής γης. Είναι αξιοσημείωτο ότι εντυπωσιάστηκαν από την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του φορέα διαχείρισης εθνικού δρυμού Ολύμπου, όπου η υπεύθυνη του φορέα Θέμιδα Νασιοπούλου ενημέρωσε με γλαφυρό τρόπο την Κυπριακή αποστολή για την διαχρονική παρουσία και ύψιστη σημασία του Ολύμπου στον ελληνικό πολιτισμό. Επιπρόσθετα γοητεύθηκαν με την πληρότητα της αφήγησης και την εμπεριστατωμένη προσέγγιση της κ. Νασιοπούλου στο μεγαλείο του μυθικού βουνού της ελληνωσύνης.Τέλος οι φιλοξενούμενοι Κύπριοι αδελφοί μας έμειναν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι τόσο από την ενημέρωση στον εθνικό δρυμό Ολύμπου, όσο και από την ξενάγηση στους λοιπούς αντιπροσωπευτικούς χώρους του Νομού και υποσχέθηκαν να αυξήσουν τις επισκέψεις τους στην Ολυμπική Πιερία. Στο κοινό συμπόσιο που ακολούθησε ανταλλάχτηκαν αναμνηστικά σημάδια της παράλληλης διαχρονικής πολιτιστικής διαδρομής των δύο περιοχών Κύπρου και Πιερίας.

Επιπρόσθετα στις διαδικασίες των εργασιών του συμποσίου προγραμματισμού, συμμετείχαν επίσης από πλευράς «ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΕΝ ΔΙΩ» τα διοικητικά μέλη, Αντώνιος Ράλλης, Αριστείδης Αγγέλου και Αντώνιος Αθανασιάδης.

Ρεπορτάζ: Περικλής Χατζηγιάννης
21.3.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget