Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Κατερίνη: Οι αγωγοί μεταφοράς νερού


Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου “Αγωγοί μεταφοράς νερού πόλης Κατερίνης»Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου “Αγωγοί μεταφοράς νερού πόλης Κατερίνης». Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και ο αρχικός προϋπολογισμός του, ανέρχεται σε 2.782.258 ευρώ.

Οι εργασίες, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τις αρχές Μαΐου, ενώ έως σήμερα έχουν υλοποιηθεί σε ποσοστό 80%.

Ικανοποιημένος από την πορεία των εργασιών, δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος. «Το έργο σχεδιάστηκε από τη ΔΕΥΑΚ και χρηματοδοτείται από τον Φιλόδημο. Πρόκειται για ένα έργο που αναβαθμίζει τις υποδομές ύδρευσης. Αξιοποιούμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία με στόχο η πόλη και όλος ο Δήμος να αποκτήσει υποδομές που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των δημοτών», είπε ο δήμαρχος.

«Η βελτίωση του δικτύου ύδρευσης της πόλης της Κατερίνης, αποτελεί προτεραιότητα. Με την ολοκλήρωση του έργου, θα έχουμε προσθέσει περισσότερα από 11 χιλιόμετρα καινούργιων αγωγών, κάτι που σημαίνει περιορισμό των βλαβών και κυρίως απρόσκοπτη υδροδότηση για κατοικίες και επιχειρήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Γιάννης Συμεωνίδης. Ο κ. Συμεωνίδης, ευχαρίστησε τα στελέχη της Επιχείρησης, καθώς και τον δήμαρχο Κατερίνης, για την ουσιαστική στήριξη στην υλοποίηση του σχεδιασμού της.

«Η αξιοποίηση των προγραμμάτων χρηματοδότησης, η κατασκευή νέων υποδομών και η βελτίωση των υφιστάμενων, δίνει τη δυνατότητα στη ΔΕΥΑΚ να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες της. Η καθημερινότητα των δημοτών βελτιώνεται και η Επιχείρηση, σε μια δύσκολη συγκυρία, μπορεί να ατενίζει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον», δήλωσε από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Μορφακίδης.

Οι εργασίες

Μέχρι στιγμής, έχουν τοποθετηθεί συνολικά τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο τμήμα εκτέλεσης εργασιών του έργου περισσότερα από 9.750 μέτρα αγωγών από το σύνολο των 11,10 χιλιομέτρων που θα έχουν κατασκευαστεί με την ολοκλήρωση των εργασιών.

Παράλληλα, τοποθετήθηκαν 22 φρεάτια κεντρικών δικλείδων, 124 βανοφρεάτια, δύο φρεάτια εκκένωσης και δύο φρεάτια αεροεξαγωγών του δικτύου.

Οι εργασίες στο Νότιο τμήμα έχουν ολοκληρωθεί με εξαίρεση την σκυροδέτηση της πλάκας οροφής του φρεατίου δικλείδων επί της οδού Σπυρομήλιου (αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των ημερών) και την κατασκευή του φρεατίου δικλείδων επί της Γοργοποτάμου.

Στο Βόρειο τμήμα υπολείπεται η κατασκευή περί των 1350μ αγωγών διατομών 400mm και 500mm επί της οδού Νικ. Πλαστήρα. Εντός των ημερών αναμένεται η έγκριση από την Π.Ε. Πιερίας της υποβληθείσας κυκλοφοριακής μελέτης της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και άμεσα θα εκκινήσουν οι εργασίες σε δυο φάσεις.

Επιπλέον, αναμένεται η τελική έγκριση-αδειοδότηση από την ΓΑΙΑ ΟΣΕ για τη διέλευση των 130μ αγωγού Φ200mm εντός της ιδιοκτησίας της στον Σιδ. Σταθμό με τα 50μ εξ αυτών να τοποθετούνται υπόγεια (κάτω από τις ράγες του σιδηροδρόμου) με οριζόντια διάτρηση

Τέλος με την ολοκλήρωση του έργου θα έχει κατασκευαστεί το φρεάτιο ρύθμισης πίεσης του νέου δικτύου των αγωγών στην περιοχή της Ανδρομάχης.

3.3.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget