Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Καθημερινές συνήθειες που αποκαλύπτουν στοιχεία για την προσωπικότητά σας

Πολλά περισσότερα απ' όσα πιστεύατε
Ακόμη και αν δεν το αντιλαμβάνεστε οι ίδιοι, υπάρχουν συνήθειες στην καθημερινότητά σας, που αποκαλύπτουν πολλά περισσότερα στοιχεία για την προσωπικότητά σας, απ’ όσο μπορείτε να φανταστείτε. Όπως και οι τρεις συνήθειες που ακολουθούν παρακάτω.

Ο τρόπος με τον οποίο κρεμάτε το χαρτί υγείας
Η συζήτηση σχετικά με το αν υπάρχει σωστός τρόπος για να κρεμάσετε το χαρτί υγείας στην τουαλέτα είναι αρκετά μεγάλη και χρονοβόρα. Ωστόσο, η θεραπεύτρια Gilda Carle, PhD, ισχυρίζεται ότι μπορεί να εκμαιεύσει στοιχεία για την προσωπικότητα κάποιου ανθρώπου από τον τρόπο που το κρεμάει, αναφέρει το Reader’s Digest. Σε μια έρευνα, λοιπόν, ανάμεσα σε 2.000 άντρες και γυναίκες ζήτησε να της πουν τον τρόπο που κρεμάνε το χαρτί υγείας στο μπάνιο τους -να βγαίνει δηλαδή από την πάνω πλευρά του ρολού ή από την κάτω-, ενώ τους ζήτησε, επίσης, να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια που θα έλεγαν πόσο διεκδικητικοί ήταν -σε κλίμακα από 1 έως 10- στις σχέσεις τους.

Τα αποτελέσματα της Δρ. Carle έδειξαν, λοιπόν, ότι όσοι προτιμούν το χαρτί να ξετυλίγεται από την πάνω πλευρά του ρολού είναι πιο κυρίαρχοι, ενώ εκείνοι που προτιμούν να ξετυλίγεται από την κάτω πλευρά του ρολού τείνουν να είναι πιο υποτακτικοί. Μάλιστα, μερικοί εξαιρετικά κυρίαρχοι τύποι παραδέχτηκαν ακόμη ότι αλλάζουν την κατεύθυνση του χαρτιού και σε άλλα μπάνια που επισκέπτονται!

Η επιλογή των παπουτσιών σας

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Research in Personality υποδηλώνει ότι μπορείτε να διαβάσετε την προσωπικότητα κάποιου μέσω της επιλογής των παπουτσιών του. Οι εθελοντές υπέβαλαν φωτογραφίες των παπουτσιών τους και στη συνέχεια συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους.

Μια άλλη ομάδα κοίταξε τις φωτογραφίες και στη συνέχεια περιέγραψε την προσωπικότητα του κάθε ιδιοκτήτη παπουτσιού, με τις περιγραφές μάλιστα να είναι εξαιρετικά ακριβείς. Υπολόγισαν την ηλικία, το εισόδημα και το άγχος κάποιου αποκλειστικά βάσει των παπουτσιών του. Τα αποτελέσματα της μελέτης, λοιπόν, έδειξαν ότι τα άτομα που φορούν άνετα παπούτσια τείνουν να είναι σχετικά ευχάριστα. Τα ankle boots φοριούνται γενικά από εκείνους που είναι πιο επιθετικοί, ενώ το να φορά κανείς άβολα παπούτσια υποδηλώνει ότι είναι περισσότερο ήρεμος. Τέλος, όσοι φοράνε ως επί το πλείστον καινούρια και καλά διατηρημένα παπούτσια είναι πιο ανήσυχες προσωπικότητες.


Η χειραψία σας

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Personality and Social Psychology διαπίστωσε ότι η χειραψία σας μπορεί να αλλάξει τις εντυπώσεις των ανθρώπων για εσάς. Στο πείραμα, οι κριτές εκπαιδεύτηκαν για να εκτιμήσουν οκτώ χαρακτηριστικά χειραψίας: πληρότητα λαβής, θερμοκρασία, ξηρότητα, αντοχή, διάρκεια, σφριγηλότητα, υφή και επαφή με τα μάτια.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι συμμετέχοντες με πιο δυνατές χειραψίες χαρακτήρισαν τους εαυτούς τους πιο συναισθηματικά εκφραστικούς, εξωστρεφείς και θετικούς από τους άλλους. Εκείνοι με πιο χαλαρές λαβές ήταν πιο ντροπαλοί και νευρωτικοί, ενώ και οι πρώτες εντυπώσεις των κριτών συσχετίστηκαν με αυτό. Συμφώνησαν, δηλαδή, ότι οι συμμετέχοντες με πιο δυνατές χειραψίες ήταν πιο σίγουροι και λιγότερο κοινωνικά ανήσυχοι.


newsbeast.gr
2.3.22
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget