Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Φυσικοθεραπευτές Πιερίας: Άμεση λύση στο θέμα στάθμευσης των ΑΜΕΑ
Η ξαφνική άρση των αδειών στάθμευσης από τα φυσικοθεραπευτήρια προκάλεσε πρωτόγνωρες καταστάσεις στους δρόμους της πόλης που αν μη τι άλλο δεν δικαιολογούν την διάθεση παροχής ποιοτικών υπηρεσιών που θέλει να προάγει η δημοτική αρχή.

Αποφάσεις τόσο μεγάλης βαρύτητας απαιτούν συζήτηση πρώτα με τους άμεσα προσβαλλόμενους, έπειτα κατάθεση προτάσεων- εναλλακτικών επιλογών (Φυσικοθεραπευτές-ΑΜΕΑ) και τέλος σύγκληση της επιτροπής για την ψήφιση της απόφασης. Εμείς λοιπόν, ως περιφερειακό τμήμα, αναρωτιόμαστε γιατί επιλέξατε ως Δήμος Κατερίνης, ακριβώς την αντίθετη πορεία; Γιατί δεν μας καλέσατε; Γιατί δεν μας ακούσατε; Με όλους εμάς δεν συναντιόσασταν προεκλογικά γεμίζοντας μας υποσχέσεις και οράματα που θα έκαναν την πόλη μας παράδειγμα προς μίμηση για την καθημερινότητα των ΑΜΕΑ;

Πιστεύετε ειλικρινά ότι μας αξίζει αυτή η αντιμετώπιση; Είναι πολύ δυσάρεστο ως επιστήμονες υγείας να αναγκαζόμαστε να στραφούμε στα ΜΜΕ για να αναδείξουμε το ζήτημα των αδειών στάθμευσης. Είναι άδικο…είναι εξευτελιστικό….είναι πισωγύρισμα για την κοινωνία της Κατερίνης. Είμαστε σίγουροι ότι θα θελήσετε να ξανασκεφτείτε το όλο θέμα…

Είναι αδιανόητο να έχουμε γεμίσει αυτοσχέδιες κατασκευές σε μαγαζιά της πόλης που αποτρέπουν την στάση αυτοκίνητων (παρά μόνο αν είναι πελάτες τους), να υπάρχουν στα πεζοδρόμια γλάστρες, ράμπες, κάδοι και πολλά άλλα δήθεν κολπάκια του κάθε “εφευρετικού” κατοίκου και ο Δήμος Κατερίνης να κλείνει τα μάτια….είναι προκλητικό.

Μια βόλτα στον πεζόδρομο και όλοι καταλαβαίνουμε την διάκριση που γίνεται και πως θυμόμαστε την εφαρμογή του νόμου κατά βούλησίν. Έχετε την ικανότητα ως αρχή να αποκαταστήσετε το εν λόγω πρόβλημα. Μπορείτε να το κάνετε και το έχετε αποδείξει κατά το παρελθόν. Αναγκαστικά η δημόσια υγεία μπαίνει στην “ζυγαριά των αξιών” και επιβάλλεται να ξεκινάμε από αυτήν, ειδικά αν συνδέεται και με την καθημερινότητα των ΑΜΕΑ. Πιεζόμαστε πολύ τις τελευταίες, από γονείς με παιδιά ΑΜΕΑ, να φωτογραφίσουμε το σκηνικό την ώρα που φτάνουν στα εργαστήρια φυσικοθεραπείας. Μεταφέρουν τα παιδιά στα χέρια τους!!!!

Το αντιλαμβανόσαστε ως εικόνα; Φασαρίες, ύβρεις και καταστάσεις πανικού για κάτι που μέχρι χθες ήταν λυμένο και καμαρώναμε γι αυτό. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων οφείλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες της Κατερίνης ότι: ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΏΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΆΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΊΞΕΙΣ. Αυτό σίγουρα δημιουργεί πολύ αρνητική εικόνα για την αντίληψη του προβλήματος.

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η επαναφορά των αδειών στάθμευσης(είτε άμεσα, είτε έμμεσα) δεν θα αποτελέσει προϊόν ιδιαίτερης αντιμετώπισης προς τους πάροχους υγείας. Ας δούμε λίγο πιο μακριά…..Θα αποτελέσει μια μεγάλη νίκη για γονείς και παιδιά ΑΜΕΑ που αξίζουν τον ποιοτική αναγνώρισή της προσφοράς τους από όλους εμάς τους υποτιθέμενα φιλεύσπλαχνους!

Με εκτίμηση για το Δ.Σ.

Μπάναλης Παναγιώτης
Καραγιάννη Ελένη
Φώτη Άννα23.3.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget