Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Ισχυρή σύσταση ΠΟΥ σε Ουκρανία: Καταστρέψτε τους παθογόνους πριν μεταδοθούν ασθένειες
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμβούλεψε την Ουκρανία να καταστρέψει τους παθογόνους μικροοργανισμούς υψηλού κινδύνου στα δημόσια εργαστήρια της χώρας για να αποτρέψει «οποιεσδήποτε πιθανές διαρροές» που θα μετέδιδαν ασθένειες στον πληθυσμό.
Ειδικοί βιοασφαλείας θεωρούν ότι η μετακίνηση ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία και ο βομβαρδισμός των πόλεων έχουν αυξήσει τον κίνδυνο διαφυγής παθογόνων που προκαλούν ασθένειες, σε περίπτωση που χτυπηθούν συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

Όπως σε πολλές χώρες, η Ουκρανία έχει δημόσια εργαστήρια υγείας που ερευνούν πώς να περιορίσουν απειλητικές ασθένειες που επηρεάζουν τόσο τα ζώα όσο και τους ανθρώπους. Αυτά τα εργαστήρια έχουν λάβει υποστήριξη από τις ΗΠΑ, τον ΠΟΥ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.Μετά από ερώτηση του Reuters για την εργασία στην Ουκρανία ύστερα από την εισβολή στη Ρωσία, ο ΠΟΥ απάντησε ότι έχει συνεργαστεί με τα δημόσια εργαστήρια υγείας για πολλά χρόνια για να προωθήσει πρακτικές ασφάλειας που βοηθούν στην αποτροπή «την τυχαίας ή σκόπιμης απελευθέρωσης παθογόνων παραγόντων».

«Ως μέρος αυτής της εργασίας, ο ΠΟΥ πραγματοποίησε ισχυρή σύσταση στο Υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας και άλλα υπεύθυνα σώματα να καταστρέψουν παθογόνους υψηλής απειλής για να αποτραπούν τυχόν διαρροές» ανέφερε ο ΠΟΥ.

Ο ΠΟΥ δεν ανέφερε πότε πραγματοποίησε τη σύσταση ενώ δεν παρείχε λεπτομέρειες για τα είδη παθογόνων η τοξίνων που φιλοξενούνταν στα εργαστήρια της Ουκρανίας. Επίσης, δεν απάντησε στο κατά πόσο η Ουκρανία ακολούθησε αυτές τις συστάσεις.
Η Ρωσία κατηγόρησε τις ΗΠΑ για χρηματοδότηση ερευνών για βιολογικά όπλα στην Ουκρανία

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι χρηματοδότησαν πρόγραμμα βιολογικών όπλων στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι βρήκε αποδείξεις σε ουκρανικά εργαστήρια.

«Ο στόχος αυτών των χρηματοδοτημένων από το Πεντάγωνο βιολογικών ερευνών στην Ουκρανία ήταν να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός κρυφής εξάπλωσης φονικών παθογόνων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Η δήλωση του ΠΟΥ δεν έκανε καμία αναφορά σε βιολογικό πόλεμο. Η υπηρεσία ανέφερε ότι ενθαρρύνει όλα τα μέρη να συνεργαστούν στην «ασφαλή διάθεση τυχόν παθογόνων παραγόντων που συναντούν και να επικοινωνήσουν για τεχνική βοήθεια, όπως απαιτείται». Προσφέρθηκε να βοηθήσει όπου ήταν δυνατόν με τεχνική καθοδήγηση και συντονισμό.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει την Παρασκευή κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας, ανέφεραν διπλωμάτες, για να συζητήσουν τους ισχυρισμούς της Μόσχας, οι οποίοι παρουσιάστηκαν χωρίς στοιχεία, για τις βιολογικές δραστηριότητες των ΗΠΑ στην Ουκρανία.news4health

11.3.22
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget