Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Κι ένα δροσερό νηστίσιμο γλυκάκι επιβάλλεται μετά την σκορδαλιά




Λαχταριστή κρέμα με άρωμα μήλου και κανέλας.

Έχω κάνει κάποιες μικρές αλλαγές στην εκτέλεση, αλλά αυτό που σίγουρα θα κάνω την επόμενη φορά, είναι να διπλασιάσω τα υλικά.
Διότι τα υλικά που θα σας δώσω, δίνουν μόνο 4 μικρά μπολάκια λαχταριστής κρέμας, η οποία ούτε που κατάλαβα για πότε εξαφανίστηκε!!
Θα χρειαστούμε:


500 ml έτοιμο χυμό μήλου (θα τον βρείτε στα Σ/Μ)
1 ξύλο κανέλλας
50 γρ. ζάχαρη
40 γρ. κορν φλάουρ
σκόνη κανέλλα για το πασπάλισμα


Στην πράξη:

Κρατάμε 100 ml από τον χυμό μήλου στην άκρη και βάζουμε τον υπόλοιπο σε μια κατσαρόλα να βράσει, μαζί με το ξύλο κανέλας.
Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά.

Στον χυμό που κρατήσαμε στην άκρη, αναμειγνύουμε την ζάχαρη και το κορν φλάουρ και χτυπάμε καλά με το σύρμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε έως ότου η κρέμα πήξει.

Αποσύρουμε από την φωτιά και αφαιρούμε το ξύλο κανέλας.

Αδειάζουμε την κρέμα σε μικρά πλαστικά ή μεταλλικά φορμάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά και να στερεοποιηθούν.

Για να τα ξεφορμάρουμε, βυθίζουμε την βάση τους σε καυτό νερό.
Τα αναποδογυρίζουμε σε πιατάκι, τα πασπαλίζουμε με κανελίτσα και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

xrysoskoufaki.gr
23.3.22
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget