Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Δήμος Κατερίνης: Παρεμβάσεις στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων
Το συμφωνητικό για την κατασκευή του έργου με τίτλο «Επισκευή και Συντήρηση του Υφιστάμενου Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Κατερίνης»,

 εκτιμώμενης αξίας 372.000 ευρώ με ΦΠΑ, υπεγράφη σήμερα από τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο και από εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Ευστάθιου Κεραμιδιώτη.

«Σχεδιάσαμε και προγραμματίσαμε παρεμβάσεις για την ουσιαστική βελτίωση των εγκαταστάσεων στο κυνοκομείο. Στόχος μας είναι να πληροί πλέον τις απαιτούμενες προδιαγραφές και να μετατραπεί σε πρότυπη εγκατάσταση φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων» τόνισε σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Επιπλέον, όπως υπογράμμισε από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Ευστάθιος Κεραμιδιώτης: «Το καταφύγιο όπως πρόκειται να διαμορφωθεί θα διαθέτει όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται σε χώρους διαμονής, περίθαλψης και σίτισης των ζώων, αποθηκευτικούς, βοηθητικούς και χώρους γραφείων. Η υπηρεσία μας θα συντονίζει και θα παρακολουθεί στενά τις εργασίες, ώστε να ολοκληρωθούν έγκαιρα βάσει και του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί».

Η σημερινή κατάσταση του κυνοκομείου

Οι υφιστάμενοι χώροι του καταφυγίου δυναμικότητας 80 θέσεων, στο χώρο του Βιολογικού Σταθμού του Δήμου Κατερίνης παρουσιάζουν εδώ και χρόνια, σειρά προβλημάτων ως προς την καταλληλότητά τους, τα οποία αφενός δυσχεραίνουν την ομαλή λειτουργία του καταφυγίου και αφετέρου θέτουν κινδύνους για την ασφάλεια των εργαζομένων και την υγεία των ζώων που φιλοξενούνται.

Πιο συγκεκριμένα, τα συνολικά έξι κτίρια εγκαταστάσεων του καταφυγίου (το ένα λειτουργεί ως αποθήκη τροφίμων και εξοπλισμού εμβαδού 51,30 τ.μ., το ένα ως κτίριο διοίκησης εμβαδού 110,83 τ.μ. και τα τέσσερα κτίρια αποτελούν τους χώρους φιλοξενίας των ζώων με συνολικό εμβαδό 533,85 τ.μ.) βρίσκονται σε κακή κατάσταση, έχοντας φθαρεί από το πέρασμα του χρόνου, την εκτεταμένη χρήση, καθώς και από αστοχίες στην κατασκευή.

Η ταυτότητα των παρεμβάσεων που θα επιλύσουν χρόνια προβλήματα

Μεταξύ άλλων σύμφωνα με την μελέτη που εκπονήθηκε από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης θα εκτελεστούν:

Εργασίες αντικατάστασης στέγης κτιρίων φιλοξενίας και συντήρησης δομών κτιρίων φιλοξενίας, αποκατάστασης τοπικού δικτύου ύδρευσης, διαμόρφωσης εξωτερικών χώρων, αποκατάστασης λειτουργικότητας των διοικητικών κτιρίων.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της μελέτης, προβλέπεται ο εξοπλισμός του καταφυγίου με όλα τα απαραίτητα είδη για την ορθή και άρτια λειτουργία του και σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς που εξασφαλίζουν την υγεία των ζώων που φιλοξενούνται. Πρόκειται για εξοπλισμό που είτε θα αντικαταστήσει τον υφιστάμενο που έχει καταστραφεί, είτε θα συμπληρώσει ανάγκες, οι οποίες στην παρούσα φάση δεν ικανοποιούνται.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, για το οποίο ο Δήμος Κατερίνης εξασφάλισε χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», ορίζεται σε δέκα (10) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.Σημείωση: Στο ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί επισημαίνονται ορισμένα από τα χρόνια προβλήματα που υφίστανται στις εγκαταστάσεις και αναμένεται να επιλυθούν οριστικά με τις παρεμβάσεις που προγραμματίστηκαν:

Υφιστάμενη επιστέγαση κτιρίων φιλοξενίας
Υφιστάμενη επιστέγαση κτιρίων φιλοξενίας


Κατεστραμμένο δίκτυο υδροσυλλογής.


Κατεστραμμένα κλουβιά φιλοξενίας.
Κατεστραμμένα κλουβιά φιλοξενίας.


Προβλήματα υγρασίας στο εσωτερικό των κτιρίων διοικήσεως.
Προβλήματα υγρασίας στο εσωτερικό των κτιρίων διοικήσεως.


3.3.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget