Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Πρώτη πράξη πολέμου από τους Ναζί: Καταλαμβάνουν τη Ρηνανία παραβιάζοντας τις διεθνείς συνθήκες - Η Ιστορία επαναλαμβάνεταιcopyright Ap Photos


Οι Γερμανοί Ναζί δείχνουν τις προθέσεις τους: Καταλαμβάνουν τη Ρηνανία παραβιάζοντας τις διεθνείς συνθήκες του Λοκάρνο και των Βερσαλλιών. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ανοίγει την πόρτα της Ευρώπης!Με το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η περιοχή της Ρηνανίας είχε τέθη υπό την κατοχή των συμμάχων της Αντάντ ενώ απαγορεύτηκε η στάθμευση γερμανικών στρατευμάτων σε ακτίνα 50 χλμ. ανατολικά του Ρήνου.

Ποια ήταν η Ρηνανία; Κατά μήκος του ποταμού Ρήνου, μια λοφώδη περιοχή ανάμεσα στο Μάιντς και την περιοχή της Βόννης, βρίσκεται η Ρηνανία. Βόρεια της Βόννης, ο χαρακτήρας του τοπίου αλλάζει και διευρύνεται στη μεγάλη βορειοευρωπαϊκή πεδιάδα που οδηγεί στη Βόρεια Θάλασσα . Η περιοχή του Κάτω Ρήνου ήταν βιομηχανική ζώνη. Μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο η Συνθήκη των Βερσαλλιών όχι μόνο αποκατέστησε την Αλσατία - Λωρραίνη στη Γαλλία, αλλά επέτρεψε στα συμμαχικά στρατεύματα να καταλάβουν τμήματα της δεξιάς και της αριστερής όχθης της γερμανικής Ρηνανίας. Επιπλέον, η γερμανική αριστερή όχθη και μια λωρίδα της δεξιάς όχθης βάθους 50 χιλιομέτρων επρόκειτο να αποστρατικοποιηθούν.Η Ρηνανία ήταν το πεδίο επαναλαμβανόμενων κρίσεων και αντιπαραθέσεων κατά τη δεκαετία του 1920. Μια «Δημοκρατία της Ρηνανίας» ανακηρύχθηκε από εξεγερμένους αυτονομιστές τον Οκτώβριο του 1923, αλλά διήρκεσε λιγότερο από δύο εβδομάδες. Οι γερμανοφοβικοί Γάλλοι αντιστάθηκαν στις προσπάθειες των ΗΠΑ και της Βρετανίας για τη συμφιλίωση της Γερμανίας και τα τελευταία συμμαχικά στρατεύματα κατοχής δεν εγκατέλειψαν τη Ρηνανία μέχρι τις 30 Ιουνίου 1930.
Στις 7 Μαρτίου 1936, τα γερμανικά στρατεύματα με την εγκατάστασή τους στην Ρηνανία καταπάτησαν την Συνθήκη των Βερσαλλιών σε αντίδραση στην Γαλλοσοβιετική συνθήκη αμοιβαίας βοήθειας.
Ο Αδόλφος Χίτλερ απέρριψε τις ρήτρες της Συνθήκης των Βερσαλλιών για τη Ρηνανία και το Σύμφωνο του Λοκάρνο και ανακοίνωσε ότι τα γερμανικά στρατεύματα είχαν εισέλθει στην αποστρατικοποιημένη ζώνη της Ρηνανίας. Οι παρατεταμένες διεθνείς διαπραγματεύσεις απέτυχαν να αναιρέσουν τη γερμανική επαναστρατιωτικοποίηση της Ρηνανίας και η παθητική στάση των δυτικών δυνάμεων προμήνυε τη συγκατάθεσή τους στην προσάρτηση της Αυστρίας από τον Χίτλερ και στις απαιτήσεις του για την Τσεχοσλοβακία το 1938. Και ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος δειλά δειλά άνοιγε την πόρτα και έμπαινε στην Ευρώπη.


Η Ιστορία επαναλαμβάνεται...


Κι έτσι για την Ιστορία να αναφέρουμε εδώ κάτι σχετικό… Τη δημιουργία ενός ταμείου εμβέλειας 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις στον τομέα της άμυνας μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς σε ομιλία του στη Bundestag, τροποποιώντας τον προϋπολογισμό του 2022. Για την «Μπούντεσβερ», τον ομοσπονδιακό στρατό, η κυβέρνηση Σολτς εξαγγέλλεί ένα εντυπωσιακό εξοπλιστικό πρόγραμμα! Είναι η πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που η Γερμανία επανεξοπλίζεται. Και η Ιστορία κλείνει τα μάτια και σκέπτεται…


ethnos.gr
8.3.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget