Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Η Ουκρανία έχει αναπτύξει βιολογικά όπλα με χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ, καταγγέλλει το Κρεμλίνο

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, ισχυρίστηκε πως επιβεβαιώνεται η ύπαρξη βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία, τα οποία μάλιστα χρηματοδοτήθηκαν από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ
Κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, η Ρωσία έλαβε έγγραφα που αποδεικνύουν ότι τα ουκρανικά βιολογικά εργαστήρια που βρίσκονται κοντά στα ρωσικά σύνορα εργάζονταν για την ανάπτυξη συστατικών βιολογικών όπλων, ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε δήλωσή της την Τρίτη.
«Επιβεβαιώνουμε τα γεγονότα, που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, για τον επείγοντα καθαρισμό από το καθεστώς του Κιέβου των ιχνών του στρατιωτικού βιολογικού προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε από το Κίεβο με χρηματοδότηση από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ», σημειώνεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύει το Tass.

«Ελήφθησαν έγγραφα από υπαλλήλους των ουκρανικών βιολογικών εργαστηρίων σχετικά με την επείγουσα διάθεση ιδιαίτερα επικίνδυνων παθογόνων παραγόντων πανώλης, άνθρακα, τουλαραιμίας, χολέρας και άλλων θανατηφόρων ασθενειών, που πραγματοποιήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, μιλάμε για την εντολή του ουκρανικού Υπουργείου Υγείας για την άμεση διάθεση όλων των αποθεμάτων επικίνδυνων παθογόνων μικροοργανισμών, που εστάλη σε όλα τα βιολογικά εργαστήρια».


Η επείγουσα διάθεση των ιδιαίτερα επικίνδυνων παθογόνων μικροοργανισμών, που πραγματοποιήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου, ήταν απαραίτητη προκειμένου να αποτραπεί η αποκάλυψη ενεργειών παραβίασης του άρθρου 1 της Σύμβασης για τα βιολογικά όπλα από την Ουκρανία και τις ΗΠΑ, δήλωσε η Ζαχάροβα.

«Οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των καταγγελιών που έχουμε κάνει επανειλημμένα στο πλαίσιο της εφαρμογής της Σύμβασης για τα βιολογικά όπλα όσον αφορά τη στρατιωτική βιολογική δραστηριότητα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο μετασοβιετικό έδαφος», σημείωσε.

«Προκειμένου να αμβλύνουμε αυτές τις ανησυχίες, εξετάζουμε το ενδεχόμενο προσφυγής σε μηχανισμούς, που περιγράφονται στα άρθρα 5 και 6 της Σύμβασης για τα βιολογικά όπλα, τα οποία προβλέπουν ότι τα κράτη μέλη οφείλουν να διαβουλεύονται μεταξύ τους για την επίλυση όλων των ζητημάτων που αφορούν το στόχο της Σύμβασης ή την εφαρμογή των ρητρών της και να συνεργάζονται στη διερεύνηση κάθε πιθανής παραβίασης των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη Σύμβαση», πρόσθεσε η Ζαχάροβα.
Dikaiologitika.gr

9.3.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget