Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Πως θα φτιάξετε Φέτα Σαγανάκι


Φέτα Σαγανάκι

Υλικά

Κόβουμε το φύλλο κρούστας στη μέση.
Κόβουμε ένα ορθογώνιο κομμάτι φέτας πάχους περίπου 1 εκ.
Αλείβουμε καλά το φύλλο στις άκριες με ελαιόλαδο.
Βάζουμε τη φέτα στην στενή πλευρά, 5 – 6 εκ κάτω από την άκρη.
Διπλώνουμε την πάνω πλευρά πάνω από τη φέτα και την ξανααλείφουμε με ελαιόλαδο.
Διπλώνουμε τις πλαϊνές άκριες πάνω από τη φέτα και τις ξανααλείφουμε με ελαιόλαδο.



Διπλώνουμε και το υπόλοιπο φύλλο γύρω από τη φέτα. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε είτε να τη ψήσουμε στο φούρνο ή να την τηγανίσουμε σε ελαιόλαδο.

ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

Τηγανίζεται σε μέτρια ένταση για να προλάβει να λιώσει η φέτα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε το διπλωμένο μέρος κάτω.
Το γυρίζουμε και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει.
Frying crispy feta image


ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180o C. Βάζουμε την τυλιγμένη φέτα σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Την αλείβουμε από πάνω με ελαιόλαδο και τη ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από πάνω.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:

Μπορούμε να το σερβίρουμε ως έχει ή να ρίξουμε μέλι και σουσάμι από πάνω, που ταιρίζει πολύ με την αλμυρή φέτα.
Είναι ένα νόστιμο και εύκολο μεζεδάκι για να συνοδεύσει το ούζο, το τσίπουρο ή το κρασί.


xrysoskoufaki.gr
28.3.22
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget