Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Πόσοι Έλληνες άνδρες κακοποιούνται από τις γυναίκες τους;
Για πρώτη φορά την απάντηση δίνει η ευρωπαϊκή μελέτη της οργάνωσης Domestic Violence in Europe. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε με στατιστική έρευνα σε Ελλάδα, Ισπανία, Βέλγιο, Βρετανία, Ουγγαρία, Σουηδία, Πορτογαλία και Γερμανία.

Από το πόρισμα της μελέτης διεξήχθη το συμπέρασμα ότι οι Έλληνες άνδρες πέφτουν θύματα ψυχολογικής βίας σε ποσοστό 72%, ενώ έχουν υποστεί σωματική βία σε ποσοστό 31,7%. Πολύ μικρότερη ήταν η καταγραφή για σεξουαλική βία, με μόλις 7,24%.

Πόρισμα μελέτης: Τρεις στους δέκα Έλληνες άνδρες κακοποιούνται σωματικά από τη σύντροφό τους.
Γεγονός που θα έπρεπε να αναφέρεται στην Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας. Ωστόσο, δεν υπάρχει απολύτως καμία αναφορά στο φαινόμενο.

Επιπρόσθετα, στην Ελλάδα, καθώς και την Ουγγαρία, το Βέλγιο και την Ισπανία, καταγράφηκαν τα συχνότερα κρούσματα ψυχολογικής βίας στον άνδρα. Όσον αφορά τη σωματική βία, η Ελλάδα κρατάει την πρωτιά με το 31,7% ενώ ακολουθεί η Αγγλία με 15,1% και το Βέλγιο με 14,2%.


Επιπλέον, έρευνες σε ζευγάρια έδειξαν ότι πριν από το γάμο το 44% των γυναικών είχαν ασκήσει βία, 18 μήνες μετά το γάμο το ποσοστό ανέρχεται σε 36% και 30 μήνες μετά το γάμο το 32% δήλωσε ότι εξακολουθεί να καταφεύγει σε παρόμοιες συμπεριφορές.

Με πηγές από: gobeawesom

katoxikanea.gr
7.3.22
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget