Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Η Κίνα τα τελευταία 24ωρα στέλνει διαρκώς αεροσκάφη τα οποία τρυπάνε τον εναέριο χώρο της Ταϊβάν
Οι υπηρεσίες αμυντικών πληροφοριών του Καναδά ανησυχούν ότι η εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία θα ενθαρρύνει την Κίνα να κάνει το ίδιο με την Ταϊβάν, λέει ο επικεφαλής του κλάδου στρατιωτικών πληροφοριών.

Μέσα σε λίγες ώρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα έστειλε εννέα αεροσκάφη στο ADIZ της Ταϊβάν.

Η εξόρμηση της 24ης Φεβρουαρίου σηματοδότησε τη 13η εισβολή στον εναέριο χώρο της Ταϊβάν τον Φεβρουάριο. Σε μια μεγάλης κλίμακας εισβολή στα τέλη Ιανουαρίου, ο κινεζικός στρατός έστειλε 39 αεροσκάφη στο ADIZ της Ταϊβάν σε μια προφανή προσπάθεια να εκφοβίσει και να εξουθενώσει τον στρατό της Ταϊβάν.

(Η ζώνη αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας της Ανατολικής Κίνας (συντομογραφία ADIZ) είναι μια ζώνη αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Θάλασσας της Ανατολικής Κίνας όπου η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας ανακοίνωσε ότι εισήγαγε νέους περιορισμούς εναέριας κυκλοφορίας τον Νοέμβριο του 2013. 

Η περιοχή αποτελείται από τον εναέριο χώρο από περίπου, και συμπεριλαμβανομένων, των ιαπωνικών ελεγχόμενων νησιών Senkaku (τα οποία είναι γνωστά ως νησιά Diaoyu στην ηπειρωτική Κίνα και διεκδικούνται από την ηπειρωτική Κίνα καθώς και την Ταϊβάν) βόρεια έως τον βράχο Socotra που διεκδικεί η Νότια Κορέα (γνωστός ως Suyan Jiao στην Κίνα). Περίπου η μισή έκταση επικαλύπτεται με ένα ιαπωνικό ADIZ, ενώ επίσης επικαλύπτεται σε μικρό βαθμό με το ADIZ της Νότιας Κορέας και της Ταϊβάν. Όταν εισήχθη η κινεζική πρωτοβουλία προκάλεσε επικρίσεις καθώς το ADIZ επικαλύπτεται με το ADIZ άλλων χωρών, επέβαλε απαιτήσεις τόσο σε πολιτικά όσο και σε στρατιωτικά αεροσκάφη ανεξαρτήτως προορισμούκαι περιλάμβανε αμφισβητούμενες θαλάσσιες περιοχές)
«Eίμαστε πολύ ανήσυχοι για τις προθέσεις της Κίνας και στην πραγματικότητα αγωνιούμε αν η Κίνα θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να επιταχύνει τα δικά της σχέδια για μεγαλύτερο έλεγχο του κοντινού της εξωτερικού, συγκεκριμένα της Ταϊβάν», είπε ο υποστράτηγος Michael Wright στη Μόνιμη Επιτροπή Εθνικής Άμυνας (NDDN) στις 2 Μαρτίου.

Η συνεδρίαση του NDDN ήταν η δεύτερη συνεδρίαση της επιτροπής από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την επίθεσή της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Βουλευτές από τα τέσσερα κόμματα μελετούν τις απειλές που αντιμετωπίζει ο Καναδάς και την ικανότητα της χώρας να υποστηρίξει την Ουκρανία και να εμπλακεί σε συμβατικό πόλεμο σε περίπτωση απειλής χτυπήστε σπίτι.

Ο Καναδάς έχει κινηθεί για να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού αργού πετρελαίου και ανακοίνωσε στις 28 Φεβρουαρίου πρόσθετη βοήθεια 25 εκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη της Ουκρανίας, μαζί με την παροχή δύο αεροσκαφών τακτικής αερομεταφοράς C-130J και μιας ομάδας περίπου 45 ατόμων για να βοηθήσει τις προσπάθειες του ΝΑΤΟ.


Ερωτηθείς από την βουλευτή του NDP, Lindsay Mathyssen, εάν η απάντηση από τα δυτικά έθνη στην ουκρανική σύγκρουση έχει με οποιονδήποτε τρόπο «παύση» στην Κίνα στις φιλοδοξίες της για την Ταϊβάν, ο Wright είπε ότι το Πεκίνο πρέπει να λάβει υπόψη του.

«Θα ήλπιζα ότι με την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, και συγκεκριμένα του ΝΑΤΟ και της Δύσης, η Κίνα θα είχε σταματήσει οποιοδήποτε από τα αυταρχικά της σχέδια», είπε.


Το Πεκίνο θεωρούσε από καιρό την Ταϊβάν ως αποσχισθείσα επαρχία, παρά το γεγονός ότι η Ταϊβάν είναι de facto ανεξάρτητη χώρα. Από τον Μάρτιο του 2019, το κινεζικό καθεστώς εντείνει τη στρατιωτική επιθετικότητα στην Ταϊβάν, στέλνοντας στρατιωτικά αεροσκάφη στη Ζώνη Αναγνώρισης Αεράμυνας του νησιού (ADIZ).

 
katohika.gr 
6.3.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget