Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Η Ινδία τιμώμενη χώρα του Φεστιβάλ Ολύμπου το 2023
Τη ραγδαία αναπτυσσόμενη και δεύτερη σε πληθυσμό χώρα στον πλανήτη, Ινδία, αποφάσισε να ανακηρύξει η διοίκηση του ΟΡΦΕΟ, ως τιμώμενη χώρα στο 52ο Φεστιβάλ Ολύμπου του 2023. Για το σκοπό αυτό την Κυριακή 27 Μαρτίου, επισκέφθηκε την Πιερία απεσταλμένος του πρέσβη της Ινδίας στην Αθήνα, ο επιτετραμμένος και αρμόδιος για θέματα πολιτισμού της πρεσβείας, Mr. S Rajendran.

Πριν την επίσκεψη του επιτετραμμένου της Ινδίας, προηγήθηκε επιστολή πρόσκληση, του ΟΡΦΕΟ, την οποία έκανε αποδεκτή ο πρέσβης της Ινδίας καθώς και ο ινδικό – ελληνικός σύνδεσμος πολιτισμού και ανάπτυξης, που εδρεύει στην Αθήνα.

Να σημειωθεί πως πριν μερικές μέρες, επισκέφθηκε για τρίτη φορά την Ινδία, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος είχε συνομιλίες με τον ομόλογό του υπουργό της Ινδίας και άλλους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, με σκοπό τη σύναψη συνεργασιών σε θέματα εμπορίου, τουρισμού και πολιτισμού, με την τεράστια αυτή χώρα της Ασίας, με την οποία μας συνδέουν δεσμοί από την αρχαιότητα.

Τον επιτετραμμένο της πρεσβείας της Ινδίας Mr. S Rajendran, υποδέχτηκαν στα γραφεία του ΟΡΦΕΟ το πρωί της Κυριακής τα μέλη της διοίκησης, όπου συζήτησαν το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.


Εκ μέρους της διοίκησης του ΟΡΦΕΟ, τον Ινδό διπλωμάτη καλωσόρισε ο πρόεδρος Γρηγόρης Παπαχρήστος, επισημαίνοντας τους στόχους που θέτει η διοίκηση, με το θεσμό της τιμώμενης χώρας και συγκεκριμένα με την επιλογή της Ινδίας για το 52ο Φεστιβάλ Ολύμπου.

Ο Ινδός διπλωμάτης αφού ευχαρίστησε εκ μέρους του πρέσβη, τη διοίκηση του ΟΡΦΕΟ, για την τιμητική πρόταση, να είναι τιμώμενη χώρα η Ινδία στο 52ο Φεστιβάλ Ολύμπου, δήλωσε πως αυτή η πρωτοβουλία ενισχύει την προσπάθεια των δύο κυβερνήσεων, για την ανάπτυξη διμερών σχέσεων που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα στην πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών κ. Δένδια στο Νέο Δελχί, υπογράφτηκε και πρωτόκολλο συνεργασίας σε θέματα πολιτισμού μεταξύ των χωρών.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για το 2022, όπου η Ινδία γιορτάζει τα 75 χρόνια ανεξάρτητου κράτους, να ενταχθεί μία σχετική εκδήλωση στο πρόγραμμα του 51ου Φεστιβάλ Ολύμπου, ενώ συγχρόνως να αρχίσουν οι συνομιλίες προετοιμασίας της συνεργασίας για το 2023. Για το σκοπό αυτό θα επισκεφθεί σύντομα την Πιερία και ο πρέσβης, ενώ και η διοίκηση του ΟΡΦΕΟ, θα επισκεφθεί την ινδική πρεσβεία στην Αθήνα, καθώς και το υπουργείο Εξωτερικών, για τις απαραίτητες συνομιλίες.


Στη συνέχεια ο Ινδός διπλωμάτης, συνοδευόμενος από μέλη της διοίκησης, επισκέφθηκε την Αντιπεριφερειάρχη κ. Σοφία Μαυρίδου, όπου είχαν θερμή συνομιλία.

Η έκτακτη παρουσία του Mr. S Rajendran στην Πιερία, ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο μουσείο καθώς και στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου. Έμεινε άναυδος από τα αρχαιολογικά ευρήματα και την περιγραφή της ξενάγησης, στο μουσείο, το αρχαίο θέατρο, τους ναούς και τις άλλες αρχαιότητες.

Αποχωρώντας δήλωσε πως ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις η συνεργασία μεταξύ ΟΡΦΕΟ και πρεσβείας, η οποία θα συμβάλει τα μέγιστα στην προσπάθεια ανάπτυξης σχέσεων μεταξύ των δύο φίλων χωρών Ελλάδας και Ινδίας.
28.3.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget