Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

ΚΕΕΛΠΝΟ: Διώξεις σε βάρος 12 ατόμων και ενός εν ενεργεία Μητροπολίτη

Τα στοιχεία, που συγκεντρώθηκαν από την εισαγγελική έρευνα «δείχνουν» ευθύνες, για εννέα μέλη του ΚΕEΛΠΝΟ, τρεις εκπροσώπους εταιρειών κι έναν εν ενεργεία Μητροπολίτη στην Αττική.Γράφει η Μαίρη Μπενέα

Σε... καταιγίδα ποινικών διώξεων οδηγείται η Οικονομική Εισαγγελία, για την υπόθεση του ΚΕEΛΠΝΟ σε βάρος 13 ατόμων, μεταξύ των οποίων και εναντίον ενός εν ενεργεία Μητροπολίτη.

Αφορά τη χρονική περίοδο 2007 - 2009, για επιχορηγήσεις 2 εκατομμυρίων ευρώ σε εκπροσώπους διαφόρων εταιρειών, ωστόσο η εισαγγελική έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Οι ποινικές διώξεις παραγγέλλονται από τον Οικονομικό Εισαγγελέα, μετά από σχετικό πόρισμα, στο οποίο κατέληξε δεκαετής έρευνα.

Το πόρισμα της Οικονομικής Εισαγγελίας αφορά πέντε περιπτώσεις επιχορηγήσεων και οικονομικών ενισχύσεων εταιρειών και μιας συγκεκριμένης Μητρόπολης.

Τα στοιχεία, που συγκεντρώθηκαν από την εισαγγελική έρευνα «δείχνουν» ευθύνες, για εννέα μέλη του ΚΕΕΛΠΝΟ, τρεις εκπροσώπους εταιρειών κι έναν εν ενεργεία Μητροπολίτη στην Αττική.

Αφορούν τα αδικήματα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε απιστία σε βαθμό κακουργήματος για ποσά που αγγίζουν τα 2 εκ. ευρώ.

Στο επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας είναι ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ τη διετία 2007-2009, ενώ σε δύο εκ των πέντε υποθέσεων φέρεται να εμπλέκεται και Μητροπολίτης, μέλος Δ.Σ του ΚΕΕΛΠΝΟ για πολλά χρόνια.

Ο όγκος της δικογραφίας φέρεται ότι, είναι τεράστιος και αναμένεται να ζητηθεί η συνδρομή του Υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να μεταφερθούν τα χιλιάδες έγγραφα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία είναι αρμόδια για την άσκηση των διώξεων

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία περιλαμβάνεται η περίπτωση επιχορηγήσεων 749.000 ευρώ σε Μητρόπολη της Αττικής από το ΚΕEΛΠΝΟ.

Φέρεται ότι, δόθηκαν μέσα σε 26 μήνες 18 επιχορηγήσεις στη Μητρόπολη, για θέματα υγείας και πρόληψης λοιμωδών νοσημάτων απόρων και μεταναστών, για υγειονομικό υλικό στη Λωρίδα της Γάζας και κατασκηνώσεις παιδιών μεταναστών και προσφύγων. Σύμφωνα με το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων, οι επιχορηγήσεις δεν αξιοποιήθηκαν από την Μητρόπολη για αυτούς τους σκοπούς αλλά διατέθηκαν σε αόριστες δαπάνες φιλανθρωπίας.

Άλλη υπόθεση, αφορά σύμβαση που υπεγράφη στις 29 Ιουλίου 2009 μεταξύ του ΚΕΕΛΠΝΟ και εκτυπωτικής εταιρείας για την εκτύπωση 1,5 εκ. ενημερωτικών φυλλαδίων για τη νέα γρίπη και τη διανομή τους σε γήπεδα της Super League. Το Κέντρο φέρεται ότι, κατέβαλε 196.052 ευρώ, για το σκοπό αυτό, όμως διαπιστώθηκε ότι μοιράστηκαν φυλλάδια σε γήπεδα όπου βρίσκονταν 126.073 και οι εισαγγελείς κατέληξαν ότι, πρόκειται για εικονική εκτύπωση φυλλαδίων.

Σε άλλη περίπτωση, φέρεται ότι, δόθηκαν 232.050 ευρώ από το Κέντρο σε portal υγείας στις 23 Σεπτεμβρίου 2009, χωρίς ωστόσο να υπάρχει σύμβαση που να περιγράφει την αιτιολογία καταβολής των χρημάτων.
Σύμφωνα με το πόρισμα η συγκεκριμένη εταιρεία συστάθηκε τον Φεβρουάριο του 2009, δεν απασχόλησε προσωπικό, εισήλθε σε καθεστώς εκκαθάρισης τον Οκτώβριο του 2009 και το μοναδικό της τιμολόγιο ήταν αυτό με το ΚΕΕΛΠΝΟ για την δημιουργία ενός «Κέντρου Ηλεκτρονικής Πληροφόρησης για τη γρίπη» το οποίο δεν προέκυψε τελικώς ότι δημιουργήθηκε.

Μία ακόμη περίπτωση αφορά την έκδοση εξαμηνιαίου επιστημονικού περιοδικού, η οποία αποφασίστηκε από το Δ. Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ στις 3/7/2008, εξαιτίας του οποίου το Κέντρο επιβαρύνθηκε με 180.240 ευρώ, για μία και μοναδική έκδοση ενώ καταβλήθηκαν υπέρογκα ποσά σε 6 δημοσιογράφους με μόνον έναν εξ αυτών να φαίνεται ότι εργάστηκε.
Τέλος, ερευνήθηκε και η οικονομική ενίσχυση εταιρείας επικοινωνίας, στην οποία φέρεται ότι, δόθηκαν προκαταβολικά 750.000 ευρώ για τη διοργάνωση εκδήλωσης, το συνολικό κόστος της οποίας ανήλθε σε 253.519 ευρώ, όπως προέκυψε από έλεγχο του ΣΔΟΕ.

Επιπλέον οι οικονομικοί εισαγγελείς συνεχίζουν την έρευνα και για την καταβολή από το ΚΕΕΛΠΝΟ 184.806 ευρώ σε ακτιβιστή δημοσιογράφο για δημοσιογραφικές υπηρεσίες και για την συνεργασία του Κέντρου με εταιρείες παροχής ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών, εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες για την προβολή των δράσεών του.

Παράλληλα με την άσκηση ποινικών διώξεων η δικογραφία θα διαβιβαστεί στις φορολογικές Αρχές για έλεγχο σε τουλάχιστον 20 εταιρείες, που είχαν συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ την επίμαχη περίοδο καθώς και στην Μητρόπολη που εμπλέκεται.

Τέλος, στο πλαίσιο της έρευνας δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις διάπραξης αδικημάτων και οδηγήθηκαν στο αρχείο, δικογραφίες που αφορούσαν σε προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ το 2009, συμβάσεις του Κέντρου με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, χορήγηση δανείων για την αντιμετώπιση της γρίπης, οικονομικές ενισχύσεις και χορηγίες σε άλλους φορείς και καταβολές ποσών για έρευνες.


ieidiseis.gr
17.3.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget